Joulukalenteri – Luukku 20: Jouluinen maustekakku / Piparikakku

 Joulukalenterin 20. luukusta paljastuu herkullinen jouluinen maustekakku, jonka maustoin tällä kertaa piparkakkumausteella sekä tällä hetkellä niin parjatulla (lisä)kanelilla. Hyvää tuli ja tämäkin kakku katosi alta aikayksikön… Tein itseasiassa triplamäärän eli kolme kakkua, joten vuoan kokoa on aika vaikea sanoa. Kaksi kakkua jäi kyllä vielä tässä vaiheessa syömättä – älkää huoliko 🙂 Minä käytin tuollaisia 1,5-2 litrasia vuokia ja hyvin olisi vieläkin jäänyt kohoamisvaraa. 


Tässä on pohjalla ihan perinteinen vaalea kahvikakkuresepti, jonka maustoin joulun tunnelmaan sopivaksi. Kannattaa siis kokeilla ja maustaa aina oman maun mukaan. Voisihan tähän lisäillä hieman kaakaojauhetta, suklaahippuja, rusinoita, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä yms.



Jouluinen maustekakku

Piparikakku


200 g voita

4 dl sokeria

3 kananmunaa

6 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2-3 tl piparkakkumaustetta

2 tl kanelia

2 1/2 dl kermamaitoa (noin 50/50 suhteella)


Kuorrutus

vettä

tomusokeria

kanelia



Vatkaa voi ja sokeri keskenään vaaleaksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisäile kerma ja kuivat aineet vuorotellen massan joukkoon. Voitele vuoka hyvin ja tarvittaessa leivitä se. Kaada taikina kahvikakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Älä ylipaista ja kokeile kypsyyttä puisella cocktaitikulla. Painettaessa tikku taikinaa ja otettaessa pois, märkää taikinaa ei saa jäädä tikkuun kiinni. Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä muutamien minuuttien ajan ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Anna kakun jäähtyä ja valmista kuorrute.


Laita noin 1 rkl vettä kulhoon. Lisäile noin 1/2 tl kanelia sekä tomusokeria niin, että seoksesta tulee tahnamainen, mutta vielä levitettävä/pursotettava. Pursota kuorrute kakun päälle. Ripottele päälle vielä halutessasi nonparelleja. 

Vinkki! Paistoaika vaihtelee suurestikin vuoan materiaalin ja muodon mukaisesti. Seuraile paistoaikaa jo hieman ennen 60 minuutin paiston kohdasta eteenpäin. 



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close