torstai 18. joulukuuta 2014

Joulukalenteri - Luukku 18: Aidosta vaniljasta valmistettu vaniljakastikeTäältä blogista on uupunut resepti vaniljakastikkeeseen ja nyt on aika 18. joulukalenterin luukussa korjata tuo asia. Aika usein arjessa vaniljakastike tulee ostettua kaupasta, vaikka oma tekemä on niin herkullista. 

Tämä vaniljakastike soveltuu oikein hyvin erilaisten piirakoiden ja jälkiruokien kanssa tarjottavaksi tai vaikka ihan sellaisenaan syötäväksi. Itse pidän vaniljan mausta todella paljon ja laitankin vaniljasokeria melkein mihin vain leivonnaiseen. Vuosien saatossa olen oppinut, että mitä enemmän mustia pilkkuja kastikeessa on, niin sen parempi. Mustat pilkut yleensä kertovat, että valmistukseen on käytetty aitoa vaniljaa.
 

 

Vaniljakastike

4 1/2 dl maitoa
1 dl kermaa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
4 keltuaista
2 tl perunajauhoa

Leikkaa vaniljatanko pitkittäin puoliksi. Raavi veitsellä siemenet tangon sisältä. Mittaa kattilaan maito, kerma, vaniljatangon siemenet sekä koko vaniljatanko. Kuumenna seos kiehuvaksi. Laita vatkauskulhoon keltuaiset, sokeri sekä perunajauho ja vatkaa tasaiseksi. Poista vaniljatanko kerma-maidon joukosta ja kaada kuuma seos keltuaisseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kaada tasainen seos takaisin kattilaan ja kuumenna keskiteholla vielä niin, että seos sakenee. Kaada purkkiin ja tarjoile jäähtyneenä esimerkiksi näin jouluna vaikka luumuisen jälkiruokakiisselin kanssa.Tämä on myös siinä mielessä hyvä resepti, että jos innostuu leipomaan macaron-leivonnaisia, niin niistä ylijäävät keltuaiset voi hyvin käyttää tähän reseptiin. Kannattaa muistaa, että voihan tätä kastiketta soveltaa vaikka kakun täytteeseenkin tai vaniljaiseen hyydykekakkuun...

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...