Mennyttä ja tulevaa – kiitokseksi marjaisa sitruunahyydykekakku

Marjaisa sitruunahyydykekakku

Vuosi 2014 on ollut hyvin antoisa, mutta samalla myös työntäyteinen. Pullahiiren keittiössä on tapahtunut paljon leivontaa. Se pitää sanoa, että aina ei ole ihan nappiin mennyt, mutta uusien kokeiluiden kautta onnistumista kohti. Leivottu on oikein urakalla 🙂 Alku vuodesta oli paljon erilaisia leivonta- ja koristelukursseja, jotka jatkuivat kesän jälkeen syksystä talvelle asti. Oli erilaisia tilaisuuksia – synttäreitä, polttareita, työyhteisöjen tapahtumia yms. Loppuvuotta kohden on valmisteltu tulevaa kirjaa ja leivottu kirjan reseptejä. Kävin hieman haistelemassa uusia tuulia ulkomailla, niistä tulossa lisää ensi vuonna. 

Leivonta- ja koristelukurssit jatkuvat myös ensi vuonna. Seuraavat kurssit ovatkin tammikuun lopussa ja helmikuun alkupuolella. Nyt on hyvä aika hakea vinkit kevään valmistujaiskakkujen koristeluun sekä muutoinkin leivonnaisten kauniisiin koristeluihin. Käy kurkkaamassa olisiko kurssitarjonnassa sinulle sopivia kursseja ja ilmoittaudu mukaan! Jokainen kurssi pitää sisällään paljon opetusta, neuvoja ja vinkkejä. Lopputuloksena kaikilta kursseilta saat joko kauniit koristeet tai maittavat leivonnaiset mukaan kotiin! Osa kursseista on jo täyttynyt, mutta esimerkiksi pursotuskurssille, sokerimassaruusukurssille, sokeripitsi/korkokenkäkurssille sekä aikuinen-lapsikursseille on vielä paikkoja jälkellä! Ilmoittautumiset sähköpostitse [email protected].

Tässä vielä herkullinen kakkuresepti ennen vuoden vaihdetta, kiitokseksi teille kaikille lukijoille, asiakkaille sekä yhteistyökumppaneille!

 Tämän herkullisen kakun kerkeät vielä leipomaan vaikka illan kahvipöytään! Kakussa sitruunan maku on pehmeä, raikas ja maut ovat muutenkin tasapainossa marjojen kanssa. Suosittelen koristelemaan kakun kotimaisilla marjoilla ja kiilteellä – ihan maun vuoksi. Täyteeseen voit käyttää hyvin myös itse tehtyä lemon curdia

Marjaisa sitruunahyydykekakku

(noin 24 cm – noin 15 henkilölle)

Pohja
2 kananmunaa (M-koko)
60 g sokeria
60 g perunajauhoja

Täyte
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
170 g lemon curdia
5 liivatelehteä
1/2 dl vettä

Koristeluun
noin 4 dl marjoja (mustikoita/vadelmia)
1 1/2 dl hyytelösokeria
3 dl vadelmamehua

Valmista pohja vatkaamalla kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi perunajauhot joukkoon. Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille sen kokoiseksi levyksi, että saat siitä kakkuvuoan pohjalle sopivan kokoisen palan (ei siis tarvitse levittää koko pellille). Paista 175 asteessa noin 10 minuutin ajan. Kumoa valmis pohja leivinpaperille ja irrota leivinpaperi pohjasta. Anna jäähtyä. 

Valmista täyte vatkaamalla kerma kevyesti vaahdoksi. Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri sekä lemon curd. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liivatteet kuuman veden joukkoon. Sekoittele liivateseosta ja annan sen samalla hieman jäähtyä. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. 

Leikkaa kakkuvuoalla pohjasta sopivan kokoinen pala. Se voi hyvin olla muutaman sentin pienempi kuin varsinainen kakku, niin pohja jää täytteen sisään piiloon, kuten kuvassa. Öljyä noin 24 cm irtovuokapohjan reunus tai säädettävä irtoreuna ja ripottele öljyn päälle tomusokeria. Kopista reunaa hieman, jotta saat ylimääräiset tomusokerit pois. Laita irtopohjavuoan reunus suoraan tarjoiluastialle ja laita kakkupohja reunan sisään. Kaada täytemassa pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku kylmään mielellään yön yli tekeytymään tai vähintään neljän tunnin ajaksi.

Lisää kakun päälle marjat joko tuoreina tai jäisinä. Valmista päälle marjamehusta ja hyytelösokerista kiille. Kiilteen ohje kannattaa tarkistaa vielä käytössä olevan paketin kyljestä. Minä valmistin kakun kiilteen seuraavasti: Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi. Lisää joukkoon hyytelösokeri, koko ajan sekoittaen. Kuumenna vielä uudestaan kiehumispisteeseen, mutta älä enää keitä seosta. Sekoittele kiillelientä, samalla jäähdyttäen. Lusikoi kiille marjojen päälle. Anna vielä jäähtyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. 

 

Lemon curd cheesecake with berry glaze

Oikein ihanaa uuden vuoden aattoa teille kaikille lukijoille!

Nautitaan leivonnasta sekä uusista herkkuresepteistä myös ensi vuonna! 

Voi muuten olla, että alku vuodesta vielä jokunen blogilukija voisi päästä ennakkotestaamaan uuden kirjan uusia ja herkullisia reseptejä… Tästä sitten mahdollisesti enemmän tietoa ensi vuonna… 

Kommentoi

  1. Elli-Noora says:

    Oih, tämä kakku menee ehdottomasti kokeiluun, varsinkin kun pohja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja on vieläpä gluteeniton 🙂 Kaikkea hyvää tulevalle vuodelle, pidän blogistasi ihan hurjan paljon!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Elli-Noora: Kiva kuulla, että resepti lähti kokeiluun. Pohja on helppo ja nopea valmistaa. Itse vieläpä pidän näistä leivotuista pohjista enemmän kuin keksipohjista. HIenoa myös, että tästä blogista pidetään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close