Minttusuklaamousse

Herkullinen minttusuklaajälkiruoka

Leila Lindholm innoitti minut kokeilemaan erittäin simppeliltä kuulostavaa sekä herkulliselta näyttävää suklaamoussereseptiä. Ajattelin, että kerrankin teen ihan ohjeiden mukaan, mutta tulihan sitä sitten kuitenkin sovellettua… Reseptin pohja on otettu Leilalta, mutta muuteltu omien mieltymysten mukaan.

Mint chocolate mousse

Minttusuklaamousse

(noin 6-8 annosta, annoskoosta riippuen)

200 g tummaa suklaata

2 rkl maitoa

1 dl sokeria

5 (isoa) kananmunaa

150 g ranskankermaa

noin 7 tippaa piparminttuöljyä tai -aromia


kermavaahtoa

piparminttukaramelleja

tai karkkikeppejä  

 

Sulata suklaa vesihauteessa.

Lisää joukkoon maito sekä puolet sokerista. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan tarkasti. Lisää keltuaiset yksitellen sulatetun suklaan joukkoon sekoitellen.

Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää suklaan joukkoon vielä ranskankerma ja sekoittele tasaiseksi. Nostele lopuksi valkuaisvaahto suklaamassan joukkoon ja lisää piparmittuöljy tai -aromi. Maista onko mintun maku sopivan voimakas, lisää tarvittaessa.

Annostele annosvuokiin tai pidä mousse isossa kulhossa. Viilennä jääkaapissa noin kolmen tunnin ajan. Rouhi karamellit pakastepussissa vaikka kaulimella kaulien. Koristele annoskulhot kermavaahdolla ja ripottele päälle piparmintturouhetta.

Jos jätät massan isoon kulhoon, niin lusikoi se kauniisti annoskulhoihin tai koristele iso kulho kermavaahdolla ja piparmintturouheella. Tällöin jokainen vieras voi ottaa haluamansa määrän moussea omaan kulhoon. 



Vinkki! Jos haluat pitäytyä pelkässä suklaamoussessa, niin jätä silloin tuo piparminttuöljy pois reseptistä. Herkullista tämä on suklaisenakin! Käytä vain elintarvikelaatuista piparminttuöljyä.

 

Minttusuklaamousse

 

Kommentoi

  1. Murska says:

    Mmmm… näyttää TÄYDELLISELTÄ. Jos vaan tulee joku hyvä syy tehdä kunnon suklaista suklaamoussea, palaan varmasti tähän reseptiin!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä oli kyllä minun mielestäni parasta tekemääni jälkiruoaksi tarkoitettua suklaamoussea, mitä olen tehnyt!

  2. Essuliini says:

    Nam! Tämäntapaista moussea minäkin olen päätynyt käyttämään kakuntäytteenä, aivan taivaallista. Etenkin Brunbergin suklaalla.. Keltuaiset ja ranskankerma tekevät mausta täydellisen!
    Pitääpä joskus kokeilla ihan vain jälkiruokana, kuvasi houkuttelisi tekemään hetipaikalla… 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Joku kyselinkin tuolla FB:n puolella voiko tätä käyttää kakaun täytteenä. Sanoisin, että tämä on hieman liian ilmavaa ja pehmeetä kakun täytteeksi. Varmasti parhaimmillaan juuri jälkiruokakiposta pienen kermavaahtonokareen kanssa 🙂

  3. Nimetön says:

    Leila laittoi moussen uuniin annoskulhoissa, eikö tätä paisteta ollenkaan?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Se on eri resepti, joka laitettiin uuniin. Se taisi olla Pots de crème au chocolat. Samasta reseptisarjasta on tämäkin, mutta en ole tätä jaksoa nähnyt edes telkkarista. Toisaalta niin harvoin telkkaria kerkiän katsomaankaan, joten monia ruoka/leivontaohjelmia on jäänyt näkemättä… Onneksi paljon näkee ja pystyy lukemaan myös netin kautta! Tätä ei laiteta laisinkaan uuniin vaan tämä on nimenomaan mousse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close