Luukku 7: Omenaiset kermasarvet



Kermasarvet ovat herkullinen yhdistelmä leivoksesta ja joulutortusta. Tällä kertaa itse laitoin sisälle omenahilloa, mutta olisinhan toki voinut käyttää myös luumuhilloa. Tuo omena vaan on meillä suositumpaa kuin luumu.





Kermasarvet (noin 12 kpl)


noin 1/2 annosta lehtitaikinaa

(omena)hilloa

noin 1 dl vispikermaa

tomusokeria

vaniljasokeria


Kauli torttutaikina levyksi. Leikkaa levystä noin 15 cm pitkiä suikaleita, jotka ovat noin 3 cm leveitä. Kierittele suikaleet metallitötteröiden/sarvimuottien päälle. Voit kevyesti ennen kierittämistä kostuttaa vedellä liitosreunaa, jotta taikina pysyy paremmin paikoillaan. Jos sinulla ei ole sarvimuotteja, niin suosittelen muotoilemaan foliosta sopivat tötteröt sarvia varten. Valmiilla tötteröillä tuo on helpompaa. Omani löysin jokin aika sitten ClasOhlsonilta. (Ei ole maksettu mainos, vaan taisi olla aikalailla edullisempia kuin varsinaisissa leivontatarvikeliikkeissä.)

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla. Levitä hilloa kevyesti sarven sisälle ja pursota kermavaahto täytteeksi. Sihtaa vielä tomusokeria sarvien päälle. 


Vinkki! Voit käyttää myös kaupan valmista torttu- tai lehtitaikinaa. Kauli valmista levyä hiema ohuemmaksi pituussuuntaan. Leikkaa yksi levy kolmeen yhtä leveään osaan ja valmista kuten yllä. Koska itselläni oli vain 4 sarvimuottia, jouduin tekemään useamman erän. Nopeasti kuitenkin nämä valmistuvat, joten se ei ollut ongelma.


Kommentoi

  1. Henna says:

    Onpas herkullisen näköisiä! Näitä täytyy kokeilla!

  2. Miisuli says:

    Yhdyn täysin Hennan mielipiteeseen. Todella herkullisen näköisiä ja kuuloisia 😛

  3. Kati (Katin ploki) says:

    Nam, nää on varmasti tosi hyviä.

  4. Pullahiiri/Taru says:

    Herkullisia nämä olivatkin. Suosittelen kokeilemaan näitäkin. Ehkäpä kovin suurelle juhlaporukalle en näitä lähtisi valmistamaan, kun vain neljä saan kerralla tehtyä. Hyvin sopii pieneen kahvitilaisuuteen. Kannattaa myös muistaa, että nämähän voi hyvin täyttää vaikka kinkku- tai savukalatäytteellä.

  5. Nimetön says:

    Heti piti käydä hakemassa omatkin muotit, ostettiin kerralla pari paketillista. 🙂 Voitelitko muotteja ennen taikina käärimistä niiden ympärille vai irtoavatko hyvin muutenkin?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En voidellut muotteja mitenkään vaan käänsin taikinan vain muottien ympärille. Kiva, että innostusta löytyy. Tänän näin telkkarissa pätkän, jossa valmistivat samantapaisia sarvia ilman muotteja, mutta kyllä nämä ovat mielestäni siistimpiä ja kauniimpia muottien kanssa tehtynä. Voiteluakaan en suorittanut kananmunalla, eikä mielestäni sitä tarvittukaan. Makoisia hetkiä!

  6. Innostuin näistä heti! Ihania!
    Huomasin että foliosta saa näppärästi tehtyä "oikeanlaisia" tötteröitä kun käärii ne esim. puikulakaulimen päätä hyödyksi käyttäen. Käsin näperrellen vähän hankalampaa..
    Oli muuten herkullisia! Nam.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos tuosta pulikka-vinkistä! Varmaan auttaa monia lukijoita. Maukasta joulunodotusta!

  7. Nimetön says:

    Tosi herkullisen näköisiä. Piti heti kokeilla Myllyn Paras -torttutaikinasta foliotötteröihin käärittynä. Taikina paisui niin, että suikaleen keskikohta vaan tötterön ympärillä – eipä noita paljon täytellä :).

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Työntyikö se folio sieltä sisältä pois torttujen turvotessa? Taikina ei noussut siis niinkään "ylös"? Hyvä kuulla käyttäjäkokemuksia, koska itse olen käyttänyt nyt vain noita sarvimuotteja, mutta monessa lähteessä olen nähnyt tehtävän tuolla tavoin folio tai leivinpaperitötteröillä. Kaulitko muuten torttutaikinaa ohuemmaksi? Sillä on nimittäin vaikutusta tuohon kohoamiseen.

  8. Nimetön says:

    Moi!

    Vinkkinä vain jos ei halua itse tehdä muotteja tai tilata verkkokaupasta:

    Löysin omani tämän kautta http://www.iloinenkeittio.fi/
    Heillä on ihana keittiö-leivontatarvikekauppa Lempäälässä, Lahdessa, Hyvinkäällä ja Helsingissä. Jännittävää, tänään lähtee ensimmäinen testi erä! Toivottavasti onnistuu, oon aika surkee näissä 😀 😀 Onko kukaan värjännyt kermavaahtoa? Tuleeko sarvista liian rajun näköiset?

    ps. ihanan hempeä kuva sarvista 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitokset vinkistä! MInä olen omani ostanut Claes Ohlssonilta, mutta siitä on jo aikaa. Ne masoivat silloin muutamia euroja. Kermaa voi hyvin värjätä elintarvikeväreillä, mutta toki kannattaa värjäys tehdä vähän kerrassaan, jotte ei mene "yli".

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close