keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Halloween: Helpot banaanihaamut
Tässä hieman terveelisempi vaihtoehto kaikkien halloween-herkkujen joukkoon. Näissä haamutikkareissa on sisällä banaania ja kuorrutuksena valkosuklaata. Banaanihaamut voi sitten itse koristella miten haluaa. Halloweenin haamut ovat tällä tavoin helppoja tehdä. Itselleni en voi ottaa tästä ideasta kunniaa, vaan Amerikassa näitä "banana ghost"-tikkareita on tehty monessa eri blogissa ja nettisivustolla. 
Halloweenin helpot banaanihaamut
(4 kpl)

2 banaania
noin 120 g valkosuklaata

sokerisilmiä, nonparelleja, strösseleitä

tikkaritikkuja, pillejä tai varrastikkuja

Kuori banaanit ja leikkaa ne poikittain puoliksi. Sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa. Työnnä valitsemasi tikku tai pilli jokaisen banaanin puolikkaan sisään, leikkauspään puolelta.


Kuorruta banaani kauttaaltaan valkosuklaalla. Anna ylimääräisen suklaan valua banaanin päältä pois ja nosta banaanitikkari leivinpaperin päälle. Voit hyvin pitää leivinpaperin alla kylmäkallea, niin suklaa jähmettyy nopeasti banaanin alapuolelta eikä leviä.


 Laita sokerisilmät silmiksi ja halutessasi vielä strösselit suuksi. Voit käyttää sokerisilmien tilalla myös suklaahippuja tai nonparelleja. Nosta kuorrutetut banaanitikkarit jääkaappiin hetkeksi. Kun suklaa on jähmettynyt, niin tikkarit ovat valmiita tarjottaviksi. 12 kommenttia:

 1. Onpa hauskan näköisiä haamubanskuja :) . Frozen Bananaseja onkin tullut tehtyä 50/50 suhteisella maito- ja tummasuklaakuorrutuksella. Kyllä ne jenkit kehittää joskus vähän terveellisempiäkin herkkuja ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on siinäkin mielessä hauskoja, etei ihan samallaisia ole eli aina on hieman eri muoto noissa haamuissa ja tietysti vielä ilmeetkin :) Kyllä ne välillä keksii terveellistäkin, mutta toisaalta tuo banaanihan olis varmaan terveellisimmillään ilman tuota valkosuklaata... :) Hahaa!

   Poista
 2. Todella hauska idea varsinkin lasten halloween-kemuihin!

  Jaaaa asiasta toiseen, OT: suunnittelen tekeväni erääseen juhlaan red velvet -kuppikakkujasi. Ne voinee pakastaa ja ottaa juhlapäivän aamuna sulamaan ja kuorrutusta odottamaan? Siksi kysyn näinkin simppeliä juttua kun toisinaan pakastaminen vaikuttaa rakenteeseen ja nyt olisi kiva osua kiirettömästi nappiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tosiaan kuppikakkuja yleensä suositellaan mielummin pakastettaviksi kuin jääkaapissa säilytettäviksi, koska mehevyys pysyy parempana pakastamisessa ja sen jälkeen sultettaessa. Näin ollen uskon myös Red velvet-kuppikakkujen selviävän oikein hyvin tuon pakastamisen yli.

   Poista
 3. Aivan mahtava idea, näitä meillä tehdään varmasti ensi viikolla! :) Ja sitten kysymys, mistä noita sokerisilmiä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että bongaamani idea sopii teille! Noita sokerisilmiä saa ostaa leivontatarvikeliikkeistä. Olen kuullut, että kysyntä on joissakin paikoissa ylittänyt tarjonnan määrän, mutta kannattaa katsella, josko jostain löytyisi. Silmiksi sopii myös esimerkiksi nonparellit tai sokerimassasta tehdyt silmät. Niin ja voihan ne silmät vaikka pursottaakin tummemmalla suklaalla valkosuklaakuorrutteen päälle.

   Poista
 4. Oon suunnitellut näitä muksun synttäreille, mutta voisiko valkosuklaan korvata jollain jukurttikuorrutteella? Onko sulla mitään reseptiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Ikävä kyllä minulla ei ole antaa mitään reseptiä jougurttikuorrutteeseen, joka kovettuisi kuin tuo suklaa. Itse pitäytyisin ihan tuossa suklaavaihtoehdossa tai jättäisin kuorruttamisen ja kiinnittäisin vain silmät noihin haamuihin. Banaanithan ovat itsessään jo lähes saman värisiä :)

   Poista
 5. Näyttävät niin söpöiltä, nam! :D
  T: Serkusten suklaaunelma blogi

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...