Rapeat vohvelit / Belgium waffles

 

Olen haaveillut jo useita vuosia vohveliraudasta, jolla saa tehtyä paksuja ”aamiaisvohveleita”. Ei siinä mitään, mutta olen haaveillut myös sellaisesta vohveliraudasta, jolla saa ihan ohuen ohuita vohveleita. Erilaisia vohvelirautoja pitäisi siis olla kaapit pullollaan, jotta aina olisi tilanteeseen sopiva rauta… No, mutta nyt näistä toisen haaveen sain toteutettua viime viikolla.

 Nimittäin viikolla huomasin, että samalla viikolla olisi Lidlissä myynnissä juuri sellainen vohvelirauta, jolla saa valmistettua näitä ihania, ulkomailta tuttuja, paksuja vohveleita. Unohdin sitten kuitenkin koko asian. Kuitenkin juuri tuona torstaipäivänä sattumalta avasin avasin telkkarin keskellä päivää. Yht´äkkiä huomasin telkkarissa valmistettavan vohveleita ja silloin se iski muistiin. Se vohvelirautapäivä on tänään… Äkkiä ulkovaatteet niskaan ja kauppaan hakemaan oma rauta. Onneksi kerkesin vielä saamaan omani 🙂 Kyseisellä raudalla voi myös grillata ja valmistaa lämpimiä voileipiä, ihan vaan vaihtamalla nuo paistolaatat. Tuon laitteenhan voi napata vaikka mökille mukaan. 

No, nyt on sitten kolme vohvelirautaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä milloin niitä kaikkia tarvitaan – niinpä… Se ohut vohvelirauta vielä puttuu, mutta sen hankin kunhan keksin sille muutakin tekemistä kuin jäätelötötteröt. Tässäkin sen näkee, että kun johonkin hurahtaa, niin hurahtaa sitten kunnolla 🙂

 No, mutta pakkohan vohvelirautaa oli vuosien haaveilun jälkeen myös kokeilla. Onnistuin saamaan paksuja vohveleita, jotka ovat paiston jälkeen rapeita päältä, mutta pehmoisia sisältä. Näillä on sitten jo pariin kertaan täällä kotosalla herkuteltu. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tätä reseptiä, vaikka kotoa löytyisi se perinteisempi vohvelirautamalli. Sillä tulee vain hieman ohuempia vohveleita. Mitä tähän reseptiin tulee, niin tuo taikina on paksua ja siinä käytetään leivinjauhetta nostatukseen. Monesti tällaisissa paksummissa – Belgialaisissa – vohveleissa käytetään hiivaa nostatusaineena. Sitä minä en ole vielä kokeillut.



Rapeat vohvelit

Belgium waffles

 (noin 10 paksua vohvelia)


3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/3 tl suolaa

2 kananmunaa

2 dl maitoa

150 g voita

Sulata voi ja nosta se sivuun jäähtymään muun valmsituksen ajaksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä suola. Sekoita toisessa kupissa maito ja kananmunat. Sekoita nämä keskenään ja lisää sekoituksen loppuvaiheessa hieman jäähtynyt voi joukkoon. Sekoita taikina hyvin vispilällä sekaisin ja paista vohveliraudalla vohveliraudan ohjeiden mukaan. 

 Nautiskele esimerkiksi hillon, kermavaahdon, sokerin, marjojen ja/tai vaikka siirapin kanssa. Meillä tuo suosituin yhdistelmä on juuri hillo ja kermavaahto tai sitten ihan pelkästään sokerilla.  

Vinkki! Ei
muuten kannata pelästyä, jos vohvelit eivät ole rapeita heti, kun avaat
raudan. Nosta vohvelit lautaselle ja ne rapeutuvat pienen jäähtymisen aikana.



  Nautinnollista alkavaa viikkoa!

 

Minulla tämä viikko pitää sisällään mm. leivontakursseja, omat syntymäpäivät ja paljon leivontaa. Jos sinäkin haluat opetella kakkujen koristelua sokerimassakoristeilla, upealla sokeripitsillä tai vaikka kauniilla pursotuksilla, niin ilmottaudu mukaan! Muutamia paikkoja on vielä vapaana tammikuun viimeisten viikonloppujen kursseille.

 

Kommentoi

  1. Miten ihanan houkuttelevat kuvat ( taas) 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Sari!

  2. Nimetön says:

    Minäkin nappasin kyseisen kapistuksen mukaani lidlistä.. ja pakkohan tätä ohjetta on sillä testata! 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva juttu! Tule jättämään ihmeessä kommenttia, niin kuulen myös teidän lukijoiden mielipiteitä resepteistä!

    2. Nimetön says:

      Tänään tehtiin näitä ja voin sanoa, että oli parhaita vohveleita ikinä, joita olen maistanut! Tähän ohjeeseen palataan toistekkin, kun tekee mieli herkutella vohveleilla. (:

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva lukea kommenttisi! Ajattelinkin, että voi olla monen kokeilussa tämä resepti tänä viikonloppuna 🙂

  3. Päivityksiä says:

    Ooh, vieläköhän niitä olisi Litukassa? Täytyy toivorikkaasti kotiutua sitä kautta tänään…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ainakin meidän lähellä olevassa Lidlissä oli vielä tänään 🙂 Käy ihmeessä kurkkaamassa ja hakemassa omasi.

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Kävitkö hakemassa omasi?

  4. Nimetön says:

    Paljonko kyseinen laite maksoi? 🙂 Tekisi niin mieli itsekin hankkia..

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan tarkkaa summaa en nyt ulkoa muista, mutta oli alle 30 euroa. Voin tuon vielä tarkistaa. Hauska huomata, että muilla on samoja ajatuksia tuosta raudasta 🙂

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Tarkistin kuitista tuon hinnan ja hinta oli vähän alta 25 euroa.

  5. heidi says:

    Nam näyttääpä hyvältä 🙂

    elamanikuvina.blogspot.fi

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nyt vaan Heidi kokeilemaan 🙂

  6. Nimetön says:

    Ai että mitkä kuvat!! Niiden innoittamana juuri kokkailtiin 2 vuotiaan poikani kanssa kyseisiä vohveleita, tosin ihan tavallisella vohveliraudalla. Taikina oli kivan jämäkkää ja ainekset löytyy takuuvarmasti kaikkien kaapeista. Vohveleista tosiaan tuli herkullisia,ja aika täyttäviä. Söin kaksi ja ei hetkeen tarvi mitään makeaa;) rapea pinta tuli, kuten lupasit..kun hetken antoi jäähtyä lautasella. Niin hyvä resepti että tällä taitaa jatkossa kaikki vohvelimme valmistua!! Kiitos Taru! Ps. Koska tulee lisä infoa tampereella järjestettävistä kursseista?:) oon harmitellut kun vaan pääkaupunki seudulla niitä ollut.. Hienoa jos kurssit onnistuu täälläkin! Terv. Memmi

  7. Pullahiiri/Taru says:

    Hei! Kiitokset ihanasta palautteestasi! Sama meillä – tuo vohveliresepti jää kyllä ehdottomasti käyttöön jatkossakin 🙂 Voit laittaa minulle Tampereen kursseista sähköpostia, niin laitan sinulle viestiä takaisin kun kurssipaikka ja aikataulu sekä sisällöt ovat vahvistuneet. Yritetään nyt saada kaikki jutut niin, että pääsisin sinne Tampereellekin. Vaasassa viime syksynä jo kävin kurssittamassa, joten tuttua on tuo tienpäälle lähteminen 🙂

  8. Minna / Piparkakkutalon Akka says:

    Oivoi, siis tuo rauta toimii! Kerran ostin jonkun ihme grillin sieltä ja se ei kunnolla lämmennyt. Tätä neliskanttista pohdin ja jätin hankkimatta kun on jo tuo perusmallinen rauta. Oiskohan noita vielä jossain Lidlin peräkorissa… 😀 Näyttää niin kivoilta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Kyllä tuo laite ainakin toimi 🙂 Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos vielä jostain löytyisi… Itse en ole kyllä nyt viime reissulla enää näitä bongannut – mutta toivotaan, että sinulle olisi yksi jäljellä 🙂

  9. Celebration Treats 4U says:

    Olin jo Lidlin mainoksen nähtyäni lähellä pinkaista ostoksille, mutta kuvat herkkuvohveleistasi saivat minut tekemään lopullisen hankintapäätöksen. Viime viikolla löysin vielä (onneksi?) tuollaisen raudan Lidlistä. Minullakin on ennestään tavallinen vohvelirauta kyllä, mutta koska sitä ruokabloggarilla liikaa keittiövempeleitä olisi kaapeissaan :). En ole vielä ehtinyt testata sitä, mutta taidan kokeilla tällä ohjeellasi nyt viikonloppuna.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että tämä päivitys innosti sinuakin. Tule ihmeessä kertomaan mitä pidit reseptistä. Meillä ainakin pidettiin 🙂

    2. Celebration Treats 4U says:

      Hyvä oli resepti, kiitos Taru. Aika nopeasti katosivat herkuttelijoiden suuhun. Laitoin myös omaan blogiini reseptin (toki linkkasin blogiisi reseptilähteenä). Jossain vaiheessa täytyy kokeilla tuolla raudalla tuorehiivallakin kohotettuja belgialaisvohveleita.

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että vohvelit maistuivat 🙂 Hiivalla valmistettuja pitää itsekin kokeilla!

  10. Mulla on Silver Crestin vohvelirauta, jolla voi tehdä paitsi belgialaisen, myös esim pieniä leivoskuoria, eli samaa sarjaa mutta eri myyntikerralta. Päädyin pääsiäisen kunniaksi testaamaan laitetta juurikin tällä reseptillä, mitä nyt vaniljaa ei löytynyt, ja hyviä tuli. Voi tehdä toistekin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että nämä maistuivat teilläkin. Tämä resepti on ollut meilläkin useaan otteeseen käytössä 🙂

  11. Nimetön says:

    Tänään sadepäivän kunniaksi herkuttelimme näillä ihanilla vohveleilla. Olemme tehneet monilla eri ohjeilla, mutta tämä oli selkeästi paras! Meillä myös Lidlistä bongattu punainen kaksoisvohvelirauta belgialaisille vohveleille!varmasti tehdään uudelleen tällä ohjeella!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva lukea kommenttisi onnistuneesta reseptikokeilusta! Meillä tämä resepti ja vohvelirauta on usein ollut mökillä käytössä, kun vohvelirauta on niin helppokäyttöinen juuri mökkiolosuhteissa. Lisäksi sillä saa tehtyä lämpimät voileivät jne., joten on myös käytännöllinen pieneen tilaan.

  12. Nimetön says:

    Kiitos tästä ohjeesta, eilen testattiin ja toimii myös tavallisella vohveliraudalla.

    Olen etsinyt rapeiden vohveleiden ohjetta, mihin ei tarvitse vishyä, koska se ei ole jääkaapin "vakiotuote". Ohjeella tuli parhaita vohveleita, joita minä olen syönyt. Ja perhe tykkäsi myös.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitokset kommentistasi! Mahtava kuulla, että onnistuu myös tavallisella raudalla. Meilläkin näistä tykätään, mutta en ole koskaan kaivanut tavallista rautaa esille tämän reseptin yhteydessä, kun näistä neliskulmaisista tulee niin kivoja 🙂

  13. Ilona says:

    Hei, kiitos mahtavasta reseptistä! Oon aiemmin tehny sellasella ohjeella johon tulee valkuaisvaahtoa, mutta tämä oli paljon vaivattomampi ja vohvelit sairaan hyviä. Syötiin niitä mansikka-raparperihillon ja mascarponekermavaahdon kanssa, ja lisäksi paistetut maustetut banaanit ja tumma suklaa sopi mainosti lisukkeeksi. Nam!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Ilona kommentistasi! Ihana, että maistui teillekin! Nämä ovat sellaisia herkkuvohveleita, joita ei ihan joka päivä tule tehtyä. Tämä resepti pyörii aina mielessä, kun kaipaa brunssia tai astetta hienompaa aamiaista! Nuo lisukkeetkin kuulostavat todella hyviltä!

  14. Nimetön says:

    Kiitos todella hyvästä ohjeesta. Pojan syntympäpäivän kunniaksi nyt ensinmäistä kertaa tätä ohjetta testasin. Loistavia makean herukkahillon ja jogurttikermavaahdon kanssa. Ehdottoman parempi tämä kuin vichy-ohje, jolla en saanut rapeita. Tällä tuli just sopivia.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan mahtava juttu, että jätit tänne palautetta! Aina on ihana nähdä, että myös te lukijat pidätte resepteistä ja olette onnistuneet niillä! Onnittelut vielä pojallesi!

  15. Tuli todella hyvät vohvelit, tosin kaurajuomaan tehtynä. Kyytipoikana oli soijavaniljaätelöä. Lämmitin ylijääneitä lettuja hetken leivänpaahtimessa ja sain rapeusden takaisin.

    1. Kiva, kun jätit kommentin. Mahtava idea tuo paahtaminen.

  16. Jeppe says:

    Ihan oikeat belgialaiset vohvelit tehdään kyllä hiivataikinaan eikä leivinjauheella. Seassa pitää olla sokerikokkareita sattumina. Näissä on nyt belgialaista vain neliskanttinen muoto, jos nyt oikein pilkku viilataan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close