Cake pops jäätelöt/Cake pops ice creams

 

Tuosta aikaisemmin postatusta red velvet-kakusta sain innostuksen cake popseihin. Näistä tuli kyllä niin herkullisia. Tämä idea on siis Bakerellan eli en ota tästä hauskasta ideasta kunniaa itselleni. Näitä oli kuitenkin todella hauska askarrella kuopuksen kanssa. Hienosti onnistui pallojen pyöritteleminen myös 4-vuotiaalta. Ottakaa ihmeessä lapset mukaan leivontaan, ikään sopivalla tavalla. Nämä popsit ovat siihen oikein sopivia leivonnaisia. Kakkupalojen pudotteleminen monitoimikoneeseen sekä kuorrutemassan lisääminen joukkoon onnistuu jo pieneltäkin apurilta. Pallojen pyörittelykään ei paljon ikää lapselta vaadi. Kuten kuvista huomaatte meidän pikkuisen kädet näkyvät tuolla vaihekuvissa, joten myös koristelusta lapsi selviää pienin avuin. Näiden tekeminen on jopa helpompaa ja siistimpää kuin tavallisten cake popsien.




Cake pops jäätelöt

Cake pops ice creams

(noin 15-20 kpl)


1/2 annos Red velvet-kakkua


30 g voita

60 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl tomusokeria

1/2 tl vaniljasokeria


15-20 jäätelötötteröä


60 g valkosuklaata

200 g candy melts-kuorrutenappeja

50 g tummaa suklaata

suklaakarkkeja, nonparelleja


Paista kakku ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto sekä tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa massasta tasainen. 

Laita jäähtyneen kakkupohjan palat leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen. Murusta kakkupohja ja lisää vähitellen tuorejuustomassaa joukkoon. Lisäile tuorejuustomassaa sen verran kakkumurun joukkoon, että massasta tulee hyvin käsiteltävä. Laitoin noin kuusi ruokalusikallista.

Leikkaa jäätelötötteröistä noin 5 cm korkeita. Pyörittele kakkumassa palloiksi ja painele jäätelötötteröihin. Nosta jäätelötötteröt jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi. 

 Paloittele valkosuklaa ja candy melts-kuorrutenapit lautaselle ja sulata ne joko vesihauteessa tai mikrossa miedolla teholla. Laita massa kapeaan astiaan, jotta saat jäätelötötteröt hyvin dipattua kuorrutteeseen. Anna kuorrutteen jähmettyä popsin pintaan. 

Sulata tumma suklaa ja nostele pieni määrä suklaata kuorrutetun popsin päälle. Koristele popsit nonparelleilla ja laita lopuksi suklaakarkki popsin päälle. Säilytä popsit jääkaapissa!


Vinkki! Candy meltsin ja valkosuklaan sekoituksella saat kuorrutteesta mukavan ohuen, mutta nopeasti kuivuvan kuorrutteen. Muutoin kuorrutekerros jää turhan paksuksi.

Vinkki! Pahvilaatikkoon kannattaa tehdä pienet reiät, johon nuo valmiit tötteröt saa pystyyn kuivumaan. Näin saat siistin lopputuloksen. 

Vinkki! Jos tuota kuorrutettua Red velvet-kakkua jäi tarjoilun jälkeen yli, voit hyvin kuoria ylimääräisen kuorrutteen pois ja murustaa koneessa tuon lopun kakun. Lisäile kuorrutetta kakkumurun sekaan niin, että kakkumassa on helposti muotoiltavaa. Näin kakku saa uuden ulkonäön.




Kuten kuvista huomaa, minä oli hieman hätäinen noiden popsien kuvaamisen kanssa. Tuo suklaa jähmettyy tuohon popsien päälle, mutta tuossa kuvausvaiheessa suklaa oli vielä täysin sula. 

 Pullahiiren muutama päivä sitten lisätyllä aikuinen-lapsi muffinssikurssilla on vielä muutama paikka jäljellä. Lisätietoja ja kurssista ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä. Aikaisempien kurssilaisten kommentteja ja kurssilta lähettämiä kuvia löytyy Pullahiiren leivontanurkan facebook-ryhmästä.

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Nämä on niin ihania! Ihan pakko tehdä. Muttta mitäs sä keksit jäätelötötterökeksin ylijäämästä tehdä :D? Ja miten sait leikattua ettei tötterö hajonnut? Kiitos ohjeesta. Viikonloppuna meillä askerrellaan näitä!
    *jaanaK

    1. Pullahiiri/Taru says:

      JaanaK: Ihan samaa mietin noista tötterön jämistä. Katsotaan, josko niistä jotain keksisi tänne blogiinkin 🙂 Hyvin leikkaantuivat nuo minun käyttämäni tötteröt ainakin. Terävällä veitselle leikkuulaudan päällä leikkasin. On jo sen verran "tukevaa" tuossa loppukohdassa tuo tötterö. Eikä haittaa, vaikka hieman murtuisikin reuna, koska tuo keksipallo peittää sen.

  2. riikuska says:

    Kääk, miten ihania! 🙂 Saakohan jäätelötötteröitä ihan tavallisesta kaupasta…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan pienistä lähikaupoista ei välttämättä jäätelötötteröitä löydy, mutta suuremmat marketit ainakin myyvät. Nämä olivat mukavia tehdä ja syödä 🙂

  3. Maija says:

    aws kun ihania 😀 kävi muuten hyvin viikonloppuna, ekaa kertaa pääsin maistamaan red velvet kakkua ja siinä sitten kommentoin että eipä oo erikoisen näköstä, kai täs on kaikki aineet? niin pikkusisko sitten sano että oli jättäny sen etikan kokonaan pois kun eihän se ollut tärkeä ainesosa 😀 pitää siis koittaa uudemman kerran tehdä itse kunnollista:D

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kannattaa tosiaan kokeilla kaikilla raaka-aineilla 🙂 Tule ihmeessä kertomaan kun saat ensimmäisen Red velvettisi leivottua!

  4. Minna says:

    Aivan ihania, voikun joskus jaksaisi näpertää näitä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minna, kokeile ihmeessä! Eipä näiden väsääminen oikeasti paljoa vaadi. Mielestäni tulevat todella nopeasti ja helposti moneen muuhun "piipertämisee" nähden 🙂

  5. Nimetön says:

    Minä tein viikonloppuna näitä ja vitsi olivat söpöjä. Ja nam tuo Red Velvet Cake. Tein tyttären synttärikakuksi pienen kakkusen ja se oli kyllä todella hyvää. Etikka kuulosti oudolta, mutta eipä sitä kukaan olisi kakusta maistanut. Mitä se etikka tekee siihen taikinaan? Kaverini kertoi että laittaa etikkaa myös muffinssitaikinaan.

    Kiitti ohjeesta Pullahiiir! Seuraavaksi teen Bakerellan Cake Pops Lumiukkoja. Tuo red velvet kakku sopii erinomaisesti cake popseihin. Massa on kuin herkullista muovailuvahaa 🙂

    *jaanaK

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla! Kiva, että innostuit kokeilemaan 🙂 Cake popsithan muotoutuvat vaikka mihin muotoon ja tällainen kakkupohja on mitä parhain tähän hommaan! Red velvet kakuissa pelaillaan kakun ph-arvoilla etikkaa käytettäessä- näin olen ymmärtänyt. Sillä on siis vaikutusta niin kakun koostumukseen kuin myös väriin. Minulla on yksi uusikin resepti jo mielessä, mutta se pitää testailla kunnolla vielä ennen julkaisua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close