torstai 15. lokakuuta 2015

Syysloman helpot leivonnaiset yhdellä klikkauksellaMeillä 9v. tyttäreni yllätti minut syysloman alkaessa leipomalla omatoimisesti kakun minun käydessä kaupassa. Neiti oli näppärästi hakenut yhden lempireseptinsä täältä blogista ja kakku oli jo uunissa minun tullessani kotiin. Yhdessä sitten mietittiin sopiva kuorrute, kun leipojan toiveissa oli mokkapalatyyppinen kuorrute. On kyllä mahtava huomata, miten lapset kasvavat ja äidin suuri innostus leipomiseen on tainnut tarttua myös lapsiin. Toivottavasti tämä innostus kantaa hedelmää myös lasten itsenäistyessä ja helpottaa heidän kasvuaan aikuisiksi.

Olenkin kerännyt helpot leivontareseptit nyt yhden klikkauksen alle tänne blogiin, joten on hyvin helppo löytää leivottavaa vaikka arkipäivään pienten lasten kanssa tai koululaisille itsenäisesti leivottavaksi. Reseptit löytyvät kohdasta Helpot reseptit. Monessa reseptissä riittää pelkkä ainesten sekoittaminen, mutta on joukossa muutama helppo täytekakkukin, jos sellaisen haluaa leipoa. 

Kannattaa katsoa löytyisikö tuolta teidän keittiöön sopivia reseptejä. Itse innostun aina kuullessani vanhempien leipovan yhdessä lasten kanssa sekä vanhempien kannustaessa lapsia leipomaan ja muihin keittiöhommiin. Nämä ovat kuitenkin niitä ihmisten perustaitoja, jotka on hyvä osata aikuisena. Mikä onkaan sen helpompaa kuin opettaa näitä taitoja arjessa. Itse tehdyt leivonnaiset ja ruoka kuitenkin valmistetaan aidoista raaka-aineista ja niissä voi itse säädellä esimerkiksi lisäaineiden ja sokerin määrää. Reilun 12 kotiäitivuoden aikana on kyllä tullut leivottua ja laitettua ruokaa lasten kanssa niin useasti, että toivon noiden vuosien opettaneen lapsia niin ruoanlaittossa kuin leivonnassakin. Näiden vuosien aikanahan tämä blogikin on syntynyt. Aivan kohta vietetään täällä blogissakin Pullahiiren leivontanurkan 9v. synttäreitä!

Tyttäremme nappasi tällä kertaa täältä blogista yhden kulhon suklaamuffinssiohjeen ja tuunasi sitä valko- ja maitosuklaahipuilla. Kuorrutteeksi valikoitui mokkapalakuorrute pienin variaatioin. Löydät reseptit näihin molempiin alla olevien linkkien takaa. 

Yhden kulhon suklaamuffinssit
Mokkapalakuorrute


Mukavia syysloman leivontahetkiä! 

9 kommenttia:

 1. Mukavaa on leipominen lasten kanssa. Itselläni on 2.5 vuotias lapsenlapsi ja leivomme pari kertaa viikossa, viimeksi eilen. Yhdenkulhon muffareita, hiukan muunnellen ja sämpylöitä, joita pikku leipuri haluaa kaulita. Huomenna kaulitaan sitten piparitaikinaa!! Toivon tämän innostuksen kantavan ja opettavan häntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että leipomistaito menee sukupolvelta toiselle! Nuo on mitä parhaimpia muistoja ja taitoja mitä voi lapsille ja lapsenlapsille antaa.

   Poista
 2. Pitääpä testata! Muffinsiohjeella siis tämä kakku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Tytär paistoi tuon noin 22 cm vuoassa. Usein tuo toimii loistavasti juuri noin.

   Poista
 3. Tein kakun 1,5-kertaisena tyttövauvani puolivuotissynttäreille. Kakku onnistui hyvin ja vieraat tykkäsivät kovasti! Helppo ohje vauva-arjen hulinassakin toteutettavaksi ja ihana maku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva, kun jätit kommenttia! Aina on mukava kuulla, kun te lukijat olette kokeilleet reseptejä :) Tämä resepti sopii tosiaan vauvakoteihin leivottavaksi, kun koskaan ei tiedä kauanko unet kestävät.

   Poista
 4. Minkä kokoisessa vuoassa kannattaa paistaa?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...