Helppo yhden kulhon omenapiirakka

 

Apple pie easy

Tässä vielä suosiota saaneen Yhden kulhon marjapiirakan resepti omenaisena. Tässä maistuu ihanat puutarhan tuoreet omenat sekä herkullinen kaneli. Nämä yhdessä tekevät tästä helposta ja herkullisesta piirakasta todella hyvin syksyyn sopivan. Yhden kuvan tästä omenapiirakasta jo aikaisemmin Pullahiiren leivontanurkan facebook-ryhmässä julkaisinkin ja se innosti monet leipomaan. Alla on nyt koko resepti omenaiseen versioon.

 

Yhden kulhon omenapiirakka

 Yhden kulhon omenapiirakka
One bowl apple pie bars

(pellillinen piirakkaa)
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl kerma-maito
2 kananmunaa
200 g voita
5-6 puutarhaomenaa
2 rkl sokeria
2 tl kanelia

Sulata voi. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa keskenään ja lisää kulhoon kerma-maito, munat sekä sula voi. Sekoita taikina kunnolla sekaisin ja levitä uunipellille (noin 30×40 cm) leivinpaperin päälle. Kuori omenat ja siivuta ne. Levitä omenasiivut piirakan päälle. Tee sokerista ja kanelista sekoitus mitta-astiassa ja ripottele sekoitus omenoiden päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

 Tarjoile sellaisenaan tai vaikka vaniljakastikkeen kanssa. 

Vinkki! Kerma-maito on seos, jossa on noin puolet kermaa ja puolet maitoa. 

omenapiirakka

Nautitaan vielä puutarhan antimista ennen tulevia pakkasia!

Olen kuullut viimeisen viikon aikana tästä piirakasta niin puolukkaisia, gluteenittomia kuin myös ihan reseptin mukaisia versioita. Ihana huomata, että tämä herkullinen resepti on saanut blogin lukijat leipomaan! 

Nyt kaikki kokeilemaan omenaversiota maanantain kunniaksi!

 

Kommentoi

  1. Mimmi M says:

    Hyvää nopeatekoista piirakkaa oli. Kiitos ohjeen jakamisesta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla, että teilläkin tätä on leivottu 🙂

  2. Nimetön says:

    Testattu erittäin toimivaksi, kiitos siis ohjeesta!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihanaa, kun viitsitte vielä kommentoida joko tänne blogiin tai facebookiin kokeiluistanne. Ihan ehdoton peukutus siitä teille lukijoille, niin tietävät muutkin kokeilla. Itsekin tänään leivoin jäljellä olleista omenoista tämän reseptin mukaisen piirakan lasten isomummin (yllätys)syntymäpäiville. Maistui kyllä 🙂

  3. Nimetön says:

    Resepti ei toiminut ainakaan kun vaihto kerma-maidon omppumehuun ja voin juoksevaan margariiniin 🙁 (piti saada maidoton, enkä ehtinyt kauppaan). Ei kypsynyt millään, oli uunissa yhteensä varmaan 1,5h ja raaka oli silti :/

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hyvä kuulla tuokin, ettei vaihtamalla parane. Mitäköhän kävisi, jos nesteen vaihtaisi vaikka kaura/soijamaitoon tai -kermaan ja juoksevan sijaan käyttäisikin ihan tavallista maidotonta margariinia. Muistitko kuitenkin munat laittaa taikinaan? Ilman niitä voisin kuvitella taikinan jäävän löysäksi paiston jälkeenkin. Myös toki tuo juokseva margariini voi tuohon jotenkin vaikuttaa.

    2. Nimetön says:

      Munat muistin joo. Oisin tosiaan korvannu noi kaura/soija valmisteilla jos oisin kauppaan ehtinyt, nyt kokeilin tuota kun kaapissa oli mitä oli.. Ehkäpä joku kokeilee toimisko noilla muutoksilla 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Jäin vain miettimään, että mikä siinä on voinut vaikuttaa rakenteeseen noilla muutoksilla niin paljon, ettei piirakkataikina ole varsinaisesti kypsynyt uunissa. No, ehkäpä se on se juokseva margariini, jonka nyt ensimmäiseksi vaihtaisin kiinteään. Itse en ole kovasti noita juoksevia margariineja käyttänyt, joten niiden käyttäytyminen on jäänyt minulle hieman arvailujen varaan.

    4. Nimetön says:

      Juuri äsken tein piirakan itsepoimituilla omenilla. Maukas oli ja heti meni kaikki. Kiitos mahtavasta ohjeesta!!! Itselläni ei margariinirasia riittänyt, joten laitoin juoksevaa flooraa 2,5 dl sekä pelkkää rasvatonta maitoa kun ei kermaa kotona ollut ja todella onnistunut tuli 🙂

    5. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että uskaltauduit kokeilemaan toisen lukijan epäonnistumisesta huolimatta. Hienoa, että jätit kommenttia. Näin ollen ilmesesti edellisen kirjoittajan ongelmat eivät olleet ainakaan margariinin vaihdoksesta kiinni!

  4. Nimetön says:

    Ihanaa piirakkaa, maistuu hyvältä pari päivää jääkaapissakin olleena ihan sellaisenaan.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla! Helppo ja herkullinen 🙂

  5. Sari Rönnberg says:

    Mä vaihdoin kermamaidon mantelijuomaan ja lisäsin taikinaan teelusikallisen kardemummaa. Hyvin onnistui ja maistui kaikille. Kiitos ohjeesta.

    1. Hyvä versio tästä piirakasta. Kardemumma sopii täydellisesti myös omenapiirakkaan.

  6. Marjaana Pehkonen says:

    Haluaisin leipoa tämän vegaanisena. Laitan kauramaitoa tai -gurttia. Millä korvaan kananmunat? Kiitoksia.

    1. Hei, En ole itse tainnut tehdä tätä piirakkaa vegaanisena, joten en osaa tarkkaan sanoa kokemuksella miten nuo kananmunat kannattaisi tässä reseptissä korvata. Minä laitan kuitenkin tämän toiveen mieleeni ja yritän nyt omena-ajan lähestyessä tehdä piirakasta myös vegaanisen version.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close