Halloween leivonnaiset – Halloween cake pops

 

Kyllä se taas on niin, että tuo Halloween lähestyy 🙂 Ihan mukava, että tuo Halloween on kasvanut suureksi juhlaksi myös täällä suomessa. Meillä on lapsille tullut kutsuja monesta suunnasta erilaisiin Halloween-juhliin. Ensimmäiset tämän vuoden juhlat ovat jo tänään. On meillä suunnitelmissa koko perheen juhlatkin lähinaapuruston kanssa.


Leivonnaisten osalta tuo Halloween on hieman kaksijakoinen juttu, koska itseäni ainakin hieman häiritsee tehdä yököttävän näköisiä tarjottavia, vaikka sitten toisaalta mielikuvitus saisi laukata ja voisi tehdä vaikka mitä. Kuitenkin nyt näissä cake pops-herkuissa yhdistin  halloweenin värejä herkulliseen leivonnaiseen, jotta nuo sopivat juhlateemaan. 




Halloween cake pops


Kakkupohja

3 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl maitoa

60 g voita

2 kananmunaa


70 g maustamatonta tuorejuustoa

30 g voita

noin 24 jäätelötötteröä

noin 400 g suklaata tai kuorrutenappeja + öljyä

nonparelleja/strösseleitä

Sekoita
kaikki kuivat aineet kakkupohjaa varten keskenään. Mittaa kulhoon puolet maidosta sekä kananmunat. Sekoittele niin, että kananmunien rakenne
rikkoutuu. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon. Kuumenna kattilassa
paloiteltu voi ja loput maidot. Kuumenna sen verran, että voi sulaa.
Kaada vielä voi-maitoseos muun taikinamassan joukkoon koko ajan hyvin
sekoittaen. 


Kaada
taikinamassa voideltuun vuokaan,
jonka pohjalla on leivinpaperi. Näin ollen saat kakkupohjan helposti
pois vuoasta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Kokeile pohjan
kypsyyttä cocktailtikulla. Nosta kakkupohja jäähtymään pois vuoasta.

Paloittele kakkupohja leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen. Murskaa kakkupohja pieneksi muruksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Sekoita massasta tasaista. Leikkaa vohvelitötteröt pienemmiksi terävällä veitsellä. Pyörittele massasta noin 24 palloa ja paina pallot vohvelitötteröihin.


Sulata suklaa tai kuorrutenapit miedolla lämmöllä. Käyttäessäsi kuorrutenappeja, lisää ruokalusikallinen öljyä joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Upota kakkupallo osuus kuorrutteeseen ja nosta pallopuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Koristele mahdollisimman nopeasti haluamillasi koristeilla. 

Huom! Cake popsien määrä riippuu siitä kuinka suuria näistä leivoksista tehdään.


Vinkki! Täältä löydät vaihekuvia leivonnaisten tekemiseen.



Koska Pullahiiren leivontanurkka täyttää huomenna – lauantaina – 7-vuotta, niin sen kunniaksi ensi viikolla on tulossa blogiin uusia reseptejä sekä myös arvontaa. Käykäähän ihmeessä kurkkailemassa täällä mitä kaikkea onkaan luvassa. 

Kiitos teille kaikille lukijoille näistä vuosista.

 Lisää synttäritunnelmaa tosiaan sitten ensi viikolla!


Kommentoi

  1. Saana says:

    Heips! Ihan toissijainen kysymys: viitsisitkö kertoa, minkälainen kamera ja objektiivi sinulla on käytössäsi? Ihania kuvia! : )

  2. Pullahiiri/Taru says:

    Saana: Minulla on Canon 60D järjestelmäkamera. Objektiivina näissä kuvissa käytin kahta erilaista, mutta useimmiten käytän tuota Canon 50mm f/1.8. Se on aikalailla omistamistani objektiiveista eniten käytössä oleva juuri näissä leivonnaisten kuvaamisessa. Edullinen ja ainakin omassa käytössäni toimiva 🙂

  3. Saana says:

    Kiitoksia vastauksesta! Melkein tuuletin täällä, sillä pohdin parhaillani uuden objektiivin hankkimista ja kirjanmerkeissä on juurikin tuo 50mm f/1.8. Kuvat puhuvat puolestaan ja hintakin on kohdallaan, joten taidanpa hankkia sen itselleni joululahjaksi kuten suunniteltua! : )

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa, että pidät kuvista! Itse pidän tosiaan tuosta objektiivista ja se on tosiaan hinnaltaankin huomattavasti edullisempi kuin moni muu (lähes) vastaava 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close