Suklainen juustokakku olut twistillä

Herkullinen suklaajuustokakku

Sain mukavan ehdotuksen osallistua 9 muun bloggaajan kanssa reseptikilpailuun. Muutama eri leivontavaihtoehto pyöri mielessä, koska kisassa piti yhdistää olut ja suklaa. Lopulta voiton vei tämä todella herkullinen uunissa paistettava suklainen juustokakku, jossa suklaa löytyy täytteestä ja olut pohjasta. Voin sanoa, että makupari oli todella onnistunut ja olut sopi hyvin tuohon pohjaan. Oluen maku ei kuitenkaan tule läpi vaan täydentää hyvin suklaan makua. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan reseptiä omassa kotikeittiössä. Tämä maistuu niin oluen ystäville kuin myös niille, jotka eivät välttämättä oluesta niin välitä! Sopiva leivonnainen vaikka illanistujaisiin ja helppo valmistaa. Kakun voi kokonaisuudessaan tehdä hyvin vaikka päivää kahta ennen tarjoilua!

Koska kyseessä on reseptikilpailu, ohjaan teidät antamaan äänenne omasta mielestänne maistuvimmalle olut-suklaayhdistelmälle täällä! Meidän makuraati antoi ainakin tälle täyteläisen makuiselle kakulle täydet pisteet, vaikka oluen ja suklaan yhdistelmä ei aikaisemmin tuttu ollutkaan 🙂

Herkullinen juustokakku suklaalla

Suklainen juustokakku olut twistillä

 

Pohja
1 1/2 dl sokeria
2 kanamunaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
1 dl Sinebrychoff Leffe Brown olutta
50 g voita

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
200 g Fazer maitosuklaata
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl maissitärkkelystä
3 isoa kananmunaa

Päälle
150 g ranskankermaa
1 dl vispikermaa
1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(tummaa kaakaojauhetta)

Vatkaa pohjaa varten kanamunat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Lisäile kuivat aineet ja Leffe Brown olut vuorotellen vaahdon joukkoon. Lisää vielä lopuksi jäähtynyt voisula joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi. Pingota noin 25 cm irtovuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele öljyllä vuoan reunat. Kaada massa vuokaan ja paista pohja 175 asteessa noin 12 minuutin ajan. Nosta vuoka sivuun ja valmista täyte.

Sulata maitosuklaa ja nosta sivuun jäähtymään. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, kondensoitu maito hyvin keskenään ja lisää joukkoon vielä hieman jäähtynyt maitosuklaa. Sekoita keskenään tumma kaakaojauho ja maissitärkkelys. Lisää seos juustomassan joukkoon. Lisää lopuksi vielä kanamunat ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada juustomassa vuokaan. Paista vesihauteessa*) noin tunnin ajan 175 asteessa. Laita paistoajan jälkeen uuni pois päältä ja anna kakun olla vielä noin 30 minuuttia uunin jälkilämmössä. Nosta kakku pois uunista ja vesihauteesta. Anna jäähtyä. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin viilentymään.

Valmista kakun päälle vaahto. Mittaa kulhoon kaikki vaahdon ainekset ja vatkaa ne keskenään vaahdoksi. Siirrä kakku tarjoiluastialle jäähtyneenä ja levitä vaahto kakun päälle. Koristele kakku ripottelemalla tummaa kaakaojauhetta vaahdon päälle.

*) Nosta ulkopuolelta foliolla vuorattu kakkuvuoka suurempaan paistovuokaan. Kaada vuokaan kiehuvaa vettä noin 2/3 kakkuvuoan korkeudesta.Voit myös laittaa kakun päälle folion, jotta pinta ei tummu.

Vinkki! Älä ylivatkaa juustomassaa kananmunien lisäämisen jälkeen, jotta kakun pinta ei halkeile.

Vinkki! Kakku on helppo siirtää jäähtyneenä tarjoiluastialle. 

Pala suklaakakkua kermavaahdolla ja kaakaojauheella

 

 

Herkullinen suklaakakku

Tällä yllä olevalla kuvalla löydätte reseptini tuosta Sinebrychoffin reseptikilpailusta. Leivontablogin 7v. syntymäpäivää on mukavaa viettää näin makoisissa merkeissä. Tämä kakku on nimittäin niin herkullista, että olisi pitänyt melkein tehdä kaksi kakkua samantien 🙂

Aika jännä nähdä kilpailusivustolla, mitä muut ovat keksineet samoista aineksista. Oluita oli tarjolla monia erilaisia ja suklaitakin neljää erilaista, joten mahdollisia yhdistelmiä on monia.

Yhteistyössä:
Sinebrychoff

 

 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Äänestetty on – sinun leipomustasi! On kyllä niin herkullisen näköistä ja kun raaka-aineitakin katselee, niin eihän toi voi olla muuta kuin älyttömän hyvää :P. Onnea kisaan!!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos äänestäsi! Kilpailussa äänestämisessä on se hyvä puoli, että myös äänestäjien kesken arvotaan palkintoja. Toivottavasti onni osuu kohdalleen ja pääset palkinnoille!

  2. Nimetön says:

    Täälläkin käyty äänetämässä ja juurikin tätä kakkua! Niin hyvän näköinen ja maukkaan oloinen resepti 🙂 Ja sattui hyvin, kun mieheke toivoi juuri eilen, että veisin heille töihin loppuviikoksi jotain makoista, niin pääsen ihan itsekkin testaamaan tätä. Vaikka harmittaa jo nyt, että melko varmasti kakusta ei jää jäljelle maistiaista itselleni. Toivotaan kuitenkin, että onnistun saamaan edes joten kuten samannäköisen ja makuisen kakun kuin sinä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos äänestäsi! Tämä oli kyllä herkkua. Leikkaa kakku valmiiksi annospaloiksi, niin voit napata pienen palan kenenkään huomaamatta itsellesi 🙂 Tule kertomaan kuinka onnistuit. Muista vaan vuorata vuoka hyvin kelmulla, jotta vettä ei pääse irtopohjavuoan sisään.

  3. Nimetön says:

    Hei taas! En ole vieläkään päässyt leipomaan kakkua, koska en ole täältä meiltä päin mistään löytänyt kyseistä olutta.
    Täytyy odottaa että pääsee kunnolla maalta kaupunkiin tai jos joku tietää millä tuon Leffe Brownin voisi korvata, niin ihanaa 🙂 En nimittäin itse tiedä oluista mitään, niin jos joku osaisi suositella vastaavaa, niin hienoa! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi harmi, ettei teidän kauppojen valikoimista kyseistä tuotetta ole löytynyt. Tässä on linkki suoraan tuon kyseisen oluen tietoihin, joten varmaan kysymällä noilla tiedoilla osataan kaupassa autaa. Itse en osaa nyt asiassa auttaa, kun myös minun oluttietoni on sen verran heikkoa 🙂 http://www.sinebrychoff.fi/juomamme/Selaajuomia/Pages/LeffeBrune.aspx

    2. Nimetön says:

      Hei, kyseinen kakku on juuri paistumassa 🙂 Kaupasta ei Leffe Brownia löytynyt, mutta Alkon hyllystä löytyi heti. Maistoin oluiden amatöörinä sitä, ja luulen, että melkein mikä tahansa tumma olut käy tuohon pohjaan myös.

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla, että innostuit kokeilemaan. Tule ihmeessä kertomaan mitä pidit tuosta kakusta!

  4. Nimetön says:

    Moikka! Olen järjestämässä yhtiä yllätyssynttäreitä ensi viikolle ja kovasti olen ruvennut listailemaan tarjottavia. Täältä sinun blogista saa kyllä hurjasti inspiraatiota ja selailen kyllä vesi kielellä uusia ja vanhempiakin reseptejä. Tämä kakku osui erityisesti silmään! Aivan ihanan näköinen! 🙂 Mitä luulet, voisitko itse käyttää tuon oluen sijasta jotain muuta alkoholia, esim. konjakkia tms? Tuli sellainen ajatus vaan mieleen tätä katsellessa..:)
    Oli miten oli, tätä on kokeiltava!

    -Vilhelmiina

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että täältä löytyy sopivia leivonnaisia. Kyllä tähän voi varmasti kokeilla jotain muutakin nestettä. Kannattaa vaan varoa, ettei tule liikaa makua, kun tuota kuitenkin 1 dl verran tuohon lisäillään. Voihan sitä varmasti hieman laimentaa vaikka vedellä. Mukavia leivontahetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close