Kuvioitu kääretorttu

Erilaiset kuvioidut kääretortut ovat nousseet aikalailla hitiksi maailmalla. Suomessakin näitä hauskoja kääretorttuja on näkynyt niin blogeissa kuin myös kahvipöydissä. Yleisin tyyli on varmaan eritavoin raidoitetut kääretortut, mutta vain mielikuvitus on rajana kääretorttujen kuvioinnissa. Kun teet kääretorttupohjan tällä tavoin, ei valmis kääretorttu edes kaipaa ihmeempää koristelua. 






Kuvioitu kääretorttu


Kääretorttupohja

4 kananmunaa (M-koko)

120 g sokeria

60 g vehnäjauhoja

60 g perunajauhoja

elintarvikevärejä

Sekoita reseptin kuivat aineet keskenään. Vatkaa yksi kananmuna, 30 g sokeria vaaleaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sihdaten 30 g jauhoseosta. Sekoita massa hyvin sekaisin ja jaa kahteen kulhoon. Värjää massat elintarvikeväreillä vihreäksi ja punaiseksi/pinkiksi. Lusikoi värjätyt taikinat pursotinpusseihin ja leikkaa päät auki. Pursota haluamasi kuvio (voit hyvin käyttää mallia leivinpaperin alla) leivinpaperille. Nosta uunipelti (40×30 cm) pakastimeen siksi aikaa, että kuvio jähmettyy. 

Valmista kakkutaikina vatkaamalla loput kananmunat ja sokerit keskenään paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon loput kuivat aineet siivilöiden. Sekoita taikina nostellen hyvin sekaisin ja levitä jäätyneiden kuivioiden päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 12 minuutin ajan. Kumoa valmis kääretorttupohja leivinpaperin päälle ja poista paiston aikana ollut leivinpaperi pohjasta. Anna pohjan hetki jäähtyä ja käännä se ympäri, kuvapuoli alaspäin.

Täyte ja täyttäminen

Täytteeksi voit laittaa erilaisia hilloja, kermavaahtoa tai kreemiä. Itse käytin tähän valkosuklaatäytettä (noin 1/4 osan reseptin määrästä) hillon kanssa. Leikkaa kääretorttupohjasta reunat ohuelti pois. Täytä kääretorttupohja ja rullaa leivinpaperin avulla tiukalle rullalle. Leikkaa kääretorttu paloiksi ja tarjoa vaikka kermavaahdon kanssa. 

   

Vinkki! Käytin itse Lidlistä ostamaani säädettävää uunipeltiä. On muuten todella hyvä juuri tällaisissa leivonnaisissa, koska peltiä saa säädettyä leveyssuunnassa todella paljon. Näin ollen uunipelti mahtui hyvin myös pakastimeen. Oma peltini on jo vuosia vanha, mutta näin niitä mielestäni viimeksi myynnissä noin viikko sitten.


Vinkki! Tulostin kuviomallin (kirsikka) Googlen kuvahausta. Kannattaa etsiä erilaisia kuoseja ja malleja, jotka omaa silmää miellyttää. Tuonhan voi myös koristella vaikka onnittelutekstillä tai jollain logolla.



Täältä löydät vinkit ja vaihekuvat perinteisen kääretortun leipomiseen, jos et halua lähteä kääretorttua tällä tavoin koristelemaan. Nopeaa ja helppoa!




Nyt vaan mielikuvitusta käyttämään ja koristelemaan omat kääretortut!

Kommentoi

  1. Päivityksiä says:

    Onpa veikeän herkullisen näköinen!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä ei vät sitten oikeastaan muuta koristelua kaipaakaan!

  2. Juulia says:

    Hauskan näköistä, pakko kokeilla!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kokeile ihmeessä. Näissä tosiaan vain mielikuvitus on rajana 🙂

  3. Nimetön says:

    Mulla jäi kuviot leivinpaperiin kiinni, eli pilalle meni. Mitäköhän mahdollisesti tein väärin?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Olikohan pohja kypsä? Se voisi olla yksi syy.

  4. Tästä reseptistä tuli ohut ja aika vaalea. Paistoin n. 15 minuuttia.
    Tein vihreällä värillä viivoja ja täpliä, kun testasin sitä. Ei tarvinnut laittamaan jääkaappiin eikä pakkaseen, vaan märkien vihreitten päälle pistin taikinan.
    Ehkä oli liian pieni taikina.

    1. Hei, Kiitos kommentistasi! Kiva, että kokeilit reseptiä. Lähinnä tuo idea viilentämisestä liittyy siihen, ettei kuviot leviäisivät taikinan levittämisen yhteydessä. Tämä taikina on vaalea. Kannattaa tehdä suurempi taikina, jos käytössäsi on suurempi uunipelti, jotta saat kääretortusta paksumman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close