Red velvet with Coca-cola – cupcakes

 

Kun kaksi perinteistä amerikkalaista herkkua yhdistää, niin mitä muuta siitä voi tulla kuin superherkkua? Red velvet-kakku taitaa olla yksi suosituimmista kakuista amerikkalaisten keskuudessa. Siihen kuin lisää Coca-colan, niin on amerikkalaisuus leivonnaisessa kohdillaan. Blogista löydät myös perinteisemmän versiosta Red velvet-kakusta sekä myös Red velvet-muffinssitkin hillotäytteellä.

Red velvet-kakku taitaa tosiaan olla yksi suosituimmista kakuista Amerikassa. Sitä tehdään kakkuina niin häihin, syntymäpäiville ja muihin juhlatilaisuuksiin, mutta myös monessa eri muodossa – muffinsseina, juustokakkuina ja jopa kekseinä. Kakkua
on tarjolla lähes tulkoon jokaisen leipomon tai kahvilan valikoimassa,
joten jos sitä haluaa paikan päällä maistella, niin ei muuta kuin
kyselemään matkan suuntautuessa kohti Amerikkaa.
Reseptiversioita on monia, mutta yleisesti tuohon kakkuun kuuluu vaalea tuorejuustokuorrute sekä -täyte. Tuorejuustokuorrutteen tein myös näihin kuppikakkuihin eli muffinsseihin.





Red velvet with coca-cola 

cupcakes

(noin 15-18 kpl)


150 g voita

2 1/2 dl sokeria

3 kanamunaa

6 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljauutetta

2 dl Coca-colaa

150 g ranskankermaa

2 rkl etikkaa

punaista elintarvikeväriä

Kuorrute

300 g suolatonta voita

300 g tuorejuustoa (maustamaton)

3 dl tomusokeria

2 rkl vaniljasokeria

Vatkaa muffinssien voi ja sokeri keskenään. Lisää joukoon kanamunat voimakkaasti vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita huoneenlämpöisen Coca-colan joukkoon vaniljauute ja etikka. Sekoittele vuorotellen Coca-cola kuivien aineiden kanssa edellisiin, kääntele massa hyvin sekaisin. Lisää lopuksi ranskankerma ja punainen elintarvikeväri. Sekoita väri tasaiseksi. Jaa massa muffinssivuokiin 15-18 kpl (muffinssi pellille) ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktaitikulla. Jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, kun painat sen muffinssiin, niin leivonnaiset on valmiita. Anna niiden jäähtyä ennen kuorrutusta.


Vatkaa kuorrutetta varten huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto sekä vaniljasokeri. Vatkaa vielä hyvin sekaisin ja kuorrute on valmis. Pursota tai levitä kuorrute muffinssien päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai vaikka murustetulla red velvet-kakkupohjalla.

Vinkki! Jos haluat muffinsseista suurempia, niin käytä pienempi määrä vuokia. Voi olla, että paistoaikaa tarvitsee tuolloin hieman pidentää, mutta sitä kannattaa seurailla koko paiston ajan.




Huomenna on tarjolla niin ihana kakku, että olisin halunnut jakaa reseptin teille jo heti kun sen leivoin. Halusin sen kuitenkin säästää tähän 4th of july-päivään – Amerikan väreissä tietysti! Suosittelen varaamaan jo valmiiksi kaappiin läjän valkosuklaata, suuren määrän voita sekä paljon tuoreita marjoja. Nämä ovat huomisen kakun pääraaka-aineet!



Kommentoi

  1. Marianne S. says:

    Ihana ja hauska ohje, ehdottomasti kokeilen 🙂 Ja kirsikat on niiiiiin ihania ja nyt kun niitä saa tuoreena, ahh!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂 Itse olen todella vähän käyttänyt kirsikoita leivonnassa, kun sen jakaa meidän perheessä aikalailla kahteen leiriin. Koristeena menee kuitenkin kaikilla tai tuoreena suoraan puusta!

  2. Heavenly bakings says:

    Näyttää herkullisilta, varsinkin kun kuorrutetta on sitten oikein kunnolla päällä ;P Amerikan herkut on täällä päässä lähellä sydäntä, pitää testat näitäkin 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Juuri niin, kuorrutetta pitää olla runsaasti!

  3. Onnellinen Oliivi says:

    Herkullisia kuvia, täytyy ehdottomasti kokeilla 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂 Kerro ihmeessä mielipiteesi, jos innostut kokeilemaan!

  4. Herkkuhovi says:

    Resepti kuulostaa oikein hyvältä ja kuvat on tosi mageet! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Näitä olikin mukava kuvailla, kun oma ajatus osui yhteen lopputuloksen kanssa 🙂

  5. Nimetön says:

    Mitä elintarvike väriä käytit? Pastaväriä, nestemmäistä tms.? Merkkiäkin olisi kiva tietää nii onnistuminen on myös hieman mahdollisempaa. Onko Confetin atsoväritön pastaväri hyvä :)?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En teidä onko noissa kuinka paljon värieroja (tai siis ainakaan, että jokin pastaväri olisi todella huonoa käyttää). Minä käytin Wiltonin punaista ja hyvä tuli väristä. Samaa väriä olen red velvetiin käyttänyt muutoinkin ja aina on tullut hyvä punainen väri. Nestemäiset värit eivät oikein suostu värjätä taikinaa, tai ainakin saa lisäillä pullollisen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close