Tiramisujuustokakku / Tiramisu cheesecake

Tiramisujuustokakku

Eräs tuttavani kertoi tehneensä tiramisua kakun muodossa eräisiin juhliin tarjolle. Minä olen tehnyt vain kerran aikaisemmin tiramisua, joten itselläni ei tuosta ole suurta kokemusta. Kun sattumalta kaapista löytyi savoiardi-keksejä sekä tuorejuustoa, päätin kokeilla tiramisujuustokakun valmistamista uunissa. Tein pohjan kekseistä ja täytteen tuorejuustosta, kanamunista, sokerista ja likööristä. Kyllä tuli hyvää taas aika helpolla. Mascarpone olisi sitä oikeaa juustoa tiramisuun, mutta tällä kertaa jääkaapista löytyi tavallista maustamatonta tuorejuustoa, joten käytin sitä.

Vaikka historian mukaan likööri ei välttämättä ole tiramisuun aikojen alussa kuulunutkaan, minä ”lorautin” joukkoon hieman kermaista likööriä, niin kostutusliemeen kuin myös täytteen joukkoon. Liköörin maun voi jokainen valita itse – Tiamaria, Amaretto tai mikä onkaan se sopiva liköörimaku?

Uunissa paistettava juustokakku

 
Tiramisujuustokakku
Tiramisu cheesecake

(noin 8 palaa)
Pohja
noin 12 kpl Savoiardi-keksejä
1 dl kahvia
2 rkl (kerma)likööriä 

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
3-4 rkl (kerma)likööriä
2 kananmunaa (L-koko)

Kuorrute
150 g ranskankermaa
1 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
(kaakaojauhetta, suklaapaloja)

Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä keksit vuoan pohjalle. Keitä kahvi ja sekoita likööri kahvin sekaan. Kostuta keksit hyvin kahvi-likööriseoksella. Käytä koko kostutusliemi keksien päälle.

Vaihekuvat tiramisun valmistukseen

Valmista täyte notkistamalla tuorejuusto. Lisää joukkoon sokeri ja kermalikööri. Lisää kanamunat yksitellen joukkoon. Vatkaa niin, että seos menee hyvin sekaisin, mutta älä kuitenkaan ylivatkaa massaa enää kananmunien lisäämisen jälkeen.

Vuoraa vuoka ulkopuolelta foliolla. Nosta vuorattu vuoka suureen paistoastiaan ja kaada kiehuvaa vettä paistoastiaan noin 2/3 kakkuvuoan korkeudesta. Suojaa halutessasi kakun pinta/paistoastia foliolla.

Juustokakku vesihauteessa vaihekuvat

Paista noin 160 asteessa 45 minuutin ajan. Laita uuni pois päältä ja jätä kakku uuniin vielä puolen tunnin ajaksi. Nosta kakku jäähtymään jääkaappiin, kunnes se on jääkaappikylmä. 

Valmis tiramisujuustokakku

Mittaa kulhoon ranskankerma, vispikerma ja sokeri. Vatkaa ainekset vaahdoksi. Levitä kuorrute kakun päälle. Irrota kakku vuoasta. Ripottele kakun päälle kaakaojauhetta siivilällä. Siirrä kakku tarjoiluastialle. Voit halutessasi pursottaa ylimääräiset kuorrutteet kakun reunoille pieniksi ruusukkeiksi ja koristele pursotukset vaikka suklaapaloin.

Vinkit uunissa paistettavan juustokakun valmistamiseen:

* Sekoita juustomassa hyvin sekaisin ennen kananmunien lisäämistä. Kananmunien jälkeen kannattaa enää sekoitella munat hyvin juustomassan joukkoon. Tällä saat estettyä kakun halkeilua.

* Paista kakku matalassa lämpötilassa ja vesihaudetta käyttäen.

*Käytä vuokana irtopohjavuokaa, jotta saat kakun helposti siirrettyä vuoasta pois jäähdyttämisen jälkeen. Pingota pohjalle leivinpaperi siirtämistä helpottamaan.

 * Paiston aikana voit suojata kakun pinnan foliolla, jotta kakku ei ota väriä kypsyessään.

 *  Uunissa paistettavia juustokakkuja ei kannata ylipaistaa. Liian kauan paistettaessa kakku muuttuu jämäkäksi, eikä ole niin ihanan pehmoista ja silkkistä syödä. Kakku saa hyllyä keskeltä, kun se otetaan uunista ulos. Viileässä kakku kuitenkin jähmettyy juuri sopivaksi.




Kommentoi

  1. Pauliina says:

    Oi, miten ihanaa! Tämän täytyy olla hyvää 🙂 suurena tiramisu-fanina joudun varmaan kokeilemaan kakkua. Ja mikä suuri plussa, kun tämä misu käy myös raskaana olevalle, kun kaikki ainekset käyvät uunin kautta!! Kiitos!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan totta – hyvä huomio, että tämä tosiaan soveltuu raskaanaolevillekin oikein hyvin.

  2. Jenni / Juhlahuuma says:

    Oi nam!! Kiitos ohjeesta, tätä on niin kokeiltava!! 🙂

  3. Voi apua miten taivaallisen näköinen, slurps! Taas yksi lisäys sille never-ending kokeilulistalle 😀 En olekaan koskaan vielä paistanut juustokakkua uunissa, olisi jo aikakin siis kokeilla!

  4. Nimetön says:

    Näyttää niin hyvältä että voisi koittaa tehdä tuota joskus! 🙂 Miten muuten kakku onnistuu siirtää tarjoilulautaselle siististi, ilman että se kakku repeää/tarjoilulautanen sotkeutuu?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kun alla on tuo leivinpaperi, niin itse siirrän kakun kakkuvuon pohjan reunalle ja rullaan leivinpaperin pois alta,samalla vetäen kakun vuon pohjalta tarjoiluastialle… Vaikea näin selittää. Yritän joskus ottaa vaihekuvat tuostakin.

  5. Tiinatuuli says:

    OMG! tätä pitää saada! Harmillisesti herkkupaasto menossa, mutta jospa sitten pääsiäisenä… 😛

  6. Tiinatuuli says:

    OMG! tätä pitää saada! Harmillisesti herkkupaasto menossa, mutta jospa sitten pääsiäisenä… 😛

  7. Mamman leivontanurkka says:

    Tiramisua kakun muodossa on ollutkin tekolistalla, kiitokset siis vinkistä uunissa tehtävään juustokakkuun 🙂

  8. Pullahiiri/Taru says:

    Suosittelen tosiaan kokeilemaan erilaisia uunissa paistettavia juustokakkuja. Ne ovat niin herkullisia. Tähän reseptiin lisäsin vielä vinkiksi, että suosittelen käyttämään L-kokisia eli suuria kananmunia tai sitten pienempiä kananmunia käyttäessä lisätä vaikka yhden kananmunan lisää, jotta massa hyytyy.

  9. Herkkukatti says:

    Oih, tämä näyttää herkulliselta! Täytynee kokeilla tässä jokin viikonloppu. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos, mukava kuulla! Tulepa kertomaan kokemuksesi, jos innostut leipomaan! Täällä on juuri herkuteltu suklaakakulla… Tulee tänne blogiinkin jossain vaiheessa 😉

  10. Pullis says:

    Hei! Tiedän ettei tämä liity tähän postaukseen, mutta minulla olisi yksi toive. Oletko ikinä kokeillut tehdä LU Bastogne- keksejä, kun ne ovat minun lemppareitani, enkä mistään ole vastaavaa ohjettä löytänyt, missä käytettäisiin kandisokeria ja kanelia.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole kokeillut, mutta muistelen jonkun muunkin tuota kysellyt. Pitää pistää harkintaan nuo keksit!

  11. Tiitu says:

    Hei osaatko neuvoa minkälaisia nuo pohjaan käytettävät keksit on? Asun Englannissa ja yritän keksiä vastaavia täältä mutten ole ikinä kuullutkaan noista savoiyard kekseistä niin hirmu vaikeaa keksiä niille korviketta hahaha. Onko ne kovia, pehmeitä, …jos hiukan kertoisit. Arvostan!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Luulisin, että niitä Englannistakin löytyy. Ovat kovia ja huokoisia. Löytyvät varmaan nimellä Ladyfinger sieltä teiltä 🙂 Hyvä kun kysyit, niin ehkäpä nyt löydät!

  12. Nimetön says:

    Mikähän meni vikaan kun mulla keksit nousi killumaan kakun päälle paiston aikana? Kostutin ne ohjeen mukaan, mutta en painellut niitä mitenkään.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kuulostaapa erikoiselta, koska tuo täytemassa on (kuten kuvasta näkyy) aika paksua. Olisiko keksit jääneet liian kuiviksi ja sitä kautta kevyiksi? Nyt en kyllä osaa vastata, mutta pidän tämän mielessä, mun seuraavan kerran tämän tyyppistä kakkua valmistan. Kiva, kun jätit viestiä, niin voidaan yhdessä pohtia tätä asiaa.

  13. Nimetön says:

    Voiko tuorejuuston korvata mascarponejuustolla vai onko niillä eroa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit korvata tuorejuuston mascarponella.

  14. Nimetön says:

    Näyttääpä ihanalta :). Mietin vain, että mikäköhän olisi sopiva korvike liköörille maun kannalta? Itse absolutistina en pidä juuri alkoholin mausta leivonnaisissa, saatika pikkuiset sokerihiiret. Sopisiko korvikkeeksi ihan vain kahvi?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kahvi tai maitokahvi sopii varmasti korvikkeeksi.

  15. Nimetön says:

    Missäköhän meni vikaan? Täyte juoksettui ja muuttui kokkareiseksi :(. Käytin laktoositonta mascarponea, olisiko vika siinä? Aiemmin ei ole laktoosittomat tuotteet tehneet tällaista…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hmm! Missäköhän on mennyt vikaan? Ei ole itselleni noin käynyt. Pidän tämän mielessä, kun seuraavan kerran kokeilen joko tätä reseptiä tai tuota mascarponea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close