lauantai 8. kesäkuuta 2013

Maatuskakakku / Russian doll cake


Sain pyynnön maatuskan mallisesta kakusta kahden eläkkeelle siirtyvän naisen juhliin. Tuo toive oli kyllä mukava toteuttaa. Ensin kyllä käytin aikaa miettiäkseni, miten toteuttaisin 30 henkilön kakun maatuskan mallisena muotokakkuna ja vielä niin että se mahtuisi jääkaappiin sekä saataisiin kuljetettua juhlapaikalle. Sain kuin sainkin kakun mahtumaan suureen kuljetuslatikkoon.Kakku on mitoitettu 30 henkilölle. Muotokakuissa kannattaa aina muistaa muotoilusta tuleva hävikki, joten kakkupohja kannattaa mitoittaa suuremmaksi kuin mitä on tarve. Ainahan noita hävikkejä ei tule, mutta tässäkin kakussa tein varuiksi kaksi munaa suuremman kakkupohjan. Hävikkiä tuli laskujeni mukaan juuri tuon mitoitukseni mukaan. Täytteeksi toivottiin mansikkatäytettä, joten tein mansikka-tuorejuustotäytteen laktoosittomana. Päällä kaulittava kuorrute on sokerimassasta. 10 kommenttia:

 1. Aivan super-hieno! Ihanan värikäs! Ja kiva idea!

  -Nuppuliini-

  VastaaPoista
 2. Mun on pitänyt monta kertaa kommentoida tänne ja liittyä lukijaksi, mutta nyt vasta sain aikaiseksi! Haluan kiittää Suomen parhaasta leivontablogista, täältä on joka kerta löytynyt jotakin ihanaa juhliin tarjottavaksi tai muuten vain leivottavaksi:) en ymmärrä miten ei ole enemmän lukijoita, kaikki reseptit vaikuttavat erinomaisilta, ohjeet ovat selkeät ja kuvat laadukkaat ja kauniit.

  Kiitos tästä:--)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, suuri kiitos kauniista sanoistasi! Mukava kuulla, että kuvat ja reseptit innostavat sekä saavat sinut uudestaan tänne blogiin. Yritän jatkaa samaan malliin. Tuo Google jäsenien/lukijoiden määrä voi selittyä sillä, että tämä blogger-kirjoittaminen on suhteellisen tuore juttu vielä :) Itsekään en näistä kaikista Blogger-asioista vielä(kään) tiedä. Mukavasti on kuitenkin kävijöitä joka päivä täällä blogissa, joten kyllä lukijat ovat blogin löytäneet. Kiva, että tällä kertaa viestin jätit itsestäsi!

   Poista
 3. Ihan mahtavan hieno kakku! Varmasti oli hauskaa tehda tata!

  VastaaPoista
 4. Voi ei miten hauska kakku :D En ole muuten ennen törmännyt maatuskakakkuun. HUIPPU :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi! En minäkään oikeastaan ollut ennen tätä :) Tilauksen tultua, oli pakko käydä googlen kautta kurkkailemassa maailmalla tehtyjä kakkuja. Ihana ja todella hauska aihe. Versioita voisi tehdä niin monia!

   Poista
 5. Huikean hyvä idea tuo maatuska kakussa! Ja miten kauniisti oletkin sen saanut toteutettua, tuo kuuluu jo melkein sarjaan liian hieno syötäväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kauniista sanoistasi! Onneksi kakuista jää kuvat elämään, vaikka kakku syödäänkin pois :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...