lauantai 13. syyskuuta 2014

Suklainen täytekakku junateemalla


Erään pienen sankarin toive oli saada junateemalla oma syntymäpäiväkakku. Täytekakkutoiveena oli suklaa-banaanikakku. Kuorrutteeksi ei haluttu sokerimassaa tai marsipaania vaan nimenomaan jotain muuta. Kakusta toivottiin värikästä, mutta koristeesta kuitenkin kakun yläpintaa pienempää. Tässä nyt kakku, jolla täytettiin nämä toiveet.


Kakku mitoitettiin noin 20 henkilölle. Täytteeksi laitettiin muussattua banaania ja suklaamoussea. Päällä kuorrutteena suklaasta ja kermasta tehty vaahto. Smarties-suklaakarkit saivat ajaa nyt nonparellien asemaa, koska ne sopivat tällä kertaa parhaiten tuohon värikkääksi toivottuun koristeluun. Koriste on sokerimassaa. Pursotuksissa on käytetty pursotusterinä 1M-tyllaa sekä koripunostyllaa.


Tässäkin kakussa huomaa, ettei kakun aina tarvitse olla kaulittavan massan peitossa, jotta kakkuun saa väriä ja teemaa.

9 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta! Voisinko saada tarkemmat ohjeet tämän kakun täytteeseen ja kuorrutteeseen? Tyttöni on toivonut synttäreilleen ensi viikoksi banaani-suklaakakkua, eli tämä olisi täydellinen! Kiitos :),

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tämän kakun resepti ei täältä blogista löydy, mutta pitääkin laittaa tänne joku kerta, kun taas teen tällaista kakkua. Ikävä kyllä nyt ei taida ihan teidän juhliinne se keritä. Suklaamoussen teen yleensä vispikermasta, suklaasta (tummaa ja maitosuklaata sekaisin) sekä tuorejuustosta. Lisäksi vielä tomusokeria ja kaakaojauhetta. Kuorrute on tehty myös vispikermasta, suklaasta, kaakaojauheesta sekä tomusokerista. Tarkkoja määriä minulla ei ole nyt tähän antaa, ikävä kyllä!

   Poista
 2. Aivan ihana kakku ja ihanaa vaihtelua sokerimassakakuille! Mäkin haluaisin kuorrutteen ohjeen! Näyttää niin ihanalta, että voisin tehdä pojan puolivuotisjuhlille lauantaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, nyt vasta luin tarkemmin... Onko kuorrute siis pelkkää kermaa ja suklaata? No enpä siihen mitään ohjeita sitten tarvitsekaan, heh! :)

   Poista
  2. Hei Saara! Tosiaan kuorrute on vispikermaa, suklaata, kaakaojauhetta ja tomusokeria. Suklaan ja kerman kanssa kannattaa olla varovainen, koska hyvin helposti tuo "leikkaa" eli ei vaahtoudukaan kauniisti, vaan muuttuu enemmän rakeiseksi. Vaahtoa ei ainakaan kannata ylivatkata yhtään ja myös liika kerman kuumentaminen helposti vaikuttaa lopputulokseen.

   Poista
 3. Voi että, ihailen aivan älyttömän paljon taitoasi pursottaa kermat ja koristella kakut! :-) Kakku on varmasti hyvä - ja etenkin lasten mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Aina yritän saada kakuista tilaajan mieleisiä niin ulkonäöllisesti kuin myös maullisesti. Tässä kakussa sain aika tarkkaan tiedot mitä halutaan ja mitä ei, joten toiveiden toteuttaminen oli siinä mielessä helppoa :)

   Poista
 4. Ihana kakku! Paljonko tuommoinen kakku maksaa kun sinulta tilaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita minulle sähköpostia asiasta, niin laitan tarjouksen tulemaan sinulle sähköpostilla. Jokainen kakku hinnotellaan yksilöllisten toiveiden ja esimerkiksi ruokarajoitteiden mukaisesti.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...