Luukku 11: Kylmäsavulohitahna

Saitte aika monta makeaa luukkua kurkkia ennen kuin tuli suolaista tarjolle. Nyt kuitenkin kylmäsavulohitahna esimerkiksi viimehetken pikkujouluihin tai glögikutsuille. 





Kylmäsavulohitahna


200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

75 g kylmäsavulohta

tilliä

valkopippuria

suolaa

Ruisnapeja ja/tai lehtitaikinaa

Mittaa leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen tuorejuusto ja ranskankerma. Laita kone pyörimään niin, että tuorejuusto ja ranskankerma menevät hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kylmäsavulohi, tilli, valkopippuri sekä suola ja pyöräytä hyvin sekaisin. Mitä hienomman tahnasta teet, sen helpompaa se on pursottaa naposteltavien päälle. Laita tahna pursotusterällä varustettuun pursotin pussiin ja pursottele esimerkiksi ruisnappien päälle. 

 Vinkki! Jos haluat kylmäsavulohen makua voimakkaammin täytteeseen, voit hyvin käyttää kylmäsavulohta hieman enemmän täytteessä. Tällä määrällä maku on hienostunut eli ei tule liikaa läpi. 

Pienet lehtitaikina naposteltavat

4 levyä lehtitaikinaa

1 kananmuna

 auringonkukan siemeniä / unikonsiemeniä


Jos haluat käyttää lehtitaikinaa, niin leikkaa valmiiksi kaulittu levy ensin pituussuunnassa kahtia ja jaa leveyssuunnassa neljään yhtäsuureen osaan. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle esimerkiksi aurigonkukan siemeniä tai unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Annan jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan, pohjaan ja kanteen. Pursota pohjan päälle kylmäsavulohitahnaa ja nosta kansi päälle.

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Sulla huippuihana blogi! Sun joulukalenteri on aina paras! Olet mielestäni kaikenmaailman top 100 kakkublogien ykkönen!
    Olen innokas leipoja ja sun blogista löytyy aina hyviä reseptejä ja kauneimmat kuvat!!
    Ihanaa joulun aikaa sinulle!

    t.Jenny

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi kiitos! Täällä ihan häkellyn ihanista sanoistasi. Todella mukavaa, kun jätit viestiä. Sanasi auttaa jaksamaan ja kehittämään blogia eteenpäin! Hyvää joulunodotusta sinulle!

  2. Nimetön says:

    Ihana ohje, olisko vinkkiä samankaltaiseen kasvisversioon?
    Sä olet kyllä reipas ja ihailtavan aktiivinen bloggailija. Ja esillepano on mahtava.
    Johanna

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava saada positiivista palautetta – kiitos! Kasvisversio on helppo myös toteuttaa. Jotain vinkkiä voit saada täältä: http://www.pullahiiri.com/2012/08/kreikkalaiset-filokupit.html

  3. Nimetön says:

    Luuletko, että tahna onnistuisi lämminsavulohesta?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Onnistuu varmasti yhtä hyvin.

  4. Nimetön says:

    Monitoimikoneessa tuorejuusto ja ranskankerma meni ihan veteläksi nesteeksi eikä sitä voi pursottaa 🙁 toivottavasti jääkaapissa kiinteytyy…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minkä merkkisiä tuotteita käytit? Mietin, että voisko esimerkiksi tuotteiden rasvamäärälllä olla nyt tekemistä tämän asian kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close