Suklainen murupiirakka



Erilaisia murupiirakoita on tullut tehtyä aikaisemminkin. Päivityksen lopusta löytyy lista täältä blogista löytyviä murupiirakoita, jotka ovat kaikki hieman eritavoin tehtyjä.

  Tämä piirakka eroaa sillä, että tässä ei ole mukana marjoja eikä hedelmiä, kuten yleensä. Tässä on makua tuomassa pähkinäsuklaalevite sekä ihan reilu suklaa. Tumman sokerin käyttö antaa aina omaa paahteista makua sekä pinnan muruseokseen sekä ihan varsinaiseen pohjaan. Minä tein tämän vuokaan (20x28cm), mutta ihan hyvin tämän voisi tehdä esimerkiksi pienelle pellille tai suurempaan vuokaan, jolloin pohja jäisi hieman ohuemmaksi. Tuota muruakin on tässä ohjeessa ihan riittävästi jopa kapean uunin pellilliseen 🙂




Suklainen murupiirakka


Muruseos

1 dl tummaa sokeria

1 dl vehnäjauhoja

80 g pähkinäsuklaalevitettä

3 rkl voita

noin 2 dl tummaa suklaata rouheena tai hippuina


Pohja

125 g voita

75 g pähkinäsuklaalevitettä

1 1/2 dl tummaa sokeria

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl maitoa


Valmista pinnan muruseos mittaamalla sulattamalla voi. Laita monitoimikoneeseen ensin vehnäjauhot ja tumma sokeri. Pyöräytä hyvin sekaisin. Lisää lopuksi sulatettu voi sekä pähkinäsuklaalevite ja sekoita muruseokseksi. Nostele joukkoon suklaahiput tai -ruohe.


Laita pohjaa varten huoneenlämpöinen voi ja pähkinäsuklaalevite kulhoon. Vatkaa lapavatkaimella hyvin sekaisin. Lisäile sokeri joukkoon ja vatkaa vielä hetki. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lämmitä hieman maitoa, jotta se ei ole aivan jääkaappikylmää. Lisää kuivat aineet sekä noin huoneenlämpöinen maito vuorotellen vielä voi-sokeriseoksen joukkoon. 

Levitä taikina suureen vuokaan tai pienelle pellille. Ripottele lopuksi muruseos pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä paiston loppuvaiheessa tikulla. Kun tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa, on pohja kypsä. Anna piirakan jäähtyä ennen kuin leikkaat paloiksi. 



Vinkki! Minä siis paistoin tuon piirakan 20 x 28 cm vuoassa. Paloista tuli aika korkeita, joten ihan hyvin tuon voisi paistaa esim. 30×30 cm vuoassa tai vaikka pienellä uunipellillä. Vuoan valinta riippuu ihan siitä kuinka paksuja paloja haluaa. Tuota muruseosta kyllä riitttää suurempaankin piirakkaan.



Vinkki! Voit käyttää tähän minkälaista suklaata haluat eli maito tai tumma suklaa, molemmat käyvät. Myös ”maustettuja” suklaita voisi hyvin kokeilla. Kuitenkaan en mitään täytesuklaita tähän käyttäisi.







Tähän alle olen kerännyt täältä blogista erilaisia piirakoita, joissa on käytetty hieman tuota samaa ideaa murupinnalla. Tässä leivonnaisessa tuo muru on hieman hienompaa kuin noissa alla olevissa piirakoissa. Osassa piirakoista on täyte tehty rahkasta, osassa taas hedelmistä. Muokata sopii oman maun mukaiseksi.



Murupiirakka persikoilla ja vadelmilla on noussut yhdeksi suosikiksi blogilukijoiden parissa. Olen saanut paljon positiivisia kommentteja tuosta reseptistä.

Tämä Omenapiirakka on omenamehun loppusakasta tehty, mutta niin maukas ja mehevä. Saman tapainen muruseos on tässäkin päällä.

ToinenOmeanapiirakka myöskin muruseoksella. Tämäkin on noussut suosikiksi monessa perheessä – mukava kuulla! 

Marjaisat muropalat ovat perinteinen esimerkki murupintaisesta marjapiirakasta.

 

Käy ennen vuodenvaihdetta kurkkaamassa täältä blogista ideoita juhlaherkkuihin. Yritän saada vielä muutaman idean päivitettyä ennen vuoden viimeistä juhlapäivää! Ehkäpä resepteistä löytyy vinkki  joulun viimeisten piparminttukarkkien tai karkkikepien käyttämiseen…

 

Kommentoi

  1. Unelmaa leipomassa says:

    Tälläistä muru piirakkaa en olekaan koskaan nähnyt:) lähtee heti kokeilulistalle!

  2. Heidi/Mustikkasuu says:

    Tätä täytyy kokeilla, koska rakastan suklaata, tummaa sokeria sekä suklaapähkinälevitettä! Tuo murupiirakka persikoilla ja vadelmilla oli meillä todellinen hitti, varmaan parasta piirakkaa mitä olen koskaan maistanut. Miten vadelmat ja persikat passaavatkin niin hyvin yhteen!:)

  3. Pullahiiri/Taru says:

    Tämä on tosiaan hieman erilainen murupiirakka. Tässä minun tekemäni kokoisessa tuota murua on jo ehkäpä hieman liikaakin (jos voi olla), mutta isompaan vuokaan tehtynä murua on juuro sopivasti.
    Melody: Muutamia muitakin viestejä olen saanut tuosta piirakasta. Se vaan on niin hyvää 🙂

  4. redrose82 says:

    Tosi herkullisen kuuloinen, pitääkin kokeilla joskus =)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hieman erilainen murupiirakka. Tuota leivonnaista kuvatessani tuli sellainen olo, että tuo näyttää jotenkin terveelliseltä leivonnaiselta, vaikka sisältääkin suklaata, sokeria sekä voita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close