Pääsiäisleivontaa: Pääsiäisen herkullinen mämmihyydykekakku

Pääsiäinen ilman mämmiä on kuin _________ ? Miten sinä jatkaisit lausetta 🙂  

No, tällä kertaa ehdottomasti pääsiäiseen liittyvä mämmi päätyi hyydykekakkuun yhdessä vaniljavanukkaan, kerman ja mascarponen kanssa. Valkoisen vaniljahyydykekakun yllätyksenä onkin mämmisattumat.

Mämmihyydykekakku

Pohja

2 kananmunaa (M-koko)

60 g sokeria

30 g vehnäjauhoja

20 g maissitärkkelystä

10 g kaakaojauhetta

Täyte

4 dl vispikermaa

250 g mascarpone-tuorejuustoa

500 g vaniljavanukasta

6 liivatelehteä

1/2 dl vettä

3 rkl vaniljasokeria

n. 200 g mämmiä

Koristelu

2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

suklaamunia

Vatkaa pohjan kananmunat ja sokeri keskenään vaaleaksi ja paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilällä sihtaamalla vaahdon joukkoon. Sekoittele lastalla varovasti, mutta hyvin sekaisin. Levitä kakkutaikina uunipellille leivinpaperin päälle noin 27-30 cm ympyrälevyksi. Paista 175 asteessa noin 10-12 minuuttia. Kun kakkupohja on kypsä, niin kumoa se leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Vatkaa täytteen kermavaahto pehmeäksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoon kylmään veteen vähintään viiden minuutin ajaksi. Notkista mascarpone-tuorejuusto. Kaada vanukas toiseen vatkauskulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kiehuvan veden joukkoon. Anna liivatenesteen jäähtyä hetken aikaa lusikalla sekoittaen. Lisää liivateseos vaniljavanukkaan joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää vaniljavanukas mascarpone-juuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto ja vaniljasokeri joukkoon.

Vaihekuva mämmin lisäämisestä

Lusikoi mämmi pursotuspussiin. Voit käyttää halutessasi pursotusterää, mutta tässä pärjää myös ilman pursotusterää eli -tyllaa. Ota 22 cm vuoan reunalla pohjasta sopiva pala. Nosta pohja tarjoiluastialle. Öljyä vuoan sisäreunat kevyesti ja tomusokeroi ne. Nosta pelkkä irtopohjavuoan reuna tai säädettävä irtoreunus pohjan ympärille. Kaada täytteestä noin puolet pohjan päälle. Pursota mämmiä kerroksen päälle ja levitä loput vaniljatäytteet mämmin päälle. Nosta jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi.

Vatkaa koristeen vispikerma yhdessä vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Pursota kermavaahto kakun reunaan ja ripottele päälle suklaamunat. 

Vinkki! Mämmiä ei kannata kovin lähelle tuota kakun reunaa viedä, koska se saattaa valua hieman kakun reunasta. Itse huomasin tuon omassa kakussani. 

Lisäys 3.4.2015: Jos käytät samoja pieniä suklaamunia (Cloetta) kuin minä, niin kannattaa laittaa munat kakun päälle hieman ennen tarjoilua. Pidemmässä (yön yli) säilytyksessä karkkien alapinta hieman sulaa. Makuun se ei vaikuta, mutta karkit ovat kauniimpia sulamatta. 

Maistuisiko mämmi tässä muodossa pääsiäisen kahvipöydässä?

Oikein maukasta pääsiäistä!

Tässä vielä muuten kuvaa uudesta, tällä viikolla julkaistusta kirjastani Kuppikakut! Blogiin tulee vielä kirjasta juttua tässä lähiaikoina!

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Hei täähän on tosi hyvän kuuloinen (ja näköinen) kakku!! Ehdottomasti haluan kokeilla, jos pääsiäisen kaffepöytä onkin jo aika täynnä niin viimeistään sitten pääsiäisen jälkimainingeissa!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tosiaan tähän voi hyödyntää ylijäämämämmit sekä vaikka koristeluun ylimääräiset suklaamunat – pääsiäisen jälkeenkin 🙂 Mukavaa pääsiäisleivontaa sinulle!

  2. Katja P. says:

    Oioioioioi mikä ohje. Vähään aikaan ei ole mikään ohje näin iskenyt. Pakko saada nyt ja heti 🙂

  3. Pullahiiri/Taru says:

    Kiva kuulla! Tämä maistui sopivasti mämmille ja sitä kautta sopii erinomaisesti pääsiäiseen. Kannattaa kokeilla!

  4. Fanni says:

    Tää on ihana idea ja ensi pääsiäisenä menee ehdottomasti kokeiluun, kun tänä vuonna ei enää kerennyt. Jouluksi ajattelin soveltaa ja vaihtaa mämmin tilalle luumumarmeladin, tulisi kivaa joulun makua. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kunhan joulusta päästään, niin otetaan sitten pikkuhiljaa katse kohti pääsiäistä. Ihan hyvä etsiä näitä viime vuoden reseptejä, jos ne on jäänyt aikaisemmin kokeilematta. Toki tuo luumumarmeladiversio voisi olla todella hyvää. Voisikohan joukkoon lisäillä vaikka hieman jouluisia makuja?

  5. Marianne says:

    Moikka!
    Tämä kakku pääsi tänä vuonna pääsiäispöytäämme. Voit käydä kurkkimassa sitä Keijukaistenmaan herkkublogissa. Linkitin blogisi omaani – onhan ok?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, että kokeilit reseptiä! Käyn kurkkaamassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close