Rapeat suklaalevyt / Chrunchy chocolate bars


Mietiskelin, että minkälaisia viemisiä voisi vaikka näin Halloweenin aikaan tai vaikka pikkujoulujen aikaan viedä tuliaisiksi tutuille ja ystäville. Törmäsin kaupassa samoihin aikoihin tuollaisiin kaksivärisiin muropalloihin ja ne hyppäsivät kuin itsestään kärryihin. Muroja meillä ei syödä, mutta leivontaan ne sopivat hyvin. Jo aikoja sitten etsiskelin rapeita riisipuffeja muistaakseni rocky road-fudgeavarten. Nämä murot sopisivat hyvin riisipuffienkin tilalle. Olivat minun makuuni sopivan rapeita, juuri sellaisia kuin mitä leivontaan etsiskelin.


Näissä suklaalevyissä maistuu maitosuklaan lisäksi myös nougat sekä juurikin nuo rapeat murot. Voin kyllä sanoa, että ei nuo kolme levyä ihan helpolla kaapissa säily…



Rapeat suklaalevyt


400 g maitosuklaata

3 1/2-4 dl Duo-(pallo)muroja

(eli kaakaomuroja ja valkosuklaan makuisia muroja)

150 g douple nougat-patukoita


Sulata/temperoi*) maitosuklaa. Levitä suklaa suklaamuottiin ja heiluttele niin, että suklaa leviä muotin reunoja myöten. Käännä muotti väärinpäin, jotta ylimääräiset suklaat valuvat muotista pois. Ota palettiveitsen avulla ylimääräiset suklaat pois muotin uloreunoilta ja anna suklaan jähmettyä.

 Sulata vesihauteessa paloitellut nougat-patukat. Lisää joukkoon murot. Sekoittele hyvin sekaisin ja täytä suklaalevymuotit muro-nougatmassalla. Sulata/temperoi suklaa uudestaan. (Saman suklaan voit temperoida uudestaan.) Levitä suklaakerros täytteen päälle. Anna jähmettyä. Pohjasta ei tule täysin tasaista.

Kääri halutessasi suklaalevyt ensin folioon ja sen jälkeen kiinnitä ympärille paksusta paperista suoja. Voit myös printata suoraan tilaisuuteen sopivaa tekstiä paperille tai piirtää ja kirjoittaa halutut koristeet suoraan paperisuojiin. Halloweeniin etikettivinkkiä löytyy täältä.

Vinkki! Voit käyttää suklaamuottia välillä hetken jääkaapissa, niin suklaa jähmettyy nopeampaa.

Vinkki! Voit tehdä suklaalevyjä vastaavia suklaapaloja sekoittamalla murot ja sulatettu nougat keskenään. Nosta lusikalla kasoja leivinpaperin päälle ja nosta ne jääkaappiin jähmettymään. Sulata suklaa ja upota muropallot suklaaseen saadaksesi mukavan suklaakuorrutteen palojen päälle. Nämä rapeat palat maistuvat niin yksittäisinä paloina/konvehteina kuin myös suklaalevyinä 🙂 Voit käyttää myös esimerkiksi silikonisia konvehti/jääpalamuotteja näiden valmistamiseen. Muista kuitenkin silloin, että suklaan menekki on hieman pienempi.

 *) Temperoi suklaa kuumentamalla vesihauteessa suklaa ensin 45 asteen lämpötilaan. Jäähdytä suklaa sen jälkeen 26 asteen lämpötilaan ja tämän astelukeman saavutettuaan kuumenna suklaa vielä 30 asteeseen. Näin saat suklaapinnan joka on mm. kiiltävä, napsahtaa kauniisti, suutuntuma on parempi eikä suklaa sula yhtä herkästi sormissa. 



Kylläpä tämä synttäriviikko on ollut mukava, mutta myös kiireinen täällä blogissa ja keittiössä. Toivottavasti teille lukijoille on löytynyt ideoita tuleviin juhliin. Kannattaa muistaa, että nämä kaikki Halloween-leivonnaiset sopivat hieman eri tavoin koristeltuina myös moniin muihinkin juhliin. Niin ja muistakaa, että Blogin synttäriarvontaan kerkeää vielä osallistumaan 3.11. asti. 



Rauhaisaa Pyhäinpäivää ja Jännittävää Halloweenia 🙂

Kommentoi

  1. Katri says:

    Todella hyvän näköisiä, muuten tekisin heti mutta tuo suklaan temperointi vaikuttaa vaikelta. Hyvää pyhäinpäivää myös sinulle! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kokeile ihmeessä vaikka temperoimatta suklaata. Silloin pidä suklaa vaan paremmin kylmässä vaiheiden välillä. Ei siis mene pieleen, vaikka ei temperoisikaa 🙂

  2. Päivityksiä says:

    Slurps, aloin heti harkita sun kutsumista kylään 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hahaa – Kutsua odotellessa 🙂

  3. redrose82 says:

    Voi vitja mikä ihana keksintö =)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä myönnän, että nämä ovat aika herkkuja 🙂 Ja tosiaan noiden murojen rapeutta tulen hyödyntämään myös jatkossa. Voi kun saisi vielä samaa muromassaa levyinä tai tikkuina, niin olisi paljon ideoita…

  4. Heidi says:

    Nam nam. Tiedän kyllä monta kelle kelpaisi. Itse olen nykyään viehtynyt enemmän tummaan suklaan, mutta kyllä tuosta versioisin oikein hyvän varmasti. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuohon voisi ihan hyvin käyttää tummaa suklaatakin! Kokeile vaikka sillä 🙂

  5. Nimetön says:

    Haluaisin kovasti yrittää tehdä näitä mutta en löydä mistään suklaalevymuottia! Olisiko sinulla ideoita mistä sellaisen saisi tilattua? 🙂 Asun pohjoisessa ja täältä en ole sellaista ainakaan liikkeistä löytänyt. Näyttää herkulliselta tuo suklaalevy!
    -Sussu

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Huomasin, että ainakin Confetissa oli enää tarjolla suklaapatukkamuotteja: http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Categories/%22MAKEIS-%20JA%20KONVEHTITARVIKKEET%22/Chocolate_World_ammattilaismuotit/Suklaapatukka_ja_levymuotit
      Tuokin varmasti kävisi tähän tarkoitukseen. Tuolta minä oman levymuottini tilasin. Olisko sinulla jotain pientä silikonimuottia esimerkiksi jääpaloille? Tuolla voisi myös nämä toteuttaa.

  6. Nimetön says:

    This post gives clear idea for the new users of blogging, that
    really how to do running a blog.

    Here is my webpage … san diego car paint

  7. Dinner4u2 says:

    Voisko ton tehdä tummasta suklaasta? Tekis mieli kokeilla, vaikka Halloweenia meillä ei juhlitakaan.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voisi ihan varmasti tehdä myös tummasta suklaasta.

  8. Nimetön says:

    Hei! Muistatko minkä merkkisiä nuo douple nougat patukat on?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nuo taitaa olla Marabou. Sellainen kultakääräinen patukka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close