Halloween leivonnaiset: Red velvet muffinssit / Bloody red velvet cupcakes


 Tässä aika juhlavat Halloween muffinssit tai kuppikakut – millä nimellä niitä nyt haluaa kutsua. Tuo red velvet cake oli niin suosittu  kakkuna tuolla aikaisemmassa postauksessa ja lukijoiden pyynnöstä tein nyt sitten Red velvet-kakkua myös muffinssien muotoon. Näistä tuli kyllä herkullisia. Ilman noita hilloja ja muita koristeita nämä sopivat vaikka miten hienoihin juhliin, mutta hillo saa ”verisen” olemuksen aikaiseksi. Näin ollen nämä muffinssit sopivat Halloweenin teemaan erittäin hyvin. Tällä kertaa laitoin vielä pääkallokoristeet muffinsseihin, jotka eivät ole syötäviä. Ideaa näiden toisenlaiseen koristeluun yritän saada vielä tälle viikolle.




Red velvet muffinssit

Red velvet cupcakes

(10 kpl)


80 g voita

1 1/2 dl sokeria

1 kananmuna

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

150 g ranskankermaa

1/2 dl maitoa

2 tl vanijauutetta

1 rkl etikkaa

(suola)

punainen elintarvikeväri


Kuorrute

100 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g voita (vähäsuolaista)

2 1/2-3 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

4 rkl pursitettua appelsiininmehua 

(appelsiinin kuorta)


Täyte

noin 1/2 dl punaista hilloa


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa voimakkaasti sekaisin. Lisää joukkoon punaista elintarvikeväriä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja toisessa kulhossa ranskankerma ja maito keskenään. Sekoita ranskankermaseos vuorotellen kuivien aineiden kanssa voivaahtoon. Lisää lopuksi vielä vaniljauute sekä etikka ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Jaa massa noin 10 muffinssivuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä työntämällä esimerkiksi hammastikku muffinssin sisään. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, ovat muffinssit kypsiä. Nosta muffinssit jäähtymään paiston jälkeen.


Vatkaa kuorrutetta varten huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään hyvin sekaisian. Lisää joukkoon puolet tomusokerista ja vaniljasokeri sekä appelsiinin mehu ja halutessasi raastettu appelsiinin kuori. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää lopuksi vielä tomusokeria maun mukaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Jos seos on todella löysää, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.


Ota tämän ohjeen mukaisesti omenakodan poistajalla pala muffinssista pois ja täytä se punaisella hillolla. Pursota kuorrute muffinssin päälle tai levitä se lusikalla tai veitsellä. Koristele vielä pienellä hillonokareella ja haluamallasi koristeella. 




Vinkki! Suosittelen käyttämään pasta/geelielintarvikevärejä.


Vinkki! Voit käyttää kuorrutteessa hyvin valmista appelsiinituorejuustoa, mutta vähennä silloin reippaasti tomusokerin määrää.







Kommentoi

  1. Maria says:

    Onkos tuo etikka ihan pöytäetikkaa? Kaapista taitaa löytyä vain väkiviinietikkaa, mutta sitähän saa sitten laimennettua.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä käytin tähän ihan ehtaa väkiviinaetikkaa tuon yhden ruokalusikallisen verran. Ei tule maussa läpi millään tavalla vaan pitää muffinssien rakenteen ihanan kosteana ja maukkaana. Voit toki käyttää hieman laimennettuna, jos pelkään tuota makuasiaa.

  2. redrose82 says:

    Oi kun herkullisia 😛 näitä voiskin tehä =)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kokeile ihmeessä 🙂

  3. wiiks says:

    Käykö omenaviinietikka? En yhtään tiedä mitä eroa noilla erilaisilla etikoilla noin käytössä on?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit varmasti kokeilla sitäkin. Tuo väkiviinaetikka on hieman vahvempaa, mutta toimii tuo omenaviinietikkakin varmasti.

  4. Unknown says:

    Näyttääpäs herkullisilta! Hieno idea ja ovathan tikut cocktailtikkuja? vai ihan kuppikakkukoristeita. Asun itse Torniossa ja saatavilla hyvin vähän halloween koristeita.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tikut ovat varmaankin esimerkiksi drinkkeihin tai alkupaloihin tarkoitettuja muovisia tikkuja. Löysin nuo Tiimarin alelaarista 🙂

  5. evssiv says:

    Oi näyttääpä herkullisilta! Täytynee testata 🙂 Kiitoksia vielä lauantain kurssista, toivottavasti suuntaat Elimäelle vielä toistekin! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos sinulle kurssilla mukana olosta! Kiva oli käydä siellä teidän seudulla kursseja vetämässä ja jos vaan tulee tarvetta lisäkursseille, niin kyllä täältä voidaaan uudestaan Elimäelle suunnata 🙂 Mukava päivä Elimäellä. Keskustan kautta tuli kierrettyä 🙂

  6. Katri says:

    Onpas ihanan näköisiä! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Katri 🙂

  7. Päivityksiä says:

    Ihanat! Juuri eilen nautin viimeisen palan suussasulavaa samettikakkua joka herutti kiitoksia myös rippiäisvierailta ja tänään vielä irokeesitukkaiselta isoseltakin. Oli kuulemma parasta viikonloppuna syömistään 14 kakusta 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana kuulla, että kakku on tosiaan maistunut! Tämä niin kuin myös tuo kakku ovat molemmat sellaisia, että kannattaa jääkaappisäilytyksen jälkeen antaa niiden hieman "lämmetä". Parhaimmillaanhan nämä ovat tietysti heti leivottuna. Meillä nämä muffinssit upposivat erittäin hyvin myös ilman kuorrutusta.

  8. Nimetön says:

    Oi, jälleen uusi herkku kokeiltavaksi. Taas tietää, mitä tekee, kun iskee oikein kurja sadepäivä! 😉

    -Nuppuliini-

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että taas "tarttui" resepti matkaan mukaan 🙂 Nyt vaan sadepäivää odottelemaan!

  9. wiiks says:

    Oli hyviä, iso kiitos ohjeesta!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukavaa, että jätit kommenttia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close