lauantai 23. elokuuta 2014

Discokakku ja kurssivinkki


Tämä kakku meni discoteemalla järjestettyihin syntymäpäiväjuhliin. Discopallo roikkui juhlien ajan katossa, joten se sai näkyä myöskin kakussa. Suurimmat toiveet ulkonäöllisesti olivat musta pohjaväri, discopallo sekä makupuolella kinuski-/toffeetäyte yhdessä mansikan kanssa. Nuo toiveet täytettiin tässä kakussa.


Kakku mitoitettiin 25 henkilölle. Täytteenä mansikkamousse ja kinuski/toffeemousse (laktoositon). Kuorrutus sokerimassaa. Koko kakku on kokonaisuudessaan (koristeet mukaan lukien) täysin syötävää. Discopallosta halusin ison, mutta kuitenkin kevyen, jotta se ei paina koko kakkua kasaan. Niinpä valmistin koristetta varten riisimuromassaa. Näin ollen koriste on hyvin kevyt, pitää hyvin muotonsa, eikä paina alla olevaa kakkua kasaan.Oletko tuskaillut kuivuvan, ryppyyn menevän tai muuten ongelmallisen kaulittavan kuorrutteen kanssa täytekakkua kuorruttaessasi? 
Haluatko saada neuvoja ja vinkkejä kauniiden sokerimassakoristeiden valmistamiseen?
 
Ensi viikonloppuna alkaa Pullahiiren syyskauden koristelu- ja leivontakurssit. Sunnuntain koristelukurssilla on vielä vapaita paikkoja, joten nyt kerkeät ilmoittautumaan mukaan! Jos haluat itse loihtia kauniit ja koristeelliset kakut juhliin, tule hakemaan opit kakkujen koristeluun ja kuorruttamiseen Kakkukoristeiden perusteet-kurssilta! Ilmoittaudu kurssille (pullahiiri@pullahiiri.com) ja ota mukaan myös ystäväsi nauttimaan yhteisestä ajasta kauniiden koristeiden maailmassa! Lisätietoja kurssista löydät täältä!


Kaikki kurssilla valmistetut koristeet saatte kurssilta mukaanne. Kurssilla on myös mahdollisuus valmistaa erilaisia koristelaattoja niin ristiäiskakkuihin kuin myös muihin juhlateemoihin sopiviksi. Kaikki koristeet valmistetaan syötävistä materiaaleista. 7 kommenttia:

 1. Kakkuosa muistuttaa hämmentävällä tavalla Kinuskikissan vuosi aiemmin postaamaa discokakkua. O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein googlettaa tuo kakku. Onhan niissä paljon samaa, niin kuin on monessa muussakin disco-aiheisessa kakussa (jos katsot amerikkalaisilta kakkusivuilta). Tämä kakku on tehty kyseisen tilaajan toiveiden mukaisesti, mutta tuo kakku ei ole kyllä ollut toiveiden lähtökohtana - ainakaan minun tietämykseni mukaan.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! Näinhän se taitaa olla, että teemojen toistuessa ideatkin hieman toistuvat. :) 9-vuotias tyttäreni keksi haluta omille discosynttäreilleen mustan kakun – varmasti käymättä ainoassakaan blogissa.

   Upea discopallo ja makeat sankarittaren kirjaimet. :)

   Poista
 2. Moi! Miten olet tehnyt kuvion discopalloon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvio on painettu marsipaaniveitsellä sokerimassan pintaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...