Mehevä suklaakakku tuoreilla mansikoilla

Mehevä suklaakakkupala ja tuoreet mansikat. Paras suklaakakku.

Suklaakakku on varmasti monen lukijan herkkua ja monen juhlan juhlatarjottavaa. Ohjeita löytyy täältä blogistakin jo monia paljon, mutta en tiedä voiko niitä olla koskaan liikaa? Suklaakakuilla on myös jopa oma kategoriansa, josta löytyvät kaikki tämän blogin 21 suklaakakkua (osa on varmasti jäänyt myös tuonne vanhaan blogiin). 

Tästä suklaakakusta tuli kyllä niin maukas herkku, että mietin jo, että pidänkö tämän vain omana salaisena reseptinä – maku on nimittäin niin herkullinen 🙂 Päätin kuitenkin jakaa tämän ihanan makuelämyksen teidän kaikkien kanssa! Toivottavasti tekin pidätte tästä! Tätähän voisi leipoa vaikka nyt viikonlopuksi.

Mehevä amerikkalainen suklaakakku tuoreilla mansikoilla

Mehevä suklaakakku

Pohja
4 1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl ruokasooda
2 kananmunaa
400 g kermaviiliä
150 g voita
1 1/2 dl kahvia

Kuorrute
250 g maitosuklaata
400 g voita
1-1 1/2 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vispikermaa
(mansikoita)

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Sulata voi. Sekoita kananmunat ja kermaviili keskenään. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita massa ja lisää joukkoon kuuma kahvi ja sekoita vielä hyvin sekaisin. Öljyä kahden noin 20 cm irtopohjavuoan reunat ja pingota pohjalle leivinpaperit. Jaa taikina saman kokoisiin vuokiin. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Ne saavat kuitenkin jäädä meheviksi, joten älä ylipaista pohjia. Nosta kakkupohjat jäähtymään huoneenlämpöisiksi.

Sulata kuorrutetta ja täytettä varten suklaa. Notkista huoneenlämpöinen voi ja lisää joukoon kaakaojauhe sekä tomusokeri. Sekoita massa sekaisin. Lisää samalla joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa massa hyvin sekaisin.

Kasaa kakku tarjoiluastialle: Nosta toinen jäähtyneistä pohjista tarjoiluastialle ja levitä noin 1/3 kuorrutteesta kakkupohjan päälle. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja levitä loput täytteestä kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla. 

Vinkki! Säilytä kakku jääkaapissa, mutta nosta huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua! 

Vinkki! Kuorrutteen voi myös pursottaa kakun päälle niin halutessaan.

Chocolate cake with fresh strawberries

Käy osallistumassa blogiarvontaan aikaisemmassa päivityksessä. Sieltä löydät osallistumisohjeet ja mukavat leivonta-aiheiset palkinnot! 

Jos sokerimassaruusujen valmistukseen kaipaat neuvoja ja tekniikkavinkkejä, niin tervetuloa huomenna kurssille mukaan. Muutama kurssipaikka on vielä jäljellä tuolle kurssille! Ilmoittautumiset sähköpostitse [email protected]

 

Kommentoi

  1. Annika says:

    Heippa, olen huomannut että käytät aina soodaa kohotukseen, miksi et käytä leivinjauhetta? Eikö soodalla kohoteta suolaisia pääasiassa, vaikka niissäkin leivinjauhe kelpaa yhtä hyvin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei Annika, Sodaa käytetään pääsääntöisesti happamien maitotuotteiden tai muuten happamien taikinoiden kohotuksessa. Tässäkin on käytetty tuota kermaviiliä, niin valitsin soodan, joka toimii tässä paremmin. Leivinjauhe toimii sitten muissa leivonnaisissa hyvin. Välillä laitan leivinjauheen lisäksi hieman soodaa tukemaan kohotusta. Eli tuo kohotusaineenvalinta riippuu leivottavasta tuotteesta ja reseptistä. Hyvä kun kysyit asiaa 🙂

  2. Nimetön says:

    Hei, Käytätkö tähän suolatonta voita? Kuinkahan kauan kakku säilyy jääkaapissa? Kannattaako leipoa edellisenä päivänä jo, makustuuko jääkaapissa ollessaan?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä on makuasia, mitä tuossa haluaa käyttää. Ehkä ihan suolatonta tai runsassuolaista en käyttäisi, mutta vähäsuolaista tai ihan tavallista voita käytän. Pieni suolaisuus tuo makuja paremmin esille ja tukee mielestäni tuota suklaista ja makeaa makua. Tämä maistuu niin heti syötyä kuin myös parin päivän päästä. Meillä viimeinen pieni pala syötiin kolmen yön kuluttua leivonnasta ja sanoisinkin tämän säilyvän tavallista täytekakkua paremmin. Oman makuni mukaan kakkupohja on parhaimmillaan heti leipomisen ja kuorruttamisen jälkeen, mutta todella hyvää tämä oli myös jääkaappikylmänäkin 🙂 Vielä tuohon voihin palatakseni, jos käytät varmuudeksi vähäsuolaista voita, niin lisäile joukkoon maun mukaan suolaa, jos tarvitsee.

  3. Nimetön says:

    Olen leipomassa pellillisen suklaakakkua, josta kokoan sitten muotokakun. Soveltuisikohan tämä siihen ja kuinkakohan paljon vai ei ollenkaan ohjetta pitäisi pienentää pellilliseen? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole pellillistä koskaan tehnyt. Jos nyt puhut uunipellistä, niin luulen, että joudut aikalailla suurentamaan reseptiä. Tästä tulee kaksi 20 cm halkaisijaltaan olevaa, noin 3 1/2-4 cm korkeaa kakkupohjaa. Tuo kuinka suuri määrä pitä tehdä riippuu juuri tuosta pellin koosta. Kyllä tämä varmasti myös muotokakun pohjaksi kävisi.

  4. Nimetön says:

    Entä luuletko, että jauhot voisi korvata gluteenittomilla?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole kokeillut gluteenittomilla jauhoilla, mutta luulisin että voi. Sokerikakkupohjissa olen korvanut vehnäjauhot samassa suhteessa gluteenittomiin jauhoihin, mutta tuolloin mukana on aina myös perunajauhoja. Yleensä sanotaan, että gluteenittomia jauhoja tarvittaisiin aavistus vähemmän.

  5. Nimetön says:

    Onko kerma vaahtona vai sellaisenaan kuorrutteessa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Vispikerma lisätään tuohon kuorrutteeseen/täytteeseen sellaisenaan ja vatkataan lopuksi kaikki ainekset sekaisin.

  6. Ruokasurffausta - Anna says:

    Ehdottomasti tulen tekemään! Maistan sen jo 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla. Tule ihmeessä kertomaan mitä olit reseptistä mieltä 🙂

  7. alexandra says:

    Heippa! Olen huomannut, että käytät usein 20cm kokoisia vuokia. Taisin tätä jo joskus aiemmin sun reseptillä kakkua tehdessä kysyä, mutta meillä kun on vain noita 24cm vuokia, niin toimiiko sama määrä noilla 24-vuoilla vai kannattaisiko tehdä suurempi määrä? Vastaavasti jos ostaisin uuden 20cm vuoan, niin pohjien teko yksi kerrallaan, vai ehtiiko toinen pohja kuivahtaa odottaessa, tai jotain? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo muutama sentti halkaisijassa hieman madaltaa kakkupohjaa. Paistoaika voi tuolloin olla hieman lyhyempi, myös uunista riippuen. Kannattaa aina mitata muuten kakkuvuoan sisäläpimitta. Minä puhun aina siitä. Joskus saattaa olla, että kokona ilmoitetaan ulkomitta, joten siinäkin mielessä vuokasi voi olla lähempänä minun vuoan kokoa. Joissan resepteissä lukijat ovat myös paistaneet koko satsin yhdessä vuoassa ja leikanneet sen kahtia. Sekin on onnistunut hyvin. Kannattaa siis monesti soveltaa omien vuokien mukaan, tehdä siis pieniä kompromisseja 🙂

  8. Nimetön says:

    Testattiin pääsiäisenä ja oli nimensä veroinen mehevä suklaa kakku. Ihanaa ja varsinkin pohja, helppo tehdä ja tosi hyvää, sitä voisi syödä ilman täytettäkin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Meilläkin syötiin tätä pääsiäisenä. Tämä kakku on niin esikoisen mieleen meidän perheessä ja hän söisi mieluiten tuota täytettä, vaikka ilman kakkua 🙂 Kiva kuulla, että teillekin maistui.

  9. Nimetön says:

    Eikö kananmunia siis vatkata ollenkaan? Sekoitetaan vain kermaviiliin?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei vatkata. Erittäin helppo ja herkullinen kakku tehdä 🙂

  10. Siru says:

    Aivan ihana ohje! 🙂 Tein tällä ohjeella kakkupohjan suorakulmaiseen vuokaan (jenkkilippukakku 😉 kevyillä ja marjaisilla täytteillä/koristeilla ja aivan järisyttävän hyvää tuli! Kaikki itseasiassa kipaisivat uudelle kakkukierrokselle. Joten kiitos aina vaan edellistäkin herkullisimmista postauksista! 🙂

    http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi/2014/07/suklainen-stars-and-stripes-marjaunelma.html

  11. Pullahiiri/Taru says:

    Ihana kuulla! Kävin myös katsomassa ihanan kakkusi. Näytti todella herkulliselta!

  12. minttuR says:

    tämä on ihan syntisen hyvää, kiitos ihanasta ohjeesta!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Niin on 🙂 Tätä on tarjottu meidän juhlissa (ja arjessa) moneen kertaan. Kiva, että kokeilit ja olit tyytyväinen lopputulokseen. Tästä löytyy myös valkosuklaaversio: http://www.pullahiiri.com/2014/07/happy-4th-of-july-ihana-marja.html Suosittelen kokeilemaan myös sitä!

  13. Nimetön says:

    Hei,

    nyt on pakko kommentoida, että meillä tämä kakku jäi syömättä; lasten mielestä maistui kitkerältä eli luulenpa että liiaksi kahvilta, ja kuorrutteeseen tuli aivan järkyttävä määrä voita. Omastakin mielestäni kuorrute maistui vain voilta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ikävä kuulla. Toki nämä leivonnaiset sekä reseptit ovat makuasioita. Tämä on nimittäin ollut sekä meidän perheen että myös lukijoiden suosikkeja. Olisiko kahvi ollut liian vahvaa? Kuorrutteeseen tulee toki paljon voita, mutta voin makua on tasapainottamassa tuo kaakaojauhe, suklaa sekä kerma. Voin määrää voi kyllä hieman vähentääkin tarvittaessa. Toki, jos se on voin suolaisuus joka puskee mielestäsi läpi, niin tähän voi käyttää myös vähäsuolaista tai suolatonta voita. Suolatonta käyttettäessä suosittelen lisäämään "hyppysellisen" suolaa joka tapauksessa. Jos kahvin makua ei halua, niin tuon kahvin voi vaihtaa vaikka kuumaan veteen. Tuo ei muuta kakkupohjan koostumusta, mutta vaikuttaa makuun.

  14. Nipe says:

    Kiitos ohjeesta! Ensimmäinen kakku joka onnistui 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla. Tämä tosiaan säilyy ainakin minulla ehdottomasti suklaakakkujen kärkisijoilla. Mikä parasta, tämä on vielä niin helppo vamistaa 🙂

  15. Nimetön says:

    Moikka! Monelle ihmiselle tämä kakku suunnilleen riittää? Jos tekee pohjat 28cm vuokiin ni luuletko että taikinan tuplaaminen riittää?

    Kiitos ihanasta blogista! Herkkuja respetejä ja kauniita kuvia!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Riittää tuo tuplaaminen. Tämän riittävyys riippuu niin syöjistä ja muista tarjoiluista, mutta arvelinsin riittävän noin 12-15 henkilölle. Kiitokset kauniista sanoistasi!

  16. Nimetön says:

    Mitä kaakaojauhetta oot käyttänyt tässä? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Leivontaan tarkoitettua (tummaa) kaakaojauhetta, ei siis kaakaojuomajauhetta.

  17. Nimetön says:

    Kävisiköhän appelsiinimousse tuonne väliin? 😛

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kokeile ihmeessä. Tämä on tällaisenaan aika suklainen paukku, mutta aivan ihana sellainen 🙂 Appelsiini kyllä sopisi suklaan kanssa todella hyvin yhteen.

  18. Nimetön says:

    Millä kahvin voisi ohjeella korvata? Ajattelin kokeilla vadelmatäytteellä tätä ohjetta:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuohon voi varmasti kokeilla jotain muutakin nestettä esim. maitoa tai vaikka vettä.

  19. Nimetön says:

    Hei! Onko kokemusta tän pohjan pakastamisesta?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! En ole pakastanut, mutta en myöskään näe siinä mitään ongelmaa. Suojaat kakkupohjat vain hyvin pakkasessa.

  20. Nimetön says:

    Käytätkö kiertoilmaa vai normaalia ylä-alalämpöä ohjeissasi? Tein tämän yhteen vuokaan ja tunnin uunissa olon jälkeenkin keskeltä ihan raakaa. Jatkan siis paistamista 🙂 Taikina ainakin maistui hyvälle, lopputulosta odotellessa.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tosiaan yhdessä vuoassa paistamalla paistoaika on varmasti pidempi kuin kahdessa vuoassa tehtynä. Suosittelen valmistamaan kakun ohjeen mukaan kahdessa vuoassa, mutta jos se ei ole mahdollista, niin sitten pitää seurailla paistoaikaa vaan sen mukaan, miten kakku kypsyy. Tuo lämpötila on ihan normi uunille.

  21. Henna says:

    Tein tätä ohjeellasi. Hyvän makuinen tuli ja varsinkin pohja kelpaisi ihan sellaisenaan kakuksi. Ihanan mehevä ja kostea!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä on yksi suosikkejani! Suklaakakkua tarjosin myös ulkomaalaisille vieraillemme ja resepti lähti heidän mukanaan jatkamaan elämää Amerikkaan 🙂 Saa nähdä onnistuuko heidän raaka-aineilla ihan yhtä hyvin!

  22. Marjox3 says:

    Tein rippijuhliin ja kakku sai kovasti kehuja. Oli kyllä mehevä ja hyvä kakku. Suosittelen!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana lukea kommenttisi! Tämä on itselläkin jo aika pitkä aikainen suosikki 🙂 Kiitos, että jätit kommentin tänne blogiin!

  23. Nimetön says:

    Kakkupohja jäähtyy ja odottelee tuolla parhaillaan täyttämistä, tulee joulukakuksi perheelleni 🙂 minä paistoin koko satsin samassa 20 cm vuoassa. En omista kuin yhden, enkä viitsinyt tämän takia ostaa toista. Paistoaika oli hieman pidempi, n. 45-50 minuuttia. Hetken näytti siltä, että pursuaa yli vuoasta, mutta selvisin säikähdyksellä 😀 vuoka tulee nimittäin aika täyteen, kun paistaa kaikki samassa. En malta odottaa maistamista!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Toivottavasti maistuu myös teille! Tämä on yksi oma suosikkini, jota on tullut tehtyä niin kakkuina kuin muffinsseinakin.

  24. Elisa says:

    Hei!

    Yritin etsiä juhannukseksi jotain suklaa-vadelma kakku reseptiä. Luuletko että tämä pohja ja väliin toisesta reseptistäsi vadelmamousse sopisi hyvin yhteen? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, Nyt taitaa vastaukseni tulla hieman myöhässä sinun tilaisuuttasi varten. Luulen, että tämän pohjan ja vadelmamoussen voi yhdistää. Pohja on aika tuhti ja maukas, mutta luulen sen kuitenkin toimivan myös vadelman kanssa.

  25. Tein tätä pojan synttäreille ja koska en omista 20 cm vuokaa, niin paistoin koko satsin yhdessä 22 cm vuoassa (sisämitta). Onnistui hyvin siinä. Paistoaika oli meidän uunilla 55 min. Pohja oli tosi helppo tehdä, ja niin oli kuorrutekin, jota pienensin 1/4:lla. Kuorrutetta/täytettä oli mielestäni silti todella paljon, ja se oli minun makuuni liian tuhtia ja voinmakuista. Kakkupohjaa tulen varmasti tekemään jatkossakin. Se oli todella mehevää.

  26. Pullahiiri/Taru says:

    Kiva Heli, että jätit kommenttisi! Hienoa, että lisäsit vinkiksi tekemäsi muutokset muille lukijoille. Kuorrute on tuhti ja suklainen sekä voipohjainen. Harmi, että se ei sinulle maistunut. Kakkupohjaa voi kuitenkin käyttää myös muilla täytteillä. Helppoa ja hyvää!

  27. Kirsi says:

    Kakkua jäi juhlista yli. Voiko sitä pakastaa?

    1. Kyllä tämän kakun voi varmasti pakastaakin. Hidas sulatus vain jääkaapissa ja huoneenlämpöön hetkeksi ennen herkuttelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close