Chocolate cupcake day – Suklaamuffinssipäivä

Tänään vietetään Amerikassa herkullistakin herkullisempaa suklaamuffinssipäivää. Lähestulkoon jokaiselle leivonnaiselle ja asialle määritelty siellä oma juhlapäivänsä. Olihan meilläkin Suomessa juuri hetki sitten korvapuustipäivä. Näitä eri herkkujen juhlapäiviä on mukava seurailla ja leipoa niiden innostamana. Tällä kertaa valmistui tietenkin todella herkullisia suklaamuffinsseja – suklaata kolmella tapaa. 

 


Suklaamuffinssit

(16 kpl)


3 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl sokeria

1 dl kaakaojauhetta

1 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

2/3 dl öljyä

200 g ranskankermaa

1 dl maitoa

1 rkl etikkaa

2 kananmunaa

120 g maitosuklaata


Suklaakuorrute

200 g voita

100 g maitosuklaata

100 g tummaasuklaata

1 dl kaakaojauhetta

1 dl tomusokeria

2 dl kermaa

Suklaaganache

100 g maitosuklaata

3/4 dl kermaa 

(strösseleitä, suklaakarkkeja)


Sulata suklaa ja siirrä hetkeksi sivuun jäähtymään. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, ruokasooda sekä suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa öljy, ranskankerma, maito, etikka sekä kananmunat keskenään ja yhdistä kuivien aineiden kanssa. Lisää lopuksi vielä sulatettu suklaa. Vatkaa keskiteholla enintään noin minuutin ajan, niin että kaikki ainekset menevät hyvin sekaisin. Jaa muffinssitaikina 12 muffinssivuokaan muffinssipellille. Paista 170 asteessa noin 25 minuutin ajan. Anna jäähtyä.


Notkista huoneenlämpöinen voi kuorrutetta varten. Sulata suklaa ja nosta se sivuun jäähtymään hetkeksi aikaa. Lisää voin joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi sula suklaa ja sen jälkeen kylmä kerma. Vatkaa hyvin sekaisin. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle.

 

Kuumenna kerma ja murskaa suklaa pieneksi suklaaganachea varten. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoittele niin, että suklaa sulaa. Kaada hieman jäähtynyt suklaaganache pursotusten päälle. Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi strösseleillä ja suklaakarkeilla.

Jos kiinnostaa, niin täältä löytyy listattuna kalenteriin nuo kaikki hauskat teemapäivät. 

Lisää muffinssireseptejä löydät täältä!

Kommentoi

  1. redrose82 says:

    Yltiömäisen suklaista 😛 NAM!!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Juuri sitä – sopiva herkku suklaamuffinssipäivään – eikö?

  2. tiikeritaikina says:

    Herkulliset kuvat! Suklaaganachea suklaan päälle, suklaan ystävä kiittää 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Suklaata suklaalla 🙂 Tämä todellakin sopii kaikille suklaaherkuttelijoille 🙂

  3. Maija says:

    Nyt on kyllä niin uskomattoman herkulliset kuvat, että huh huh!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Maija!

  4. Voi hyvä ihme! Onko nuo päivät ihan todellisia amerikassa? Ettei ole mikään feikkijuttu? Kiva kun linkkasit kalenterin. Ja tosi ihanan suklaisen näköiset cupcaket!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En tiedä aina kuinka suuresti niitä juhlistetaan. Mukava vaan inspiroida itseäänkin jollain ulkopuolisella leipomaan 🙂 Tosiaan kannattaa kurkata noita hauskoja päiviä. Lähes tulkoon kaikelle siis löytyy oma päivänsä. On siltapäivää (joka oli tuo sama päivä) yms. päivää. Katsotaan minkä leivontapäivän seuraavaksi löydän 🙂

  5. Marianne S. says:

    Ihanat kuvat! Nam! Täytyy kysyä, että miksi taikinaan laitetaan etikkaa? En ole koskaan aikaisemmin törmännyt reseptiin jossa käytetään etikkaa – aika ummikko siis taidan olla 🙂 Mielenkiintoista! Kaiketi liittyy jotenkin kananmunien käyttäytymiseen, vai?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Marianne S. Etikka on tässä reseptissä "mehevöittämässä" taikinaa. Se maistumista ei tarvitse pelätä – ei maistu 🙂

  6. Nimetön says:

    Hei, onpa ihanan näköisiä muffinsseja! Onko tuo 120 g maitosuklaata se suklaa joka sulatetaan vai hiput, jotka laitetaan päälle?

  7. Pullahiiri/Taru says:

    Hei! Hyvä huomio. Tuo lause on pompannut väärään paikkaan eli tähän ei varsinaisesti tule hippuja/rouhetta itse muffinsseihin sattumina. Otankin tuon hippulauseen tuolta pois. Toki tuohon muffinssin päällekin voi noita hippuja/rouhetta ripotella. Ei mikään huono juttu. Tuo muffinsseihin tulevan suklaan määrä on tuo 120 g.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close