maanantai 23. kesäkuuta 2014

Lahjapakettikakut syntymäpäiville
Aniliininpunaiset lahjapakettikakut toivottiin 50v. syntymäpäiville. Toiveissa oli kaksi pyöreää lahjapaketia ruseteilla sekä väreiksi valkoista ja aniliininpunaista. Lisäksi toiveissa oli myös syötävää pitsiä. Näillä toiveilla mentiin. Kuva hieman vääristää tuota väriä punaisemmaksi kuin mitä se luonnossa oli. Tein harjoitusvärjäyksiä pieniin massapaloihin, jotta sain värin mahdollisimman lähelle, pilaamatta koko suurta massamäärää. 

Vinkki! Suosittelen aina kokeilemaan elintarvikeväreillä värjäämisen ensin pienempään massapalaan ja sen jälkeen vasta suurempaan massamäärään. Näin välttyy vääriltä värisävyiltä suuressa massamäärässä.


Näihin kakkuihin tein 10 munan sokerikakkupohjat. Täytteeksi tein toiveiden mukaan mansikkamoussen, mutta tällä kertaa täytetoiveissa oli täyte ilman liivatelehtiä, joten jätin liivatteet pois ja tein hieman muutoksia muutenkin mansikkamoussen sisältöön. Näin sain täytteestä jämäkän ilman hyydyttämistä. Kuorrutteena kakuissa oli sokerimassaa ja sokerimassan alla sokerikreemi ohuesti tarttumapintana sekä "eristeenä". Kuorrutteen päällä on sokeripitsijauhesta tehty pitsi. Kakut mitoitettiin noin 60 henkilölle.


8 kommenttia:

 1. Mansikkamousse ohjeesi on vakio täyte kakuissani. Aina on tullut kehuja vierailta. Kiitos hyvästä ja yksinkertaisesta ohjeesta! Itsekin olen miettinyt, että kuinka saisin jämäkän moussen kakun väliin ilman liivatetta. En vain ole osannut ohjetta soveltaa. Kuinka muutit ohjetta, kun jätit liivatteen pois? Myös monet muut ohjeesi ovat todella herkullisen tuntuisia ja useita olenkin onnistuneesti kokeillut. Siitä erityisesti ohjeissasi pidän, että käytät aitoja ja oikeita aineksia kuten kermaa ja voita jne. Tämä on ehdottomasti suosikki blogini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset mukavasta kommentistasi! Ihanaa saada teiltä lukijoilta palautetta ja kommentteja :) Muutin tuota reseptiä niin, että lisäsin mansikoiden määrää. Sulatin pakastemansikat ja valutin reippaasti ylimääräisen nesteen pois (mansikoita survomatta). Tuon mansikan "lihan" sitten survoin, jolloin massasta tulee jämäkämpää. Lisäsin joukkoon myös hieman tuorejuustoa. Näin täytteestä tuli tarpeeksi jämäkkä ilman sen kummempia hyydyttäjiä. Toki esimerkiksi valkosuklaalla voisi saada täytettä hieman hyydytettyä, mutta tuokaa ei toimi niin kuin liivate.

   Poista
 2. Niin kauniita kakkuja! Tuo syötävä pitsi näyttää mielenkiintoiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo syötävä pitsi on aika mielenkiintoinen koristelumateriaali. Helppo tehdä ja näyttävä leivonnaisissa. Täältä voit lukea aikaisemman postaukseni asiasta: http://www.pullahiiri.com/2014/04/syotava-sokeripitsi-leivonnaisten.html

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...