tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulukalenteri - Luukku 23: Herkulliset myslipatukat ja arvonnan voittaja...

  
Joulukalenterin 23. luukusta löytyy vielä vinkkiä astetta terveellisempään syötävään joululahjaan. 

Näissä myslipatukoissa maistuu luonnon tuotteet siemenistä hunajaan. Herkulliset kuivatut mansikat tuovat herkullista makua ja hieman myös väriä näihin myslipatukoihin. Tämän reseptin olen aikoinaan tehnyt juuri joulun aikaan eräälle lehdelle. Täältä blogista tämä resepti on kuitenkin puuttunut terveellisempänä lahjavaihtoehtona.

Myslipatukat

5 dl kaurahiutaleita
2 dl auringonkukan siemeniä (kuorittuja)
130 g manteleita rouhittuna
1 ½ dl rusinoita
30 g kuivattuja mansikkalastuja
1 dl ruokosokeria
60 g voita
7 rkl hunajaa

Rouhi mantelit ja lisää niiden sekaan kaurahiutaleet sekä auringonkukan siemenet. Paahda niitä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Varo polttamasta niitä. Kaada paahdetut raaka-aineet suureen kulhoon ja sekoita rusinoiden sekä mansikkalastujen kanssa.
Mittaa kattilaan voi, ruokosokeri sekä hunaja. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä. Kaada kuuma seos paahdettujen manteleiden, siemenien sekä kaurahiutaleiden joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 25 cm) ja painele seos tiiviisti pohjaa vasten. Suojaa foliolla ja nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin muutaman tunnin ajaksi.
Nosta jäähtynyt levy pois vuoasta ja leikkaa veitsellä sopiviksi myslipatukoiksi. 

Vinkki! Pakkaa kauniisti pahvisiin laatikoihin tai kauniisiin pikkuleipärasioihin ja lahja on mukava viedä läheiselle nautittavaksi. 


Tämän jälkeen vielä yksi luukku ja sitten siirrymme joulun viettoon!


Mutta vielä ennen sitä... 
Arvontavoittajan paljastus:

Tällä kertaa arvonnan voitto meni:
"Luukku 17 menee piakkoin kokeiluun :)"


Oli kyllä mukava lukea teidän joulukalenterin suosikkeja. Varsinkin, kun olitte niin runsaslukuisesti tuolla kommentoineet! Itselläni nousi esille, että suosikkeja oli monia, mutta ykkösiksi nousivat PätkisFudge, Pestokranssi sekä 1. luukun mutakakku. Kyllä siellä muutkin luukut saivat aika tasaisesti ääniä, joten mukava että luukkujen reseptit ovat tulleet käyttöön!

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...