Luukku 12: Mausteinen paprikadippi



Jos tässä ei ole maut niin jouluisia, niin värit ovat ainakin – punaista ja vihreää. Jos joulun makuja ei halua koko joulukuuta maistella, niin tässä on hyvä lisuke illanistujaisiin. Tämän tyylisen dipin näin Nigellan ohjelmassa jokin aika sitten, mutta sen jälkeen en ole reseptiä mistään löytänyt (enkä tietenkään kirjannut sitä ylös silloin). Sovelsin sitten oman reseptini suurinpiirtein samoista aineksista.




Mausteinen paprikadippi


1 prk (n. 500 g/300 g) paahdettuja paprikoita (säilöttynä)

3 chiliä

2 pientä valkosipulin kynttä

 1/2 sitruunan mehu ja kuori

1/2 tl suolaa

1 tuore korianteriruukku

noin 1 dl öljyä


Valuta paprikat purkista ja laita ne monitoimikoneesseen leikkuuterälle. Jauha pieneksi. Poista chileistä siemenet, jos et tahdo polttavan vahvaa dippiä. Kuori valkosipulin kynnet. Pese sitruuna kunnolla ja puolita. Lisää paprikan joukkoon chilit, valkosipulin kynnet ja raasta joukkoon sitruunan kuori sekä pursita mehu. Jauha tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon suola sekä korianteri ja pyöräytä konetta vielä. Anna koneen pyöriä ja lisää öljy joukkoon. Lisää öljyä sen verran, että saat dipistä sopivan paksuista. Nautiskele vaikka maissilastuja dippaillen. 


Vinkki! Muuttele omaan makuun sopivaksi chilin, valkosipulin sekä sitruunan määrää. Niiden ainesmäärää muuttelemalla saat dipistä juuri omaan makuun sopivaa! 



Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Nam! Kuulostaa hyvältä. 🙂 Mistä muuten olet löytänyt noita valkoisia paperipusseja? Itse olen yrittänyt metsästää joulua varten mutta en ole mistään löytänyt.
    -milamoon-

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Noita löytyy ihan tavallisista marketeista samasta paikasta kuin leivinpaperit. Ovat Serlan Saga-eväspusseja. Hintakin on noissa aika edullinen verrattuna muihin pusseihin. Muistaakseni 60 pussia (12x23cm) maksoi alle 3 euroa. Ovat tehty pergamiinista.

  2. Maria says:

    Naitapa taidan kokeilla viikonloppuna kun vieraita tulee. Nayttaa hyvalta…

    Onpa mukavaa, kun minakin loysin itselleni joulukalenterin taalta blogistasi! Lapsilla kun on perati kolme (yhteista). Ihania, erilaisia resepteja olet kerannyt meille lukijoillesi! Kiitos!!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämän tapaisen dipin kun näin, niin heti teki mieli kokeilla. Reseptin puute kuitenkin hieman aiheutti hankaluuksia, mutta hyvä tuli tästä omastakin versiosta. Luulen, että aika hyvin muistin tuon dippipohjan ohjeen. Mukava, että näin monet aikuisetkin saavat jotain odotettavaa joulukuun aamuihin/öihin 🙂

    2. Maria says:

      Hyvaahan tama oli ja vieraatkin tykkasivat! Kaytin persiljaa korianterin sijasta, kun sita ei kaupasta loytynyt, ja vain yhden jalapenopaprikan. Mukavaa vaihtelua perinteiselle tomaattisalsalle.

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla, että maistui! Ehkäpä hieman "raikkaampi" versio perinteisestä salsasta.

  3. Marika says:

    Täytyy laittaa korvan taakse kun uusi vuosi vietetään vieraiden kanssa. Kauanko luulisit että dippi säilyy jääkaapissa ? Mietin että tasoittuvatko maut paremmin jos tämän antaa vähän aikaan "muhia" (2-3 pvää). Ja tietenkin olisi kiva tehdä hyvissä ajoin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tuo nyt muutaman päivän jääkaapissa säilyy ja varmasti maut hieman tasoittuvatkin. Sopiva tarjottava uuden vuoden juhlintaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close