Värikäs RockyRoad-piirakka vaahtokarkkitäytteellä (pellillinen)

Tämä rocky road-piirakka näyttää hauskalta ja maistuu hyvältä. Niinpä tämä(kin) sopisi hyvin esimerkiksi koulujen varainkeruubuffettiin tai muuhun tilaisuuteen tarjolle. Jo tuo värikkyys houkuttelee niin lapsia kuin aikuisiakin maistamaan. 

Tässä piirakassa on ihana suklainen ja pähkinäinen pohja, vaahtokarkkitäyte sekä makea suklaakuorrute suklaaherkuilla koristeltuna. Miltäs tämä resepti kuulostaisi leivontahetkeen? 

RockyRoad-piirakka

(pellillinen)

Pohja

200g voita

6 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

4 dl sokeria

50 g hasselpähkinärouhetta

1 1/2 dl suklaahippuja tai suklaarouhetta

4 1/2 dl maitoa

2 kananmunaa

Täyte ja kuorrutus

1 prk (213 g) Marshmallow fluff – vaahtokarkkilevite

300 g suklaata

2 rkl öljyä

2 dl suklaahippuja, – rouhetta tai -karkkeja

Sulata pohjan voi ja nosta sivuun jäähtymään. Sekoita kaikki kuivat aineet (myös pähkinärouhe ja suklaa) keskenään ja lisää niiden joukkoon maito, kananmunat sekä voisula. Voit jättää osan pähkinärouhetta ripoteltavaksi piirakan päälle. Sekoita kaikki tasaiseksi ja levitä massa uunipellille leivinpaperin päälle. Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa. 

Ota piirakkapohja pois uunista ja levitä vaahtokarkkilevite (marshmallow fluff) pohjan päälle. Jatka paistamista vielä noin 5 minuutin ajan. Ota piirakka pois uunista ja sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaan joukkoon öljy ja sekoita tasaiseksi. Levitä suklaa lämpimän vaahtokarkkilevitteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle suklaahiput, -rouheet tai -karkit sekä erille otettu pähkinärouhe. 

Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi. 

Vinkki! Helpoiten leikkaaminen onnistuu, kun lämmität veistä ennen leikkaamista kuumassa vedessä ja pyyhit veitsen jokaisen leikkausvedon jälkeen. 

Vinkki! Jos syöjien joukossa on pähkinäallergisia, niin jätä silloin pähkinät pois reseptistä. Myös silloin kannattaa jättää pähkinät pois, jos piirakka tarjoillaan yleisötilaisuudessa. Pähkinäallergisia löytyy aika paljon. Tuo pähkinä on kyllä kuitenkin niin hyvän makuinen tuolla pohjassa ja koristeena, että jos vain on mahdollisuus sitä käyttää, niin suosittelen laittamaan. 

Lisäys klo 19.33: Tässä vielä vaahtokarkkilevitepurkin kuva

Kommentoi

  1. Unknown says:

    Menee testiin! Ennen kuin pääsin loppuun asti, mietin että entäs me pähkinäallergiset. Kiva kun otit huomioon! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tosiaan nuo allergiat nykyään pitää ottaa huomioon. Itse pidän kovasti pähkinöistä, joten en malttanut niitä kokonaan unohtaa tässä piirakassa, koska ne mukaan halusin. Niiden pois jättäminen ei kuitenkaan tee suurta hallaa piirakalle.

  2. Herkkuhovi says:

    No voi ei kuinka ihanan näköistä, pakko testailla tässä joku kerta.. 🙂
    Upeat värikkäät kuvat!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Aina välillä pitää saada hieman "väriä elämään" 🙂 Tällaiset ovat varsinkin lasten mieleen.

  3. Jenni says:

    Onko tämä kuinka leveälle pellilliselle tehty, peltien kokoja kun on muutama? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hyvä huomio 🙂 Periaatteessa tämän voi tehdä eri kokoisille pelleille. Suuremmalla pellillä pohjasta tulee vain hieman matalampi ja taas pienemmällä pellillä taas muhkeampi. Minun käyttämäni pelti on säädettävä ja se on hieman pienempi kuin tuollaisen 60 cm leveän uunin pelti. Puolikkaana reseptinä tämän voi valmistaa vaikka hieman korkeampi reunaiseen piirakkavuokaan.

    2. Jenni says:

      Kiitos! Itselläni on se 60cm leveä ja suurin osa resepteistä tuntuu okevan pienemmälle, kun pohjista tulee lähes aina niin ohuita, kun ite taas tykkäisin paksummista ja muhkeimmista 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Jos haluat todella muhkean pohjan, niin tee tämä vaikka puolitoista kertaisena.

  4. Nimetön says:

    Pystyykö tätä ihanuutta pakastamaan? Onko kokemuksia? Mietin vain kuinka tuo vaahtokarkkilevite käyttäytyy pakastaessa? /Emilia

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole itse kokeillut näiden pakastamista. Tuo vaahtokarkkilevite on suoraan purkista otettuna "oikullisen" valuvaa, mutta tuo paistaminen tekee siitä jämäkämpää ja siihen tulee mukava paistopinta. En oikein tiedä vaikuttauisiko tuo pakastaminen tuohon vaahtokarkkilevitteeseen taas "pehmentäväksi". Toisaalta vaahtokarkkilevitettä on tässä sen verran ohut kerros, etten usko sen olevan lopulta ongelma.

    2. Nimetön says:

      Kiitos vastauksesta. Ehkä kuitenkin leivon edellisenä päivänä. Jos nipistäisi pari palasta siitä ja kokeilisi kuinka käy pakastaessa. /Emilia

    3. Pullahiiri/Taru says:

      🙂 Parempi ehkä leipoa edellisenä päivänä, kun en osaa tuosta vaahtokarkkilevitteen käyttäytymisestä sanoa. Jos kokkeilet pakastamista, niin ilmoittelehan siitä.

    4. Nimetön says:

      Pakastin muutamia pienehköjä koepalasia. Palaset sulivat tosi nopeasti ja vaahtokarkkilevite meni pehmeäksi. Jos aikoo pakastaa, niin kannattaa ottaa sulamaan vain joitain hetkiä ennen tarjoilua. Yammy, että on hyvää. / Emilia

    5. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, kun jätit kokemuksestasi kommenttia. Näin ollen tiedän jatkossa ohjeistaa 🙂 Kiitos!

  5. Nimetön says:

    Mistä tuota vaahtokarkkilevitettä löytyy? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Monen isomman marketin Amerikkahyllystä tai esimerkiksi joista Tokmanniketjun liikkeistäkin olen tuota löytänyt.

  6. Nimetön says:

    Kiitos. Löysinkin itseasiassa sitä Prismasta, ihan leivontaosastolta 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa jos löytyy ihan tuoltakin. Ei tarvitse erikseen olla kiinnostunut amerikkalaisista raaka-ainesta, jotta tuote löytyy! Positiivista siis 🙂

  7. Silja says:

    Tätä tekisi mieli kokeilla! Mietin vain, että käytitkö pohjassa ja kuorrutteessa tummaa vaiko maitosuklaata?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Olen jättänyt tuon tarkoituksella "auki". Näin ollen jokainen voi valita makeamman ja pehmeämmän makuisen maitosuklaan tai sitten aikuisempaan makuun sopivan tumman suklaan. Makuasia siis, molemmat toimivat.

  8. Nimetön says:

    Toimisikohan pohja täytekakussa? Haussa olisi sokerikakkupohjaa browniemaisempi pohja suklaakakkuun.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voisi ehkä toimiakin, mutta suosittelen kokeilemaan blogista löytyvää mehevää suklaakakkua. Se on minun makuuni ihan paras ja todella amerikkalaistyyppinen suklaakakku. Sen tekemisen amerikkalaiset osaavat 🙂 http://www.pullahiiri.com/2014/04/meheva-suklaakakku-tuoreilla-mansikoilla.html

  9. Nimetön says:

    Hei! Ajattelin kokeilla tätä ihanuutta pojan synttäreille. Miten ja missä tätä kannattaa säilyttää, säilyykö jääkapissa (vai huoneenlämmössä) yhden päivän, jos leivon juhlia edeltävänä päivänä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tässä ei ole mitään herkästi pilaantuvaa. Pidempiaikaisen säilytyksen tekisin jääkaapissa, mutta huoneenlämmössä menee varmasti vuorokauden oikein hyvin.

  10. Nimetön says:

    Ai niin, ja kumpaa suosittelet, tätä vai suklaista rocky roadia (http://www.pullahiiri.com/2015/04/suklainen-rocky-road-piirakka.html)? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä ovat molemmat makeita ja herkullisia. Toisessa vaahtokarkit ovat ihan karkkeina tuossa päällä, kun taas tässä on käytetty fluffia. Nyt en osaa kyllä sanoa, kumman itse tekisin. Niin samalaisia ovat ja molemmat hyviä vaihtoehtoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close