Tuorejuustotäytteiset marjamuffinssit

Nämä muffinssit sopivat hyvin nopeaan leivontaan ja vaikka lasten kanssa tehtäviksi. Täällä blogissani pyörii paljon helppoja ja nopeita reseptejä, koska omat lapset ovat kasvaneet sen verran isoiksi, että pystyvät nykyään leipomaan jo itsenäisesti. Näin olen helppoja ja nopeita reseptejä on hyvä olla tarjolla paljon, jotta leivontahetkellä on sitten hyvin valinnanvaraa. Keräsinkin blogin helpot reseptit nyt saman kategorian alle. Löydät ne jatkossa täältä.

Nämä muffinssit valmistuvat käsin sekoittamalla ja täytekin on helppo valmistaa tuorejuustosta, maidosta ja vaniljakreemijauheesta. Täyte pysyy hyvin keskellä muffinssia paiston ajan ja on pehmeä yllätys muffinssia haukatessa. 


Tuorejuustotäytteiset marjamuffinssit

(12 kpl)

Muffinssi

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

 3 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2 dl maitoa

2/3 dl öljyä

noin 2 dl marjoja (vadelmia ja mustikoita)

Täyte

100 g maustamatonta tuorejuustoa

3 rkl maitoa

4 rkl vaniljakreemijauhetta

Sekoita kaikki muffinssin kuivat aineet keskenään kulhossa. Mittaa joukkoon kananmunat, maito sekä öljy. Sekoita hyvin ja nostele varovasti joukkoon marjat (tuoreet tai pakaste). 

Valmista seuraavaksi täyte vatkaamalla vispilällä tuorejuusto, maito ja vaniljakreemijauhe hyvin sekaisin. 

Laita muffinssipellin koloihin 12 paperista muffinssivuokaa ja lusikoi jokaiseen pohjalle hieman muffinssitaikinaa. Nostele nokare täytettä taikinan päälle ja lusikoi loput taikinat täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä. 

Vinkki! Voit valita itse mieleisesi marjat näihin muffinsseihin. Minä laitoin noin 1 dl mustikoita ja 1 dl metsävadelmia. 

Tässä alla vielä muffinssit juuri paistamisen jälkeen. Nämähän voi toki toteuttaa myös ilman tuota tuorejuustotäytettä. Herkullisia niinkin!

Kommentoi

  1. riikuska says:

    Kiitos tästä ohjeesta! Testaan tänään. Ja arvostan todella paljon tuota osiota Helpot ohjeet, kiitos siitä! Kotiäitikin haluaa leipoa, mutta leikki-ikäisen innokkaan apulaisen ja pienen vauvan kanssa ei ole aikaa ja mahdollisuutta tehdä monimutkaisia juttuja. Tarvikkeet kulhoon, sekoitus ja uuniin -on oikein sopiva menetelmä ja kotiäiti saa täytettyä leivontatarpeensa. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Juuri näin! Itsekin kotiäitinä reilut 12 vuotta olleena tiedän sen, kuinka kiva on olla sellaisia nopeita ja helposti lasten kanssa tai päiväuniaikaan leivottavia reseptejä!

  2. Triin says:

    Muffinit kokeiltu, marjoina pensas aronia. Toimi hyvin. Pidä joskus kokeilla muitakin marjoja.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa! Mukava kuulla tuostakin versiosta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close