Raparperi-mansikkamehu

Mieheni isovanhempien pihalla raparperit kasvavat mahtavasti. Kävin sieltä hakemassa eräänä iltana suuren kasan raparperin varsia ja kiireessä mietin, mitä niistä tekisin. Tuntuu, ettei noin herkullista raaka-ainetta saa jättää käyttämättä. Näin ollen otin pakkasesta soseutettua mansikkaa ja laitoin mansikkasoseet, paloitellut raparperit sekä sokerin mehumaijaan ja keittelin mehuksi. Lopusta massasta leivoin vielä piirakan. Herkullista mehua ja piirakkaa tuli tästä satsista! Kannattaa siis käyttää kaikki massa hyödyksi.





Raparperi-mansikkamehu


2 1/2 kg raparperia

2 kg mansikkaa

1-1,2 kg sokeria


Pilko raparperit ja mansikat mehu-maijaan. Lisää joukkoon sokerit ja anna kiehua kunnes marjat ja raparperit ovat pehmenneet ja mehustuneet. Valuta mehu joko suoraan kuumennettuihin pulloihin tai valuta kattiloihin ja ota maistiaiset. Jos on tarvetta, niin lisäile sokeria. Kattilaversiossa tuo sokerin lisääminen on helpompaa 🙂 Kiehauta mehu vielä kattilassa ja valuta kuumiin pulloihin piripintaan. Laita joko keitetyt kumitulpat tai muut tiiviit korkit pullojen päälle ja anna mehun jäätyä. Pese pullot ulkopuolelta ja nosta säilöön kylmään. Laimenna valmista mehua tarjoiltaessa maun mukaan. 

Vinkki! Sokeria kannattaa tosiaan lisäillä maun mukaan. Myös mansikoiden makeus vaikuttaa tuohon käytettyyn sokerin määrään.






Mehu-maijaan jää aina hieman noita jämiä mehuaineksista. En taaskaan raaskinut heittää tuota hyvälle tuoksuvaa massaa pois, vaikka se ei niin kovin herkulliselta näyttänytkään. Tuoksu ja maku oli kuitenkin kohdillaan. Näin ollen tätä reseptiämukaillen leivoin massasta raparperi-mansikkapiirakan. Kyllä tuli taas mehevä piirakka. Koska vaniljarahakaa minulla ei ollut, tein täytteen tavallisesta maitorahkasta sekä hieman suuremmasta määrästä sokeria sekä vaniljasokeria.

Vinkki! Tuota massaa jäi yli sen verran, että piirakan voisi tehdä hieman suurempaan vuokaan tai ainakin vuoassa tulee olla korkeat laidat. En raaskinut heittää herkullista massaa pois 🙂


Kommentoi

  1. Sinipellavainen says:

    hei!
    Ostin tänään uuden kirjasi. Se on ihania ohjeita pullollaan. Liityin myös lukemaan blogiasi. Hauskaa kesän jatkoa.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos sanoistasi! Toivottavasti kirjasta löytyy paljon makuusi sopivia reseptejä! Makoisia kakkuhetkiä!

  2. Nimetön says:

    Herkullisen näköistä mehua. Mansikka ja raparperi sopiikin tosi hyvin yhteen. 🙂

  3. Mimmi says:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  4. Mimmi says:

    Aivan ihana blogi!(: kaikki niin kauniin ja maukkaan näköisiä ja taidokkaasti tehtyjä. Linkitän blogisi seuraamiini blogeihin? Perustin siis oman blogin, että jos aikaa on niin käy kurkkaamassa: 175-45.blogspot.com

  5. Nimetön says:

    mistä noita ihania lasipulloja saa? sulla on tosi ihania reseptejä 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Nuo löysin eräästä tukkukaupasta jo aikoja sitten. En tiedä onko niitä myynnissä missään vähittäiskaupassa tai edes tuolla minun hankkimassanikaan paikassa enää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close