Suppilovahveropiirakka vuohenjuustolla

Jo muutama viikko sitten, laittaessamme mökkiä talvikuntoon, kävimme mökin metsässä sienestämässä. Tuo retki oli lasten kanssa sen verran pikainen, että mukaan tarttui vain muutamia litroja suppilovahveroita, kanttarelleja sekä mustia torvisieniä. Nämä meni pikalähetyksenä suoraan äidilleni. Nyt kuitenkin muutama päivä sitten pääsimme täällä kaupungissa metsäretkelle koko perheen voimin. Saalis ei ollut paljon ihmeellisempi, koska sieniä oli sen verran vähän tarjolla. Joko oli heikko sienivuosi meidän tutussa metsässä tai sitten muut sienestäjät olivat kerenneet metsään ennen meitä. Sieniä kuitenkin siis vielä löytyy metsistä, joten ei muuta kuin sienestämään 🙂 Ystäväni on kerännyt muistaakseni 14 ämpärillistä aivan yksin, reilun viikon aikana, joten kyllä niitä sieniä ainakin joissakin metsissä on vielä. Me saimme saalista paria piirakkaa varten. Tässä niistä ensimmäinen – Suppilovahveropiirakka vuohenjuustolla.





Suppilovahveropiirakka vuohenjuustolla



Pohja

150 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 1/2 rkl kylmää vettä

(suolaa)


Täyte

1 litra suppilovahveroita

80 g vuohenjuustoa

3 rkl pilkottua purjoa

150 g ranskankermaa

1 dl kermaa

1 kananmuna

korianteria

suolaa

mustapippuria


Nypi kylmä voi ja jauhot sekä halutessasi suola keskenään tai valmista pohja mittaamalla kaikki muut pohjan ainekset paitsi vesi tehosekoittimeen. Sekoita leikkuuterällä massa nopeasti sekaisin ja lisää vesi joukkoon. Käsin valmistettaessa, lisää vesi loppuvaiheessa niin, että taikinasta muodostuu kiinteä. Painele vehnäjauhoja apunakäyttäen piirakkataikina voideltuun noin 21 cm piirakkavuokaan. 


Siisti sienet ja pilko purjo. Laita molemmat kattilaan tai pannulle ja kuumenna niin, että nesteet haihtuvat sienistä. Lisää valmiin seoksen joukkoon pilkottu korianteri. Sekoita ranskankerma, kerma ja kanamuna sekä suola ja pippuri keskenään. Ota sieniseoksesta hieman massaa erilleen ja lisää muut ranskankermasokseen. Sekoita täyte sekaisin ja kaada piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle vielä erilleen otettu sieniseos ja pilko vuohenjuusto piirakan päälle. Laita vielä muutama korianterin lehti koristeeksi. Paista 200 asteessa noin 30 minuutin ajan. 


Vinkki! Voit suojata piirakan pintaa foliolla, niin se ei tummu liikaa paiston aikana. 

Huom! Mittasin sienet kaatamalla ne mitta-astiaan. En painanut niitä tiiviisti vaan sen mitä mittaan meni.

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Nam! Tämä menee testaukseen, ehdottomasti. Kiitos ohjeesta!
    Nimim. mitä näillä suppiksilla teen

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa, että resepti tuli tarpeeseen 🙂 Ei muuta kuin leipomaan. Itsekin vielä illalla leivoin, kun into ei taida laantua millään…

  2. Karusellisti says:

    Nam, näyttää ihanalta 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Näitä suppilovahveroreseptejä kaipaillaan ympäri vuoden, mutta itse harvoin sieniä säilön, joten reseptit ilmestyvät aina oikeana ajankohtana 🙂

  3. Nimetön says:

    Kiitos hienosta ohjeesta. Voisiko vuohenjuuston tilalla käyttää jotain muuta juustoa?

    Pirjo Porvoosta

    PS: Hyvää syksyä 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit hyvin käyttää muutakin juustoa. Tuo vuohenjuusto on voimakkaan makuinen juusto ja jakaa syöjiä. Luvassa on vielä toisenlainenkin suppilovahveropiirakka, mutta saan sen tänne blogiin varmaan vasta ensi viikolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close