Helpot viipalepikkuleivät murotaikinasta

Viipalepikkuleivät on niin nopeita ja helppoja tehdä, että suosittelen ottamaan myös nämä leivontaresepteihin mukaan. Pohjana on perinteinen murotaikinapohja. Näissä helppoutena on se, ettei tarvitse jokaista pikkuleipää tehdä erikseen. Nämä viipaloidaan paloihin paiston jälkeen. Näiden valmistus onnistuu monelta koululaisetakin aivan itsenäisesti.

Viipalepikkuleivät

200 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

paiston kestävää marmeladia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää joukkoon  kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne edellisiin. Sekoita hyvin. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle pitkiä tankoja. Voit painaa niitä kevyesti päältä. Paina sormella keskelle tankoa vako ja täytä se pursottamalla marmeladia. Paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia, hieman tankojen paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa veitsellä paloiksi. 

Vinkki! Jouluna näistä tuli ihania omena-kaneli marmeladin kanssa. Tällä kertaa käytin mansikkamarmeladia. Voit valita itse hillon/marmeladin oman makusi mukaan.



Kommentoi

  1. Kirsi-Riksi says:

    Nämä vaikuttivat niin hyviltä ja helpoilta, joten olihan ne testattava! 🙂 Omasta kokeilustani voi lukea täältä http://kirsi-riksi.blogspot.fi/2014/02/viipalepikkuleivat-jotka-maistuvat.html 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla maistuvasta kokeilusta!

  2. Siluana says:

    Tätä reseptiä täytyy kokeilla. Voikohan tämän tehdä ilman kananmunaa? Millä voisin korvata kananmunan? Kiitos! <3

    1. Täältä löydät reseptin munattomaan taikinaan https://pullahiiri.com/pehmeat-kristallipikkuleivat/ (kopio linkki)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close