Halloween-fudge

Fudge on ihanan makea karkkiherkku, joka ainakin meillä on liittynyt vahvasti jouluun ja joulun ajan syötäviin lahjoihin. Nyt kuitenkin Halloweenin lähestyessä teimme 8v. tyttäreni kanssa halloween-teemaan sopivan rocky road-tyyppisen fudgen. Meillä tytär on innostunut kovasti kavereiden kanssa ”rokirousta” eli Rocky Road-herkusta. Sitä on valmistettu kavereilla kylässä ollessa ja nyt neiti halusi sitten valmistaa ”rokirouta” kotonakin. Näin ollen kotona, valmistimme rocky road-fudgea Halloweeen teemalla. Tämä sopi hyvin sekä äidille että tyttärelle. 

Mukava yhteinen tekeminen iltapäivän iloksi 🙂 

Rocky road tarkoittaa herkkua, jossa on sekaisin suklaata, vaahtokarkkeja, keksejä, pähkinöitä ja/tai vaikka riisimuroja. Kyseessä on siis mitä herkullisin ja makein yhdistelmä. Rocky road-teemaa voi käyttää niin kakuissa, brownies-pohjissa, muffinsseissa kuin myös makeisissa. Tämän reseptipäivityksen alaosassa on muutaman reseptivinkki.



Halloween fudge

(noin 25 palaa)


400 g maitosuklaata

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

70 g pieniä vaahtokarkkeja

70 g keksimurua (digestive, kaurakeksi, täytekeksi)

Halloween-aiheisia nonparelleja


Laita kerroskattilan yläosaan paloiteltu suklaa yhdessä kondensoidun maidon kanssa. Laita alaosaan vettä ja kuumenna miedolla teholla niin, että suklaa sulaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut ja fudgemassa on tasaista, lisää joukkoon keksimurska sekä vaahtokarkit. Sekoita nopeasti sekaisin, jotta vaahtkarkki ei sula joukkoon ja levitä massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan (noin 20x15cm, riippuen siitä kuinka paksun levyn haluat.). Ripottele päälle nonparelleja ennen kuin fudgen pinta kuivuu. Nosta kylmään. Leikkaa jäähtynyt fudgelevy sopiviksi paloiksi. 

Vinkki! Kondensoitu maito on makeutettua maitotiivistettä, jonka löydät kaupan leivontahyllystä tai paikasta, jossa säilytetään UHT-käsitellyt (huoneenlämmössä säilyvät) maidot. Kondensoidun maidon myyntipaikka riippuu hieman kaupasta ja valikoimasta. Kondensoitu maito myydään säilyketölkkissä ja merkkejä on monia. Itse en ole huomannut ainakaan fudge-käytössä suuria eroja eri merkkien välillä. Tähän reseptiin kondensoitu maito tulee sellaisenaan eli ei kinuskiksi keitettynä. Sitä nimittäin myydään myös valmiiksi kinuskiksi valmistettunakin. Tällöin purkissa lukee useimmiten karamellisoitu maito tai karamellisoitu kondensoitu maito.

 

Alla on muutama jo aikaisemmin tänne blogiin tehty resepti rocky road-tyylillä… Suosittu juttu ainakin meillä – taitaa olla muuallakin 🙂 


http://www.pullahiiri.com/2012/06/rockyroad-brownies.htmlhttp://www.pullahiiri.com/2013/05/rocky-road-toffee.html
http://www.pullahiiri.com/2012/11/rocky-road-palat-rocky-road-bars.html 

Arvontatulos

Laitetaan tähän päivitykseen vielä eilen päättyneen kahviaiheisen arvonnan tulos. Nettibaristakurssin voittivat MarianneS. sekä Mallukka64. Molempien sähköpostiosoitteet ovatkin kommenttien kautta minulla tiedossa, joten saatte nettibaristakurssin ohjeet ja tunnukset sähköposteihinne. Onnea voittajille!

Yhdeltä henkilöltä oli kaksi kommenttia (lisäkommentti), joista toinen otettiin laskuista pois. Näin ollen arvonta suoritettiin 24 kommentin välillä. Tässä alla vielä voittajanumerot Random.orgilla arpoen.


 Jos tässä arvonnassa ei tällä kertaa onnistanut, niin tälle viikolle tulossa vielä seuraava arvonta 🙂

Kommentoi

  1. mustakissa says:

    Kiitos tästä, tätä tullaan kokeilemaan:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla. Tämähän on helppo muuttaa sitten jouluiseksi jouluvärein ja vaikka ystävänpäivään pienillä sydämillä. Kannattaa siis laittaa muistiin sitäpäivää varten, kun tarvitsee esimerkiksi jotain herkullista viemistä ystävälle.

  2. Nimetön says:

    Nämä oli tosi hyviä ja jouluksi taidan tehdä lahjaksi rakkaalle ystävälle! Säilytetäänkö näitä jääkaapissa vai ihan huoneenlämmössä? Mikähän on säilyvyysaika?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä ovat kyllä todella hyviä. Itse säilytän pidemmät ajat jääkaapissa. Sanoisin säilyvyydeksi noin 5 päivää, riippuen valmistushygieniasta sekä säilytyslämpötiloista. Voi olla, että säilyvät paljon pidempääkin, mutta tuo nyt oletusarvona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close