Mansikkaiset murokakut / Strawberry shortcakes

Muistan kun pari vuotta sitten kesälomareissulla ystäväni leipoi meille jälkiruoaksi näitä ihania mansikkaisia murokakkuja. Ne olivat niin herkullisia, että myös minun piti ostaa tuo kyseinen Betty Crocker keittokirja ihan sitä varten. Monta vinkkiä olenkin kirjasta nappaillut niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin, mutta resepetejä en ole tainnut tämän parin vuoden aikana kokeilla. Tämän reseptin muokkasin deseihin sopiviksi ja samalla pieniä muutoksia tein tuohon reseptiin.

Näillä on mukava herkutella joko kesän picnicillä tai vaikka oman pihan tai parvekkeen eväsretkellä. Maistuu varmasti kuumina kesäpäivinä!

Mansikkaiset murokakut

Strawberry Shortcakes

 

5 dl vehnäjauhoja

1 1/3 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl voita

2 dl maitoa

1 kananmuna

Sokeroidut mansikat

1 litra mansikoita pilkottuna

3/4 dl sokeria

kermavaahtoa

Valmista ensin sokeroidut mansikat. Laita pikotut mansikat kulhoon ja kaada sokeri päälle. Pyöräytä hyvin sekaisin ja nosta sivuun. Voit välillä pyöräytellä mansikkasosta. Anna olla noin tunnin ajan, kunnes mansikat ovat mehustuneet.

 

Valmista seuraavaksi murokakut. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Kaada seos leikkuriterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja laita sekaan vielä pieneksi kuutioitu (viileä) voi. Pyöräytä konetta niin, että aineista tulee tasainen murumainen seos. Kaada seos kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa maito ja kananmuna kevyesti sekaisin. Lisää seos muruseoksen joukkoon. Lusikoi leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia kakkusia. Minä jaoin kuuteen osaan, mutta tällöin kakut ovat aika suuria. Voit muotoilla kevyesti jauhotetulla kädellä kakkusia tasaisemmiksi pinnalta. (minä en tehnyt tuota ja kakut jäivätkin hieman epätasaisiksi.) Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes tikkutestillä tikku tulee kuivana kakusta ulos. Anna paistettujen murokakkujen jäähtyä.

Leikkaa kakkuset kahteen osaan. Levitä makeaa mansikkaseosta pohjalle ja nosta nokare kermavaahtoa päälle. Nosta kansi vielä kermavaahdon päälle ja ripottele hieman tomusokeria kannelle. Tuli muuten mieleen aika vahvasti laskiaispullat tuosta täyttämisestä!



Leivontakursseilla sekä koristelukursseilla on muutamia vapaita paikkoja jäljellä elo-syyskuulle. Jos olet kiinnostunut kakkujen ja muiden leipomusten kauniista koristelusta tai macaron ja kakkutikkarien valmistamisesta, niin käy kurkkaamassa kurssitarjontaa ja lisätietoja kursseista Kurssit-välilehdellä. Myös aikuinen-lapsikurssilla on vielä muutamalle parille tilaa. Tuolla kurssilla lapset ja aikuiset yhdessä leipovat herkullisia muffinsseja kuorrutteineen ja koristeluineen.


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Minkä ikäinen lapsi saa nuorimmillaan olla? Voiko 3 vuotias osallistua siis vanhemman kanssa? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jos tarkoitat noita aikuisille ja lapsille järjestettäviä kursseja, niin sanoisin että itse varmaan parhaiten tiedät lapsen kyvyt. Kyllä kursseilla on ollut 3v. ylöspäin lapsia ja hienosti ovat pärjänneet. Jokainen saa tehdä omien taitojensa mukaan, joten en ole ikärajaa laittanut. Joukossa on ollut myös vanhepiakin lapsia, joten siinäkään suhteessa ei myöskään ole yläikärajaa. Jos kiinnostuit kurssista, niin ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Tuolla kurssilla on kahdelle parille enää tilaa.

  2. Nimetön says:

    voisko mansikoiden tilalta laittaa rabarberia? (: pitääks muuten rabarberit kuoria jos niitä laittaa esim. Noihin kakkusiin? (:

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit varmasti vaihtaa, mutta suosittelen keittämään raparperista "hillokkeen", jolloin raparperit pehmenevät. Tällöin niitä ei tarvitse kuoria. Pese vain hyvin varret.

  3. Nimetön says:

    Ihana kesäleivonnainen, täytyy kokeilla.
    Löytyisikö pullahiireltä vastaavanlaista suolaista
    pikkusuolaisen ohjetta?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Todellakin kesäleivonnainen 🙂 Pikkusuolaisia löydät täältä: http://www.pullahiiri.com/search/label/Suolaiset%20leivonnaiset
      Löytyisiköhän noista jotain sellaista suolaista herkkua, mitä itse mietit?

  4. Nimetön says:

    Kiitos,eiköhän noista vaihtoehdoista pääse juhannukseksi leipomaan.
    Oletko törmännyt koskaan jälkiruoka canneloneihin?
    Hauskaa Juhannusta !

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Herkullista Juhannusta! Olen kyllä törmännyt sellaisiin keksiversioihin, jotka täytetään esimerkiksi hillolla tai marjoilla ja kermavaahdolla. Sitäkö tarkoitat?

  5. Nimetön says:

    Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  6. Nimetön says:

    Tarkoitan niitä canneloneja, pastaputkia joiden sisään latetaan yleensä jauheliha- tomaattikastike.
    Olen kerran nähnyt jossain ohjeen, jossa canneloneihin laitettiin jokin omenapaistosta muistuttava täyte.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuollaisesta en ole kyllä kuullut. Tiedän keksi canneloneja, johon laitetaan täyte. Pitääkin tutustua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close