Pääsiäisleivontaa: Mehevä ja hedelmäinen pääsiäiskakku

Tämä kakku valmistui pääsiäistä ajatellen. Pääsiäisen leivontaan sopii hyvin erilaiset hedelmät. Ehkä käytetyin hedelmä pääsiäisleivonnassa on juuri säilykepersikat. Jotenkin säilykepersioista tulee aina mieleen kasariaika eli 1980-luku ja oma lapsuus 🙂 

Tässä kakussa maistuu aprikoosi ja juuri tuo persikka sekä mehevä valkosuklainen kakkupohja. Pohja muistuttaa paljon vaaleaa mutakakkua. Ei sellaista löysää ja mutaista vaan enemmän amerikkalaistyyppistä eli mehevää ja kosteaa. POhja paistetaankin miedolla lämmöllä ja pitkään. Näin pohja pysyy mehevänä. Paistoin kakkupohjan illalla, säilytin isossa pakastepussissa yön yli ja kuorrutin juuri ennen tarjoilua aprikoosihillolla, kermavaahdolla ja päälle ripottelin vielä pieneksi pilkottua persikkaa. Näin kakkupohja pysyy mehevänä eikä kylmäsäilytystä tarvita ennen tarjoilua. Katso resepti alta.

Pääsiäiskakku

2 1/2 dl maitoa

250 g voita

200 g valkosuklaata

2 1/2 dl sokeria

150 g ranskankermaa

3 kananmunaa

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

3 tl vaniljasokeria

Kuorrute

2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

aprikoosihilloa

säilykepersikoita

Kaada maito kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu voi, suklaa sekä sokeri. Kuumenna seosta niin, että voi, suklaa ja sokeri sulaa maidon joukkoon. Anna seoksen jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi. 

Lisää joukkoon ranskankerma ja sekoita hyvin. Lisää kanamunat jäähtyneeseen seokseen ja vatkaa hyvin vispilällä. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet lopuksi muun seoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada taikinamassa noin 24 cm irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi ja reunat on tarvittaessa öljytty kevyesti. Paista 150 asteessa noin 1 h 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja nosta kakkupohja tarjoiluastialle. 

Vatkaa vispikerma vaahdoksi yhdessä vaniljasokerin kanssa. Levitä kakkupohjan päälle ohut kerros aprikoosihilloa. Levitä kermavaahto hillon päälle. Pilko säilykepersikat pieniksi paloiksi ja ripottele persikat kermavaahdon päälle. 

Vinkki! Tarkista kakkupohjan kypsyys paiston loppuvaiheessa cocktailtikulla. Muista kuitenkin, että kakkupohja saa jäädä kosteaksi sisältä. Jos haluat kakusta mutaisemman ja valuvamman, niin pienennä hieman vielä uunin lämpöä ja tarkkaile paistotulosta tarkemmin paiston aikana. 

Oikein mukavaa Palmusunnuntaita kaikille! 

Muistakaahan siirtää kelloja 🙂


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Moi. Eilen tuli tehtyä/syötyä tätä herkullista pääsiäiskakkua. Pelkäsin että pohja olisi liian makea ja valkosuklainen taikinan perusteella, mutta huoli oli onneksi aiheeton.valmis kakkupohja yön yli tekeytyneenä oli erittäin herkullinen ja mehevä. Kermavaahto ja persikat vielä kruunasivat makunautinnon. 🙂 Ensimmäinen kokeilemani reseptisi eikä taatusti viimeinen.

    Ostin toissapäivänä uuden kuppikakut kirjasi ja kyllä on tullut selailtua ja herkuteltua silmillä. Reseptit ja kuvat ovat toinen toistaan herkullisimpia. Taidanpa aloittaa nougat kuppikakuista 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi kuinka ihana lukea palautteesi! Minäkin pidin tästä kakusta kovasti, eikä se ollut myöskään omaan makuuni liian makea. Kermavaahto ja persikat tuovat mukavasti makua kakupohjan lisäksi. Toivottavasti löydät kirjasta omaan makuusi herkullisia reseptejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close