Joulukalenteri – Luukku 7: Eclair – tuulihatut

Kuten varmasti moni muukin innokas leipuri, niin minäkin, katselin tuota Koko suomi leipoo-ohjelmaa. Kyseistä ohjelmaa jo kovasti meillä odoteltiin ennen ohjelman alkua. Itseäni harmittaa lähes tulkoon aina näissä tv:n ruoka- ja leivontaohjelmissa tuo kiireellä tekeminen eli pienessä ajassa pitää luoda jotain uutta, herkullista, kaunista ja hienoa. Kiireestä huolimatta kuitenkin aivan mahtavia suorituksia tuossa ohjelmassa nähtiin. Onnittelut kaikille ohjelmaan osallistuneille! Paljon olen lukenut kommentteja tuon ohjelman positiivisesta asenteesta eli ei huutoa, mekastusta ja osallistujien lyttäystä, niin kuin jossain ohjelmissa on tullut nähtyä. Paljon oli kauniita ja varmasti myös hyvän makuisia leivonnaisia.


Tuo alkukaneetti on sitä varten, että tuossa viimeisessä jaksossa Koko suomi leipoo-ohjelmassa tehtiin tuulihattuja. Niinpä minäkin innostuin pitkästä aikaa niitä tekemään. Myös yksi syy oli se, että yleensä itse olen tehnyt pienen pieniä tuulihattuja, mutta ohjelmassahan tehtiin suuria tuulihattuleivoksia. Minä tein nämä kuitenkin eclair-muotoon eli pitkuliaisina. Maku on kuitenkin sama. Pitää sanoa, että kyllä vaan pelkällä kermalla ja tuoreilla marjoilla saa herkullista aikaiseksi. Tämä alla oleva resepti on oma reseptini, jolla olen aikaisemminkin tuulihatut tehnyt.





Eclair – tuulihatut


150 g vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

100 g voita

2 dl maitoa / vettä

4 kananmunaa


Täyte

noin 500 g mansikoita

noin 6 dl vispikermaa 

(tomusokeria ja vaniljasokeria)


Sekoita vahnäjauhot, suola ja sokeri keskenään. Mittaa kattilaan voi ja neste. Kuumenna niin, että voi sulaa. Kaada jauhot joukkoon ja sekoita puuhaarukalla reippaasti. Kun massasta muodostuu pallo, niin laita levy pois päältä ja nosta tuo massa pois kattilasta vatkauskulhoon. Anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa jäähtynyttä seosta voimakkaasti ja lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Vatkaa noin 1-2 minuuttia seosta jokaisen kananmunan jälkeen. Nosta massa pursotuspussiin (voit käyttää tähtityllaa) ja pursota leivinpaperin päälle kauniita kiehkuroita alla olevan kuvan mukaisesti.

Paista eclair-tuulihatut alkuun noin 220 asteessa ensimmäiset 10 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpö 200 asteeseen. Jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes tuulihatut ovat kypsiä. Älä avaa uuninluukkua ainakaan ensimmäisen 25 minuutin aikana. 


Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla ja tomusokerilla. Pilko tuoreet mansikat paloiksi. Laikkaa tuulihattukuoret pitkittäin kahteen osaan. Levitä mansikan palasia tuulihatun pohjalle. Pursota kermaa päälle ja koristele mansikoilla. Ripottele täytettyjen leivonnaisten päälle tomusokeria siivilällä. 

Vinkki! Jos tuulihatut lässähtävät paiston jälkeen, kertoo se siitä että ne jäivät paistossa raaoiksi. Pidennä paistoaikaa hieman seuraavalla kerralla. 




Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close