maanantai 10. maaliskuuta 2014

MarenkiUnelma-leivokset

 
Lupailin tuolla aikaisemmassa marenkipostauksessa hieman tuunailla noita jättimarenkeja. Näillä herkuttelimme nimipäivän kunniaksi lasten kanssa, jotka eivät varmasti voi syödä marenkia koskaan liikaa... Teimme leivosversiot hillolla ja ilman. Hilloversio oli meidän mielestämme paras - vaikka varmasti sokerinmäärä on jo aika runsas! No, kerran sitä näillä vain herkuteltiin :) Jos siis hillon kanssa on makeutta liikaa, niin lisäile vain tuoreita marjoja ja kermavaahtoa marengin päälle.

Nuo marengithan voisi jo valmiiksi paistovaiheessa muotoilla kupeiksi, jolloin hillon saisi kupin sisälle piiloon ja kermavaahdolla sitten täyttää muun osan kupista. Tällä kertaa me teimme eritavoin, mutta maistuu samalta molemmin tavoin tehtynä!MarenkiUnelmat

noin 5 dl kermavaahtoa
3 tl vaniljasokeria
marjahilloa
tuoreita marjoja ja/tai hedelmiä koristeluun

Paista marengit ohjeen mukaisesti ja anna niiden jäähtyä. Murenna yksi marengeista koristeeksi. Vakaa kermavaahto vaahdoksi ja lisää joukoon vaniljasokeri. Nostele hilloa marenkien päälle ja hillon päälle kermavaahtoa. Koristele leivokset tuoreilla marjoilla ja murskatulla marengilla. 

Vinkki! Jos haluat jättää hillon pois, ripottele marengin päälle runsaasti tuoreita marjoja ja niiden päälle kermavaahtoa. Näin ollen hillon tuoma lisämakeus jää pois.Meillä marenki ja marenkikakku on kyllä ollut suuri juhlaherkku jo useamman vuoden ajan. Nämä leivokset maistuvat aikalailla samalta kuin tuo marenkikakkukin. Blogista löytyy kertomusta ja reseptiä myös tuohon herkulliseen Marenkikakkuun sekä Marenkitrifleen. Marenkitrifle on tehty tuon marenkikakkureseptin pohjilta.

Suosittelen kokeilemaan näitä marenkiresepteä! Marenkileivonnaisissa voi tehdä hieman rouheammin koristelutkin ja silti saa hempeän herkkää aikaiseksi.

4 kommenttia:

 1. Saisikohan toivoa reseptiä? Toivoisin britakakun reseptiä, joku raikas ja juhlava versio ja mielellään ihan kuvia tekovaiheista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toivoa reseptejä. Ne on mukavia haasteita aina, kun joku kyselee jonkin reseptin perään. Tuo Britakakku kuitenkin jo löytyy blogista: http://www.pullahiiri.com/2012/09/britakakku-helpolla-ja-nopealla-ohjeella.html Tuossa ei ole kyllä vaihekuvia, mutta toivottavasti tuo ohje on niin simppelisti kirjoitettu, että pärjäät myös ilman vaihekuvia :) Jos tulee muitakin resetitoiveita mieleen, niin ei muuta kuin tänne vinkkiä!

   Poista
 2. Onpa kauniita, ihan unelmaisia!

  Jos kerta toivoa saa, niin minä toivoisin jotain "täytekeksejä" (domino yms. -tyylisiä) :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä maistuvat unelman kevyiltä ja makeilta - suosittelen kokeilemaan! Blogista löytyy yksi kokeilu täytekekseistä vuosien takaa (http://www.pullahiiri.com/2011/03/itsetehdyt-taytekeksit-vaniljan-ja.html). Voisin kyllä tehdä uuden kokeilun ja reseptin. Meilläkin nimittäin Domino-keksit ovat lasten suosiossa...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...