Juhannusherkku – Mansikka-brita

Mikä sopisi paremmin Juhannukseen kuin mansikkaleivonnaiset. Niinpä minäkin päätin pistää blogin juhannuskuntoon ja valmistin tänne herkullisen mansikkabritan. Britakakku tai -torttu on aikan vanha ja perinteinen leivonnainen. Muistan äitini leiponeen sitä lapsuudessani monet kerrat. Siinä on kakkupohja, jonka päälle vaahdotetaan herkullinen marenkihuntu. Tällä kertaa laitoin täytteeksi mansikkahilloa, ranskankermasta ja vispikermasta valmistetun vaahdon sekä tuoreita mansikoita. Mantelit ja pähkinät, joita britasta usein löytyy, jätin tällä kertaa pois kokonaan. 

Britakakku

Pohja

150 g huoneenlämpöistä voita

1 dl sokeria

3 keltuaista

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl maitoa

Marenki

3 valkuaista

1 1/4 dl sokeria

Täyte

4 dl vispikermaa

150 g ranskankermaa

3 rkl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

mansikkahilloa

tuoreita mansikoita

sitruunamelissan lehtiä

Valmista pohjat mittaamalla pohjan raaka-aineet kulhoon ja vatkaamalla ne tasaiseksi. Vatkaa marengin valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Levitä ensimmäinen massa leivinpaperille kahdeksi reilun 20 cm ympyrälevyksi tai suorakaiteen muotoiseksi noin 12 x 20 cm levyiksi. Levitä tai pursota marenkivaahto päälle. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota varovasti leivinpaperista. 

Vatkaa vispikerma ja ranskankerma yhdessä sokerien kanssa vaahdoksi. 

Nosta toinen levyistä tarjoiluastialle ja levitä mansikkahilloa kerros päälle. Muotoile tarvittaessa pohjia veitsellä leikaten ennen täyttämistä. Peitä hillokerros ohuella ranskankermavaahtokerroksella sekä pilkotuilla tuoreilla mansikoilla.  Nosta toinen pohjakerros päälle. Levitä pohjakerroksen päälle hilloa ja pursottele vielä vaahtokerros hillon päälle. Koristele tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. 

Vinkki! Varaudu siihen, että pohjat leviävät hieman paiston aikana.

Vinkki! Käytin tuossa vatkatussa vaahdossa Valion hyla ranskankermaa (150g purkki). Se vaahtoutuu kerman kanssa oikein hyvin. 

Oikein maukasta ja herkullista Juhannusta kaikille bloginilukijoille. Varautukaa juhlapyhiin runsain vaatetuksin, niin ei kylmäkään haitanne!

Nauttikaa kesästä ja läheisistänne!

Kommentoi

  1. Heidi says:

    Herkullisen näköinen.:) mukavaa juhannusta! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Tänä vuonna Juhannus meneekin hienan muissa maisemissa… Niistä hieman myöhemmin ?

  2. Jonna says:

    Voi namskis <3 Ihanat nämä sun leipomukset ja kuvat aina! Mukavaa Juhannusta!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Jonna!

  3. Kyllä Britan kakku on jo klassikko juhannukseksi. Vielä on makea herkku illaksi hakusessa ja piti tulla etsimään inspiraatiota! Oikein mukavaa juhannusta!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Se tosiaan on klassikko. Tmä minun reseptini on lähes identtinen aikaisemmin tekemäni britan kanssa, mutta täyte on eri. Kesällä mansikat ovat vaan niin hyviä.

  4. Atsume says:

    Mansikat kuuluvat ihan ehdottomasti juhannukseen! 🙂 Britakakkua olen tehnyt viimeksi vähintään kolme vuotta sitten, täytyisi varmaan ottaa uusintaerä jossain välissä…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nyt vaan uudestaan leipomaan 🙂 tämän voi toki tehdä vaikka yhtenä levynä ja leikata kahtia, kuten brita useimmiten tehdään.

  5. Nimetön says:

    Tätä testasin tänään, eka Britakakku mitä tein ja hyvin onnistui 🙂 Sovelsin hiukan ja laitoin pakkasesta raparperihilloa ja kerman joukkoon maitorahkaa kun sitä löytyi kaapista, sokerin jätin pois ettei tullut liian makeaa. Hyvin upposi kaikille ja tätä tulee kyllä tehtyä uudestaankin 🙂

    /Saara

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mahtavaa! Kiva, kun jätit viestiä tänne blogiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close