Minttuinen suklaavanukas

Suklaavanukas mintusta ja tummasta suklaasta

Kun nyt kerta edellisessä luukussa tuolle minttuiselle linjalle lähdettiin, niin jatketaan nyt sitten tässä joulukalenterin 16. luukussa. 

Löydät täältä blogista ja sen joulukalenterista jo tuon fazeriina-suklaata maultansa muistuttavan suklaavanukkaan. Muokkasin reseptiä nyt sitten minttuiseen makuun sopivaksi. Hyvää tuli tästäkin. Kannattaa siis kokeilla vaikka tosiaan joulupöydän jälkkäriksi. Ensimmäiset olivat jo ennen aamua saaneet tuon Cointreau-suklaavanukkaan valmistettu, miten käy tämän kanssa. Kukakohan on ensimmäinen, joka tätä kokeilee…

 

Minttuinen suklaavanukas

Minttuinen suklaavanukas

7 dl maitoa
3 rkl maissitärkkelystä
2 dl sokeria
5 kananmunan keltuaista
1/2 dl Kissanminttu-likööriä
2 liivatelehteä
130 g tummaa suklaata
(elintarvikeväriä)

2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
koristeita / nonparelleja / suklaata

Laita liivatelehdet likoon runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelys, sokeri, kananmunan keltuaiset sekä likööri. Kuumenna niin, että seos sakeutuu ja pulpahtelee. Lisää joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita. Ota seoksesta noin 1 dl verran erilleen ja sekoita tuohon määrään vihreää elintarvikeväriä. Paloittele lopun vanukkaan joukkoon tumma suklaa.

Sekoittele niin, että suklaa sulaa joukkoon. Kaada ensin vihreää seosta suoraan puhtaisiin annosmaljoihin. Kaada lusikan kautta suklainen seos päälle, jotta saat kevyesti levitettyä toisen kerroksen kulhoihin. Jäähdytä vanukas jääkaappikylmäksi. Jaoin itse tämän viiteen sopivan kokoiseen annokseen. 

Vatkaa kerma vaahdoksi pienen sokerimäärän kanssa ja pursottele kauniisti viileän vanukkaan päälle. Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi nonparelleilla. 

Vinkki! Voit myös hyvin jättää tuon vihreän osan erottelematta, sulattamalla suklaan koko vanukkaan joukkoon. Maistuu näinkin! 

Minttusuklaavanukas

Nyt kun jouluaatto jo lähestyy, niin muista käydä kurkkaamassa uudet leivonta- ja koristelukurssit blogista. Jos vaikka siinä olisi nopea lahja ystävälle tai kummilapselle. Yhteistä aikaa ja mukavaa tekemistä. Samalla pääsette tutustumaan niin leivonnan kuin myös leivonnaisten koristelun laajaan välinevalikoimaan sekä saatte paljon oppia koristeiden valmistukseen sekä leivonnaisten leipomiseen ja koristeluun. 

Myös lahjakortit on mahdollista hankkia joululahjaksi ja niiden toimitus on hyvin nopeaa!

Anna siis hyvin toivottu joululahja leipomisesta innostuneelle läheiselle tai vinkkaa lahjatoiveesta lahjan antajalle 🙂

Kommentoi

  1. Aivan täydellisen ihania nämä sinun joulukalenteri herkut! Jokaista tekisi mieli kokeilla, jospa edes jonkun ehtisi tässä kaiken hässäkän keskellä tekemään. Leipominen on kyllä niin ihanaa ja palkitsevaa puuhaa näin joulun aikaankin, aina saa hyvän mielen sekä tietysti suut makeaksi. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan totta! Varsinkin joulun aikana se rauhoittaa ja tuo tuoksullaan tunnelmaa. Mukavaa joulunodotusleipomista sinulle 🙂

  2. Julia says:

    Todella hienonnäköisiä leivoksia ja voitaisiin itsekin näitä kokeilla!(: Olet todella taitava.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kokeile ihmeessä ja jätä siitä sitten kommenttia. Mukava saada resepteistä palautetta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close