Äitienpäivävinkit – Suklainen hyydykekakku


Jo aikaisemminkin olemme tyttäreni kanssa tehneet yhdessä äitienpäiväpäivityksen tänne blogiin. Viime vuoden täytekakkuvinkit kera vaihekuvien löytyy täältä. Tänä vuonna kyselin lapsilta, mitä tekisimme ja ehdotuksena oli kakku. Koska täytekakku oli jo viime vuonna päätimme tänä vuonna tehdä hyydykekakun.




Suklainen hyydykekakku äitienpäiväksi


Pohja

230 g Domino-keksejä

60 g voita


Täyte

4 dl vispikermaa

300 g suklaata oman maun mukaan

(käytimme 200 g pähkinäsuklaata+100 g maitosuklaata) 

250 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl vettä

3 liivatelehteä


Koristeluun

kermavaahtoa 

suklaata

sokerimassakoristeita

Murusta keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella ”rullaillen”. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi ja painele noin 22 cm irtoreunukseen tai irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille. Myös irtopohjavuoan pohjan voit jättää kokonaan pois ja laittaa pelkän reunan tarjoiluastialle. Näin vältyt kakun siirtelystä.

Kuumenna puolet vispikermasta ja paloittele suklaa sekaan. Älä keitä tai kiehauta kermaa, vaan kuumenna miedolla lämmöllä niin, että suklaa sulaa. Lisää loput kermat joukkoon. Kaada suklaakerma kulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään kylmäksi.




Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen ainakin viiden minuutin ajaksi. Vatkaa kylmä suklaakerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa (voit hyvin käyttää samoja vispilöitä kun suklaakerman vaahdottamiseen). Kuumenna vesitikka kiehuvaksi ja sulata liivatteet veden sekaan. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos notkistetun tuorejuuston joukkoon koko ajan seosta sekoitellen. Nostele lopuksi suklaakermavaahto seoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mielellään yön yli.




Koristele jähmettynyt kakku halutessasi esimerkiksi sokerimassakoristein, suklaatekstein ja/tai kermavaahtopursotuksin. 



Huomio! Kuten tarkkasilmäiset voivat kuvista huomata, niin minä neuvoin neitiä tomusokeroimaan tuon reunuksen, koska alunperin oli ajatuksissa laitaa keksit vain pohjalle. Tällöin tuo reunuksen öljyäminen ja tomusokerointi tekee kakun reunasta kauniin. Nyt kuitenkin nostimme lopulta tuon keksimurskan myös kakun reunoille, jolloin tuo tomusokerointi on aivan turha ja oikeastaan rumentaa keksireunusta. Eli tässä en suosittele tekemään tuota tomusokerointia kuin vain siinä tapauksessa, että pohjan keksimäärää pienentää ja laittaa keksit vain pohjalle. 



Jos äitiä haluatte jollain herkullisella tavalla muistaa, niin monia syötäviä lahjaideoita löytyy muuten noista Pullahiiren joulukalentereista. Hassulta kuin se tähän aikaan vuodesta kuulostaakin, niin samoja vinkkejä voi käyttää näin keväälläkin. Toki myös erilaiset pikkuleivät ja cookies-keksit toimivat oikein herkullisina lahjoina äidille. Käykää ihmeessä kurkkaamassa:


Joulukalenteri 2011


Joulukalenteri 2012


 Oikein maukasta ja ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja lapsille eli kaikille meille! 


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Suloinen kakku :)voisin kyllä joskus kokeilla leipoa kyseisen kakun.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Nämä hyydykekakut ovat niin helppoja ja nopeita toteuttaa. Ja voi hyvin vielä pakastaakin, jos on esimerkiksi juhlia varten muutenkin tohinaa.

  2. Kirsi says:

    Tästä herkusta ei suklaata puutu 😉 Taatusti ihanaa herkkua!! Upea kakku, kauniisti koristeltu, taitava pikku-leipuri!!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei puutu ei 🙂 Kerron kommentin eteenpäin. Tänään sainkin yllätyksekseni mansikkaisen hyydykekakun miehen ja lasten tekemänä – Nam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close