Joulukalenteri – luukku 14: Pienet hyydytetyt puolukkakakut

Aikaisemmin kalenterista paljastuneesta puolukka curdista päätin kokeilla pieniä hyydytettäviä kakkuja. Ne onnistuivatkin mukavasti ja sisältä paljastuu pieni makea yllätys. Piilotin nimittäin kakkujen sisään pienen kinuskipallon tuosta luukun 3. kinuskista.




Pienet hyydytetyt puolukkakakut

(noin 6 leivosta)


Pohja

2 kananmunaa

80 g sokeria

40 g vehnäjauhoja

40 g maissitärkkelystä tai perunajauhoja


Täyte

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 annospuolukka curdia

4 liivatelehteä

1/2 dl vettä

kinuskia



Päälle

1 1/2 dl vispikermaa

vaniljasokeria

kinuskia 

Vatkaa pohjan sokeri ja kananmunat paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden vaahdon joukkoon. Nostele kakkumassa hyvin sekaisin ja kaada noin 30 x 20 cm vuokaan leivinpaperin päälle. Paista noin 15 minuuttia 160 asteessa.

Nosta jäähtymään ritilän päälle. Anna pohjan jäähtyä ja ota jäähtyneestä pohjasta leivosvuokien avulla sopivan kokoiset pohjat. Öljyä leivosvuokien reunat kevyesti ja ripottele öljyttyihin reunoihin tomusokeria. Taputtele ylimääräiset tomusokerit pois reunuksista ja nosta leivosreunukset sekä pohjat tasaiselle alustalle tai suoraan tarjoiluastialle. 



Valmista täyte laittamalla liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri sekä puolukka curd. Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet kiehuvan veden joukkoon ja sekoita hetki seosta. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon ja sekoita kevyesti massa tasaiseksi. 

Ota kylmästä kinuskista noin teelusikallisen verran kinuskia ja pyörittele se palloksi. Nosta keskelle kakkupohjaa. Tee jokaiselle leivokselle sama juttu. Nosta täytettä kuuteen leivosvuokaan pohjan ja kinuskin päälle. Laita leivokset jääkaappiin hyytymään ainakin noin neljän tunnin ajaksi. 

Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Nostele kermavaahto pursotuspussiin ja pursottele haluamallasi tavalla leivosten reunalle. Nosta lopuksi hieman lämmitettyä kinuskia keskelle leivosta ja koristele halutessasi sokeroiduilla puolukoilla. 

Vinkki! Voit tehdä tämän myös isompana kakkuna. Kuitenkin tuo valuva kinuskiyllätys tuolla leivoksen sisällä toimii varmasti paremmin pienemmissä leivoksissa.




Kommentoi

  1. Heidi says:

    Ei tähän muuta saata sanoa kuin että WAU! Näistä olisin valmis maksamaan pienen omaisuuden kahvilassa 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ja näitä saa vain itse leipomalla… 🙂 Ei muuta kuin ainekset kaupasta ja jauhot pöllyämään!

  2. Nimetön says:

    Uskaltaako puolukkaa korvata jollain hedelmällä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voisihan sitä kokeilla. Toki nuo mausteet ja puolukka kinuskin kanssa tekee näistä jouluisia, mutta mikä ettei. Jos innostut kokeilemaan, niin tule ihmeessä kertomaan kuinka onnistui 🙂

  3. Apua, mä vasta pohdin, että jos kokeilisi karpalolla (mulla on joku pakkomielle saada tänä jouluna karpalojälkkäri :D), MUTTA hedelmäkysymys sai päässä pyörimään lemon curdin (itse tehdyn, se on vaan niin paljon parempaa kuin kaupan) ja salmiakkikinuskin… Ei ehkä kuitenkaan jouluksi!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Karpalo kuulostaa aika hyvätä myöskin 🙂

  4. Kirsti says:

    Voijuku, kuinka ihana leivokset ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ja varsinkin tuo kinuski joka valuu tuolta sisältä 🙂 Niin herkullista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close