Onnenkeksit ystävälle

 Jostain hyppäsi esiin tällainen ihana ystävänpäiväidea onnenkekseistä. Nämähän toimivat hyvin vaikka ystävänpäiväkortteina. Postiin näitä ei toki kannata laittaa, mutta sellofaaniin nätisti pakattuna jo yksikin onnenkeksi olisi oiva ystävänpäivän vieminen läheiselle. Tekstinhän voi sitten vaikka itse keksiä omanlaisekseen.

Löysin netistä vieläpä videon, jossa opastetaan koko prosessi alusta loppuun. Noita sydämiä niissä ei ole, mutta se hoitui pienellä määrällä värjättyä keksimassaa ja cocktailtikulla. Vaihekuvia meinasin ottaa, mutta kun tuo video oli sen verran kattava, niin jätin ne nyt sitten laittamatta. 

Onnenkeksit

Fortune cookies

2 isoa valkuaista

1tl vaniljauutetta

3rkl öljyä

1,2 dl vehnäjauhoja

1,5 tl maissitärkkelystä

hyppysellinen suolaa

1,2 dl sokeria

3 tl vettä

(punaista elintarvikeväriä)

Vatkaa valkuaiset, vaniljauute ja öljy keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon loput aineet ja vatkaa hyvin sekaisin. 

Nosta noin 1 rkl taikinaa öljyllä voidellulle pellille. Levitä massa ohueksi, pyöreäksi keksiksi. Paista muutama keksi kerralla 150 asteessa noin 11 minuutin ajan. Ota lastan avulla keksit irti pellistä ja ota yksi kerrallaan käsittelyyn. Käännä keksi pöydälle alapuoli ylöspäin ja laita keksin päälle sisään tuleva teksti. Taita keksi keskeltä ja paina reunat yhteen. Paina samalla keksin keskiosa esimerkiksi mukin reunaan, jotta saat keskelle keksiä taitteen. Anna jäähtyä muotoonsa esimerkiksi muffinssipellin koloissa. Tuo video kannattaa tosiaan kurkata tuolta Youtubesta, niin auttaa ensikertalaista (kuten minä) huomattavasti.   

(Resepti on aikalailla videon mukainen. Manteliuutetta minulla ei ollut, joten laitoin hieman enemmän tuota vaniljauutetta.)

Vinkki! Jos haluat nuo sydämet tai muita kuvioita kekseihin, niin värjää muutaman ruokalusikallisen verran keksimassaa haluamasi väriseksi. Laita massa pussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota pilkkuja levitetyn taikinamassan päälle ja vedä cocktaitikulla sydämen muotoon.

 

 


Minulla on mukava viikonloppu luvassa, koska sekä lauantai että sunnuntai kuluu leivonta- ja koristelukurssien merkeissä. 

Jos kaipaat viikonloppuusi tekemistä, niin lauantain toisellekurssille mahtuu vielä tällä hetkellä kaksi leipojaa. Jos herkulliset itse leivotut ja koristellut muffinssit houkuttelevat, niin laita sähköpostia [email protected]!


Kommentoi

  1. Dr.Sugar/Jinna says:

    Hyvä idea! Itse tein jokunen vuosi sitten Fortune Cookieseja kun kokkasin kiinalaista ruokaa ystävilleni. Niihin kekseihin tuli raastettua limeä ja se toikin ihanasti makua!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minulle tämä oli ihan uusi tuttavuus ja tuo video antoi kyllä lisäpotkua näiden leipomiseen. Helpotti huomattavasti näiden leipomista, kun näki miten taitokset tehdään. Näiden kanssa vaan kannattaa olla varovainen, koska ne taitellaan todella kuumina. Sormet voivat palaa, jos ei ole tarkkana. Toki voi käyttää puhtaita puuvillahanskoja välissä.

  2. Kakkumonsteri says:

    Näitä pitääkin joskus kokeilla! Kiitos mahtavasta reseptistä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ja viestiksi voi laittaa sitten ihan mitä haluaa 🙂

  3. Nimetön says:

    Onnistusikohan nämä jos peltiä ei voitelisi, vaan laittaisi leivinpaperin? P.s. kiitos hauskasta ystävänpäivälahja ideasta:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä paistoin sellaisella keksipellillä, jonka olen joskus CM:stä ostanut. Tuolla tavoin toimi hyvin. Luulisin, että irtoavat ihan hyvin myös leivinpaperista.

  4. Unknown says:

    Kuinka kauan aikaisemmin näitä voisi tehdä ennen ystävänpäivää? mulla on juurikin ystävänpäivänä vanhojentanssit, joten muutama edellinen päivä on täynnä touhua niiden kanssa, mutta haluaisin kouluun ystäville jotain hauskaa viedä, ja nämä olisivat juuri hyvä idea, mutta säilyvätkö nämä keskiviikkoon tai torstaihin asti hyvinä, jos viikonloppuna/viimeistään maanantaina tekisi?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Itse pakkasin nuo valmiina kannelliseen lasipurkkiin ja kyllä ne ihan hyvinä säilyivät muutamia päiviä. Sen jälkeisestä säilymisestä ei ole tietoa 🙂 Luulisin, että ihan hyvin säilyvät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close