perjantai 14. joulukuuta 2012

Luukku 14: Piparmittusydämet / candycane hearts


 Tämä idea on löytynyt omaan "ideapankkiin" jo joitakin vuosia sitten, mutta nyt vasta tuli sopiva sauma näiden valmistamiseen. Itse tein omat piparminttusydämet oman versioni mukaisesti ja resepti löytyykin tuosta alta. Nämä ovat taas niitä mukavia lahjoja rakkaimmille vaikka sellofaaniin käärittynä. Sama idea toimisi vaikka ystävänpäivänäkin :)Piparminttusydämet
Candycane hearts

8 kpl piparminttutikkuja
100 g valkosuklaata
3 tippaa piparminttuöljyä
noin 3 kpl piparminttukarkkeja


Asettele piparminttutikut sydämen muotoon leivinpaperille. Sulata valkosuklaa miedolla teholla ja sekoita muutama pisara piparmittuöljyä joukkoon. Levitä valkosuklaa tikkujen muodostamaan sydämeen. Murskaa piparminttukarkit murskaksi ja ripottele sitä valkosuklaan päälle koristeeksi ennen kuin suklaa jähmettyy. 

Vinkki! Itse käytin leivinpaperin alla vielä isoa kylmäkallea, jotta valkosuklaa ei lähtisi valumaan väleistä sydämen ulkopuolelle. Alakuvassa tuo kylmäkalle näkyykin leivinpaperin läpi. Tuossa kuvassa sydämet ennen piparmittukarkkirouheen sirottelua.


10 kommenttia:

 1. Ihana idea! Tämä täytyy laittaa itsellekin jemmaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tuo idea on ollut "jemmassa" muutaman vuoden, mutta nyt sain sen teille jaettua :)

   Poista
 2. Piti jo testata, tummalla suklaalla. Ihana idea! :)

  VastaaPoista
 3. Heissan. Tässä onkin kiva joululahjaidea :) Mutta tuli vain mieleen että minkälaista tätä on syödä? Ku eikö noi tikut oon aika kovia? :)

  t:Hensku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hensku, Karkkitikut ovat suhteellisen kovia, mutta jopa meidän "hampaattomilla" (kahdella lapsella on hampaita irronnut lähiaikoina aika kiitettävästi :O) ) paloiksi menee puremalla. Tämä kannattaa syödessä taivuttaa kahtia keskeltä, niin on mukava makustella. Ei tämä mikään hetkessä hotkaistu nami kylläkään ole, mutta ei myöskään tikkaria vastaava.

   Poista
 4. Oi, ihania, ja kiva joululahjavinkki! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...