keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Joulukalenteri - Luukku 11: Kinuski-kaakaomacaron / Cocoa macaronHyödynnetään taas aikaisempien luukkujen herkullisia reseptejä. Tästä luukusta löytyy ohje kaakaolla maustettuihin ja värjättyihin macaron-kuoriin. Täytteeksi laitoin tuolta kolmannesta luukusta löytynyttä kinuskia vatkattuna sekä suoraan purkista. Nam! Noissa vaihekuvissa vilahtelee myös keltainen massa, koska tein näitä kaakaoisina ja ihan väriaineella värjättyinä.
Kinuski-kaakaomacaron
Cocoa macarons

120 g valkuaisia
40 g sokeria
220 g tomusokeria
140 g mantelijauhoja
4 rkl (tummaa) kaakaojauhetta

Vatkaa valkuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Mittaa mantelijauho ja tomusokeri tehosekoittimeen ja tee niistä tasaista jauhoa. Sihtaa jauhoseos pariin kertaan kulhoon tai leivinpaperin päälle. Heitä sihtiin jääneet isot murut pois. Kaada sihdattu jauhoseos valkuaisvaahdon sekaan. Kääntele seosta niin, että se muuttuu notkeammaksi (TÄMÄ ON HYVIN TÄRKEÄ VAIHE).  Jos sekoitat liikaa, massasta tulee liian valuvaa eikä macaronsit nouse. Jos sekoitat liian vähän jää leivoksiin huiput näkyviin. Itse tarkistan tuon massan koostumuksen nostamalla lastalla hieman massaa ja katsomalla kuinka nostamani huippu "levittyy" muuhun massaan. Kun huippu lähes tulkoon levittyy muuhun massaan, on tuo valmista pursotettavaksi.

Laita massa pursotuspussiin ja leikkaa joko pussin päähän sopivan kokoinen reikä tai laita pyöreäpäinen tylla pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille kolikon kokoisia ympyröitä massasta. Kopauta muutamaan otteeseen valmista peltiä pöytää vasten, jotta macaronien pinta tasoittuu ja ilmakuplat poistuvat macaronien sisältä. 


Anna levätä ennen paistamista noin 30-60 minuuttia. Paista noin 140 asteessa 15-20 minuuttia, macaronien suuruudesta riipuen. Siirrä paiston jälkeen leivinpaperin kanssa macaronit ritilän päälle ja annan jäähtyä kunnolla.
 
Lusikoi tai pursota täytettä puolelle macaron-kuorista ja nosta toinen puolisko päälle. Älä laita täytettä liikaa, jotta kinuski ei valu. Jos käytät tätä kinuskia, niin voit hyvin myös vatkata kinuskin jäähtyneenä.2 kommenttia:

  1. Täydellisiä macaroneja jälleen kerran. Tulisi vain sopiva tilaisuus niin voisi jälleen kerran itse kokeilla. Kurssin jälkeen olen kyllä pariin otteeseen tehnytkin macaroneja ja onnistuu hieman paremmin jo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Kyllä se välillä on tuuripeliä noiden macaronien kanssa, joten ei kannata luovuttaa vaikka ei joka kerralla onnistuisikaan. Toki mitä enemmän tekee hyvällä reseptillä, niin sen varmemmin onnistuu. Itsekin kun eri uuneissa olen noita paistellut, niin myös uuneissa on suuria eroja tuon paistotuloksen kanssa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...