Hauskaa Vappua! – Piknikin sitruunainen jälkiruoka

 Tänään on nyt se kauan odotettu juhlapäivä, kun saa herkutella niin munkeilla kuin simallakin. Ne kyllä kuuluvat ehdottomasti vapun juhlapöytään – ainakin meidän peheessämme. Tänä vuonna aion paistaa munkit jo moneen kertaan hyväksi havaitulla pikamunkkireseptillä.


Nämä alla olevat purkkikakut sopivat piknik-jälkiruoaksi vaikka vappupäivänä. Helppoja pakata jo etukäteen. Kansi vain kiinni ja herkku on valmiina retkelle mukaan otettavaksi. Nämä voi vielä tehdä jo hyvissä ajoin, esimerkiksi edellisenä päivänä, joten valmistus ei jää ”retkipäivälle”. 




Purkkikakut 

sitruunalla ja mansikalla

(noin 8 kpl)


Sokerikakkupohja

2 kananmunaa

1 dl sokeria

3 rkl maissitärkkelystä

1 dl vehnäjauhoja


Sitruunakiisseli / lemon curd

1 sitruunan mehu ja kuoriraaste

2 dl sokeria

5 isoa keltuaista

100 g (vähäsuolaista) voita



Muu täyte

400 g mansikoita

4 dl vispikermaa

2 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria


Mittaa kattilaan sitruunakiisselin ainekset. Voita lukuunottamatta. Kuumenna seosta niin, että se saostuu. Sekoittele koko ajan. Nosta kiisseli pois liedeltä ja lisää joukkoon vielä kuutioitu voi. Sekoittele niin, että voi sulaa. Nosta sitruunakiisseli kylmään jäähtymään.


Vatkaa kakkupohjaa varten kananmunat ja sokeri keskenään paksuksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys ja vehnäjauhot keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita massa hyvin sekaisin. Kaada sokerikakkumassa pieneen kakkuvuokaan. Itse käytin kahvikakku/leipävuokaa, mutta myös pieni (noin 18-20 cm) kakkuvuoka käy oikein hyvin. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Paista noin 20 minuuttia 160 asteessa, tai niin että kakku tulee kypsäksi. 

Nosta kakkupohja jäähtymään paiston jälkeen. 


Pilko tuoreet mansikat. Vatkaa kerma sokerin ja vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Leikkaa kakkupohja pieniksi paloiksi. Ota 8 noin 2 1/2-3 dl lasipurkkia. Nostele purkin pohjalle muutamia kakkupaloja. Nosta päälle hieman sitruunakiisseliä sekä mansikoita ja pursota vielä kermavaahtoa. Tee uusi kierros kaikilla aineksilla ja nosta kermavaahdon päälle lopuksi mansikka koristeeksi. Jos kuljetat purkit retkelle mukaan, jätä hieman tilaa purkin yläreunaan, jotta saat kannen siististi kiinni. 

Vinkki! Voit halutessasi myös hieman kostuttaa kakkupaloja, mutta se ei ole välttämätöntä. 

Aikaisemmin tekemäni brownies-purkkikakku löytyy täältä. Sekin on samalla tavoin oiva piknik-herkku.



Oikein hauskaa ja herkullista vappua teille kaikille blogilukijoille! Nyt siman ja munkkien kimppuun 🙂


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Sinulle myös mukavaa vappua! Meidän suurperhe on juonut simaa jo 12 litraa, tänään sitä ei enää ole,munkitkin on jo syöty 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Huima määrä simaa on teillä kyllä juotu 🙂 Itse tein pienemmän määrän tänä vuonna kun minä olen lähes ainoa, joka meillä simaa juo. Eipä tule sitten itsekään niin paljon sitä juotua…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close