Joulukalenteri – Luukku 18: Karhunvatukkamuffinssit

Karhunvadelma on minulle aika tuntematon marja. Kuitenkin tuota Lucia-kakkuavarten halusin jotain marjoja kuvaan ja niin lähdin metsästämään mansikoita. Koska kaupassa ei mansikoita tällä kertaa ollutkaan, päädyin karhunvadelmaan. Se kun oli ainoa marja, jota oli tarjolla. Päätin sitten hyödyntää tämän”rekvisiitan” leivontaan. Näin syntyivät nämä herkulliset muffinssit. Nämä ovat rakenteeltaan ihanan pehmoisia ja maultaan maukkaita. Kuten tuolla alla vinkissä sanotaan, niin näissähän voi käyttää hyvin myös vadelmaa tai vaikka mustikkaa eli nuo karhunvadelmat voi vaihtaa halutessaan muuhun marjaan.


Karhunvatukkamuffinssit


130 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

100 g karhunvadelmia


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile ne vuorotellen maidon kanssa vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi marjat. Voit myös jättää osan marjoista koristeeksi muffinssien päälle ennen paistamista. Jaa taikina noin 12 muffinssivuokaan. Suosittelen käyttämään paiston aikana myös muffinssipeltiä, niin muffinssit kohoavat kauniisti. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. 

Vinkki! Voit vaihtaa karhunvadelmat oman maun mukaan myös muihin marjoihin ja vaikka hieman lisäilläkin marjoja. Näin saat enemmän sattumia muffinsseihin.



Kommentoi

  1. Kakkumonsteri says:

    Ihana tämä sinun joulukalenterisi tänä(kin) vuonna! Itsekin olen pitänyt kalenteria tänä vuonna ja on siinä yllättävästi hommaa ollut. Olen kuitenkin onnistunut tekemään melkein kaikki leivonnaiset ennakkoon lahjoiksi kavereille ym tarjottaviksi niin ei ole stressiksi asti mennyt =) Täältäkin saa kyllä monta ihanaa reseptiä taas poimittua reseptikirjaseen. Hyvää joulua!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kyllähän nämä kalenterit aina vaivaa vaativat, mutta kyllä on niin mukavaa kun saa ihmisille jakaa ideoita ja reseptejä. Tsemppiä viimeisiin kalenterin luukkuihin.

  2. Nimetön says:

    Mistä kaupasta oot ostanu noita karhunvatukoita? Oon kauan jo etsiskelly, enkä vieläkään löytänyt mistään:/

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Lidlistä olen löytänyt ja muistaakseni myös CM:ssä olen nähnyt myöskin. Toivottavasti löytyy.

    2. Nimetön says:

      Kiitos vinkistä! Omasta lähilidlistä ei löytynyt, mutta täytyy kävästä vielä joku muu lidli ja cittari tarkastamassa 🙂 hyvää joulua!

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Voi kuinka harmi! minä juuri muutama päivä sitten tarkastin meidän lähi-Lidlin tilanteen ja marjoja oli mansioista mustikoiden kautta karhunvatukoihin 🙂 Toivottavasti teillekin tulisi. Käytä ihmeessä vaikka pakastemustikoita tai muita pakastemarjoja, jos tuoreita ei löydy. Kesällä sitten nautitaan kotimaisista tuoreista marjoista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close