Kuorrutetut minttusuklaamuffinssit


Tällä kertaa leipoessa innostuin minttusuklaamuffinsseista 🙂 Parhaillaankin täällä tuoksuu muffinssit, kun on taas yhdet herkkumuffinssit kokeilun alla. Voisikohan sanoa, että tulee varmaan muffinssipainotteisia päivityksiä tässä lähiajat 🙂 Toivottavasti on muitakin muffinsseihin ”hurahtaneita”. Niiden hyvä puoli on se, että ne valmistuvat nopeasti, tiskiä tulee vähän ja muffinsseja voi muutella niin monella tapaa. Kun on hyvä perusresepti olemassa, niin sillä pääsee jo pitkälle. Kursseilla näistä reseptinmuokkausasioista onkin aina jonkin verran puhetta. Pitäisi joskus muunnella samaa reseptiä eri makuihin täällä blogissakin, niin teillekin selviäisi kuinka helppoa se oikeasti on.



 

Minttusuklaamuffinssit

(12 kpl)

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

125 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

250 g kermaviiliä

60 g tummaasuklaata

piparminttuöljyä


Sekoita vehnäjauho, sooda, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää voimakkaasti vatkaten kananmunat joukkoon. Lisää vuorotellen seoksen joukkoon kermaviiliä ja kuivia aineita. Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi ja lisää massaan. Lisää vielä piparminttuöljyä maun mukaan. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.


Piparminttukuorrute


3 isoa valkuaista

2 dl sokeria

1/2 dl vettä

200 g voita

piparminttuöljyä

vihreää elintarvikeväriä


Laita valkuaiset vatkautumaan monitoimikoneeseen. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna seos, kunnes se kuumenee 116 asteeseen. Kaada kuuma siirappi valkuaisten joukkoon koko ajan kovasti vatkaten. Anna vaahdon vatkautua niin, että se jäähtyy (noin 10-15 minuutin ajan). Lisää jäähtyneen valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten huoneenlämpöinen pieneksi paloiteltu voi erissä. Vatkaa niin, että seoksesta tulee tasaista. Lisää joukkoon piparminttuöljyä maun mukaan. Ota hieman kuorrutetta erilleen ja värjää se vihreäksi. Lisää vihreä kuorrute valkoisen kuorrutteen joukkoon ja marmoroi kuorrute kääntelemällä vihreä kuorrute epätasaisesti valkoisen kuorrutteen joukkoon. Lusikoi massa pursouspussiin ja pursottele kuorrute kauniisti muffinssien päälle.Voit myös levittää kuorrutteen lusikalla muffinssien päälle. 

Koristele muffinssit suklaakoristein.

Vinkki! Maistele niin muffissitaikinaa kuin kuorrutettakin, jotta saat toivomasi mintun maun muffinsseihin. Jos käytät piparminttuaromia, niin se on huomattavasti miedompaa kuin piparminttuöljy.




Täällä on tulossa oikein leivontaan painottuva viikonloppu, kun esikoinen täyttää pyöreitä vuosia 🙂 Niitä sitten saamme juhlistaa! Palautuu kyllä nuo ajat 10 vuoden takaa mieleeni…


Mukavaa viikonloppua!

Kommentoi

  1. ThunderBeer says:

    Hei, onko vinkkiä miten tuon voin ja sokerin saisi vaahtoutumaan tai millaista sen kuuluu olla? Itsellä mokoma jää aina omalaatuiseksi mössöksi, joten olen vältellyt ohjeita missä pitää vaahdottaa näitä kahta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tarpeeksi kuin noita vatkaa, niin muuttuvat rakeisesta tasaisemmaksi vaaleaksi vaahdoksi. Ei siitä vaahdosta mitään kovin ilmavaa tule. Joskus kiireessä olen jättänyt hieman vähemmällekin tuon vatkauksen ja hyvin on silti onnistunut, joten ei kannata lannistua 🙂 Minä käytän usein silikonista lapavatkainta tuohon hommaan ja se toimii mielestäni lankavispilää paremmin. Lisäksi kannattaa huomioida, että voi on huoneenlämpöistä eli pysyy hyvin kasassa, mutta on pehmeää. Nyt vaan reippaasti kokeilemaan!

  2. Tiina A says:

    Oi, oi, nyt olet kyllä tehnyt mun suurinta herkkua – minttusuklaakuppikakut!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Niinpä – Taitaa olla monen muunkin herkkua… Minunkin 🙂

  3. Tiina Laurila says:

    nammm. pakko kokeilla itselläkin!! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, jos innostut kokeilemaan 🙂 Tule ihmeessä kertomaan mitä olit mieltä!

  4. Kirsti says:

    Niin ihanaaaa ja kauniita:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂

  5. Kakkupuoti MariAnnika says:

    Oi että mitä herkkupaloja!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä nämä oli maukkaita 🙂 Suosittelen kokeilemaan. Maistuivat oikein hyvin myös ilman kuorrutetta, joten sitäkään ei ole "pakko" tehdä.

  6. Katarina says:

    Todella kauniita!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos!

  7. Kirsi-Riksi says:

    Muffinseja täälläkin leivotaan paljon, varsinkin ystäväni kahden vanhimman tytön kanssa. 🙂 Ne ovat vain niin ihanan helppoja ja muuokattavia. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Muffinsseissa on tosiaan se hyvä puoli, että jo yksi hyvä resepti taipuu niin moneen makuun. Mukavia leivontahetkiä teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close