Blogin synttärijuhlat – kakkua, arvontaa, reseptejä!

Tänä vuonna Pullahiiren leivontanurkka-blogin synttäreitä juhlitaan pitkin viikkoa! Aloitetaan viikko syntymäpäiväkakulla ja jatketaan siitä sitten reseptien ja arvonnan pariin. Nimittäin muutama idea Halloween-juhliinkin on vielä tälle synttäriviikolle luvassa 🙂 

Pullahiiren blogi syntyi aikoinaan lokakuussa 2006, keskimmäisen lapsen syntymän myötä. Harjoittelin kakun täytteitä neitokaisen ristiäiskakkua varten ja aina täytteille piti paistaa myös kakkupohja. Parhaimmillaan meillä taisi olla tarjolla omalle väelle viisi kakkua viikossa… Jossain vaiheessa eksyin ihanille ulkomaalaisille nettisivuille sekä muutamaan kotimaiseen leivontablogiin – joita siinä vaiheessa ei juuri tarjolla ollut – ja siitä innostus herkullisten sekä kauniiden leivonnaisten valmistamiseen lähti. Tällä tiellä on nyt jatkettu kaikki nämä vuodet. On ihanaa huomata vuosi vuoden jälkeen, miten te ihanat lukijat annatte minulle inspiraatiota ja intoa jatkaa leivontablogin pitämistä sekä kehitellä entistä mehevämpiä reseptejä. Luulen, että joka vuosi kirjoitan tähän samaan ajankohtaa samanlaista tekstiä. Jokainen blogivuosi on opettanut ja antanut paljon. Reseptejä käytetään paljon ja se on todella mieltä lämmittävä asia minulle. Erilaiset koristelu- ja leivontakurssit ovat olleet suuri kehitysaskel blogista ja kursseja onkin ollut monia monia kymmeniä viimeisen vuoden aikana. Olen pääsyt opettamaan niin täällä pääkaupunkiseudulla kuin myös lähtenyt jo vähän pidemmällekin kotoa opettamaan kakuista innostuneita ihmisiä. Suunnitelmia on jo myös tulevalle vuodelle, joten yritetään myös jatkossa kehittyä ja luoda uutta.

Suuri kiitos kuuluu teille lukijoille, tietysti kotiväkeä unohtamatta. Ei tämä homma ilman ymmärtäväistä perhettä olisi ikimaailmassa onnistunut. Olenhan valannut leivontatarvikkeilla sekä kuvausrekvisiitalla jo yhden kokonaisen makuuhuoneen talostamme keittiön lisäksi… 

Blogin idea oli alunperin laittaa oma reseptikirja nettiin, mutta kyllä blogi on nykyään jo laajentunut. Teiltä lukijoilta tulee ihania ideoita ja makoisia versioita myös minun tekemistäni resepteistä. Jokainen jättämänne kommentti lämmittää mieltä ja on ihana päästä toteuttamaan teidän toiveitanne sekä keskustelemaan kanssanne!


Tässä
alla teille kaikille lukijoille uusi suklaakakkuresepti. Voi
kun voisinkin antaa jokaiselle palan tätä kakkua. Nyt kuitenkin on
tyydyttävä virtuaalikakkuun. Palan kakkua saa toki, jos leipoo kakun
reseptin mukaisesti 😉

Pullahiiren leivontanurkan

Herkullinen suklaakakku

Kakkupohja

200 g ranskankermaa

50 g voita

2 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl fariinisokeria

4 kananmunaa

3 tl vaniljasokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 dl tummaa kaakaojauhetta

1/2 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

3/4 tl soodaa

1/2 dl maitoa

Kuorrute ja täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g voita

6-7 dl tomusokeria

2 dl tummaa kaakaojauhetta

4 tl vaniljasokeria


Suklaa ganache

150 g tummaa suklaata

3/4 dl kermaa

(karkkeja, nonparelleja tms.)



Vatkaa keskenään huoneenlämpöinen voi ja ranskankerma lapavatkaimella. Kun ne ovat menneet hyvin sekaisin, niin lisää joukkoon sokerit. Jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisäile kuivat aineet parissa erässä nesteen kanssa vuorotellen ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada massa kahteen voideltuun noin 22 cm vuokaan, joiden pohjalle on laitettu leivinpaperi. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Nosta kakkupohjat jäähtymään. 


Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto hyvin keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon tomusokeri, tumma kaakaojauhe sekä vaniljasokeri ja jatka vatkaamista tasaiseksi seokseksi. 


Tarvittaessa tasaa jäähtyneet kakkupohja leikkaamalla veitsellä. Laita ensimmäinen pohja tarjoiluastialle alapinta alaspäin. Levitä täytettä pohjan päälle ja nosta toinen pohja alapinta ylöspäin. Levitä täyte pohjan päälle ja kakun reunoille. Levitä kuorrute mahdollisimman tasaisesti kakun päälle. Jätä osa kuorrutteesta vielä sivuun pursotuksia varten. Nosta kakku kylmään.


Rouhi suklaa mahdollisimman pieneksi. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada se rouhitun suklaan päälle. Sekoittele kunnes suklaa on täysin sulaa. Anna suklaa ganachen jäähtyä hetken aikaa ja kaada sen jälkeen seos kylmän kakun päälle. Levitä suklaaseosta hieman veitsellä kakun reunoille, jotta saat kauniit valumat myös kakun sivuille. Jäähdytä kakku ja pursota sivuun otettu kuorrute ganachen päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki! Jos suklaaseen jää vielä sulamattomia sattumoita sekaan, voit käyttää hetken aikaa seosta mikrossa, jotta loputkin suklaat sulavat.

 


Makoisia hetkiä Pullahiiren leivontanurkka-blogin parissa!


Taru

Kommentoi

  1. Ihana vaaleanpunainen kerroslautanen! Mistä olet ostanut? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jos tuota jalallista kakkuvatia tarkoitat, niin olen ostanut sen Happy Monday nimisestä nettikaupasta.

    2. Juurikin sitä. Täytyypä heti tilata samanlainen. 🙂

  2. Nimetön says:

    SLURPS! Tässä just kahvia juodessa, ei olisi ollenkaan pahitteeksi, jos olisi pala kakkuakin. Tää menee testaukseen. Täältä saa aina parhaimmat reseptit. Kiitos, kun jaksat niitä jakaa. Ja onnea blogin 7- vuotispäivästä!

    -Nuppuliini-

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Sopisi hyvin kahvin kanssa nautittavaksi. Mukava kuulla, että reseptit ovat tuoimineet myös teidän keittiössänne. Kiitos vielä onnitteluista!

  3. Nimetön says:

    Onnittelut!! Ja ihanaa, kiitos kakkupalasta 😛
    Täällä tulee vierailtua tämän tästä 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva lukea näitä teidän kommenttejanne. Aina takaisin blogiin palaava lukija on ilo bloginpitäjälle, koska blogista on varmasti silloin ollut joko hyötyä tai iloa lukijalle!

  4. Nimetön says:

    Ihanan näköistä, slurps =) !

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂

  5. Unknown says:

    Onnea 9-vuotiaalle 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Marita: Kiitos, mutta vuosia on kertynyt vasta 7. Muutama vuosi pitää siis vielä kasvaa, että noista lukemista voi onnitella 😉

  6. Katri says:

    Onnea blogille ja nam kun on herkullisen näköinen kakku!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Katri sanoistasi!

  7. Päivityksiä says:

    Onneksi olkoon! Hienosti olet laajentanut blogiasi ihan ammatiksi ja ilmeisen hauskaksi tai herkulliseksi harrastukseksi. Upeaa!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Tosiaan, saan olla onnellinen, koska saan tehdä tällä hetkellä työkseni sitä mitä aikaisemmin harrastelin. Toki tällaisessa tilanteessa ja varsinkin yrittäjänä tuo työ- ja vapaa-aika "hieman" sekoittuvat… 🙂

    2. Upeaa tehkää vaikka
      Joskus vaaleansininen
      Kakku jossa oisi vadelmahillolla
      Lukisi paljon onnea 70.v
      Ja oisi kermaa välissä
      Abbelsiini mangohillon
      Ja valkosuklaa kanssa

  8. hellu says:

    Onnittelut täältäkin! Ihania reseptejä ja kuvat ovat ilo silmälle.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitokset kauniista sanoistasi! Kyllä täällä yritetään jatkaa samaan malliin.

  9. Onnea onnea!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Suve!

  10. Nimetön says:

    SynttäriOnnea! 🙂
    T Eija RK

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos onnitteluista Eija! Toivotaan monta vuotta tulevaisuuteen. Katsotaan mitä taas tulevaisuus tuo tullessaan 🙂

  11. Milma says:

    Ihana kakku ! Kuinka monelle hengelle tästä riittää ? Pitöisi viikonlopuksi pyöräyttää kakku 20:lle ja en oikein tiedä minkä kokoinen kakun pitäisi olla 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Milma, Kyllä luulisin tästä juuri noin 15-20 henkilölle riittävän, riippuen myös muusta tarjoilusta.

    2. Milma says:

      Ok, kiitos vastauksesta. Mä olen selannut hurjasti läpi kaikkie blogeja ja kakkuohjeita ja usein niissä ei kerrtota kuinka monelle hengelle kakut on. Muutakin tarjoulua toki on ja melko reilustikin niin tämä voisi kyllä riittää.

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Jos teet ihan tavallisen sokerikakkupohjan, niin itse usein lasken noin 6-7 kananmunan kakun riittävän tuolle henkilömäärälle. Jos tarjoiluja on paljon, niin 6 munan kakku varmasti riittää.

  12. Nimetön says:

    Ihanan suklainen kakku, pakko kokeilla tätä 🙂 Kuinka monta päivää tämä säilyy hyvänä? kannattaako valmistaa tarjoilupäivänä vai aiemmin?

    -Nanna

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kyllä tämä hyvin muutamia päiviä säilyy. Taisin tehdä tämän kakun lauantaina ja tiistaina syötiin viimeiset pienet rippeet 🙂

  13. Nimetön says:

    Hei! Kakku on ihanan herkullisen näköinen. Paria asiaa haluaisin kysyä: Tuleeko sekä pohjaan että täytteeseen tosiaan 2 DL kaakaojauhetta? Määrä tuntuu aika suurelta… Onko pohjaa mahdollista paistaa yhdessä vuokassa ja sitten leikata kahtia?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kyllä tuota kaakaota laitoin tuon määrän, vaikka se suurelta kuulostaakin. Oikein kaakaoinen kakku 🙂 Jos pelkäät liian voimakasta makuan, niin kuorrutteen osalta voit lisäillä kaakaota maun mukaan. Kannattaa silloin myös hieman maistella tuota tomusokerin määrää, jotta ei tule sitten liian makeaa. Pohjaan kannattaa laittaa juuri tuo määrä, mitä ohjeessa lukee. En ole itse tätä yhtenä kakkuna paistanut, mutta voit varmasti paistaa yhdessä vuoassa ja leikata kahteen osaan. Silloin kannattaa pidentää tuota paistoaikaa. Näin kahdessa vuoassa paistettuna pinnoista tulee siistimmät ja se helpottaa tuota koristelua ja viimeistelyä, kun ei ole muruja niin paljoa sotkemassa kuorrutetta. Toivottavasti kakku maistuu, jos innostut kokeilemaan!

  14. Annika says:

    Hei! Tuossa vieressä siskot vielä syövät kakkupalojaan ja kehuja satelee joka suunnalta 😀 Mahtavan ihana kakku siis, joka maistuu varsinkin meille suklaan ystäville 🙂 Kiitos ihanasta ohjeesta! Ohjeen vastaisesti paistoin pohjan kuitenkin kokonaisuudessaan 24cm vuoassa, pidensin paistoaikaa reilusti ja onnistui todella hyvin. Ja tuo ganache! Nyt löysin vihdoin hyvän kuorrutteen, joka on tarpeeksi juoksevaa ja onnistuu varmasti 😀 Tätä tulen siis käyttämään varmasti jatkossakin muihin kakkuihin! Kiitos kiitos kiitos!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihanaa Annika, että jätit kommenttia kakusta leipomisen jälkeen. Se on tosi arvokasta muille lukijoille ja tietysti myös minulle! Mukava kuula myös, että tuo onnistui yhdessä vuoassa paistettunakin. Makoisia kakkuhetkiä teille!

  15. Carita says:

    Hei. Haluisin kysästä että voisiko tuohon suklaaganacheen lisätä hedelmäsosetta? Haluisin tehdä kakun päälle sellaisen passion-valkosuklaaganachen.. Mahtaisiko onnistua?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En kyllä ole kokeillut. Voisikohan vaikuttaa rakenteeseen niin, että suklaa menee rakeiseksi? Nyt en osaa auttaa. Jos sinä kokeilet tuota, niin tule ihmeessä kertomaan kuinka kävi.

    2. Carita says:

      Tätä mäkin vähän pelkään et se menee rakeiseksi.. Mut katsotaan mitä ylihuomenna siihen kakun päälle sitten päätyy. Tuun kertomaan, jos päätän tuota silti kokeilla.

    3. Carita says:

      Päätysin sitten kokeilemaan passionpyreen lisäämistä valkosuklaaganacheen ja sehän onnistui mahtavasti! Mahtoikohan olla ekan kerran onnea mukana, mutta lopputuloksesta tuli hyvä. Eli pistin hieman vähemmän kermaa, jonka sitten sekoitin suklaaseen ja lopuksi lisäilin maun mukaan (n.0,5dl) passionpyrettä. Sillä sai mukavaa raikkautta valkosuklaan joukkoon.

    4. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla onnistuneesta kokeilustasi. Mihin lopulta käytit tuon ganachen? MIetin, että se ei taida jähmettyä ihan samalla tapaa kuin ganache ilman pyrettä. Pitää itsekin kokeilla tuota joku kerta. Kiitokset vinkistä 🙂

    5. Carita says:

      Koristelin sillä kakun samalla tyylillä kuin olet tämän tehnyt. Se ei jähmettynyt ihan niin paljoa kuin normaali ganache, mutta piti muotonsa kuitenkin oikein hyvin. Suosittelen kyllä kokeilemaan, sillä sai mukavaa raikkautta suklaaseen.

    6. Pullahiiri/Taru says:

      Hieno homma. Pitää kyllä kokeilla joku kerta.

  16. Ellimelli says:

    Kiitos ihanasta reseptistä! Vihdoinkin tuli tilaisuus kokeilla ohjetta ja kakku oli todella hyvää! Ohjeesta poiketen laitoin kakun väliin suklaatäytteen kaveriksi aprikoosihilloa. Lisäksi tein kakun puolet pienempänä ja paistoin yhdessä vuoassa (20cm). Hyvin toimi näinkin 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että kakku onnistui ja tuo aprikoosin lisääminenkin kuulostaa aikas hyvältä. Myös esimerkiksi vadelma voisi sopia hyvin kaveriksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close