Itsetehty voitaikina ja vaniljaiset tähtitortut

Joulu tulla jollottaa… Niinhän se on, nukketeatteri Sampon sanoin 🙂

Ensi viikon tiistaina käynnistyy joulukuu ja samalla myös Pullahiiren joulukalenteri. Sen myötä tulee totuttuun tapaan 24 päivää erilaisia jouluun liittyviä reseptejä ja ideoita tarjolle tänne blogiin. Otetaan kuitenkin pieni varaslähtö jo nyt tällä jouluisella reseptillä. 

Nämä joulutortut tein itsetehdystä voitaikinasta. Taikinasta tulee maultaan parasta kun rasvana on käytetty voita. Tällä kertaa en kaulinut voita taikinan joukkoon -perinteisen ohjeen tapaan – vaan nypin voin muiden aineiden joukkoon. Ohjeen löydät tarkemmin alta. Koska joulutorttu on niin perinteinen luumuhillon kanssa, tein nämä herkut tällä kertaa vaniljakreemillä sekä omena-kanelimarmeladilla.

Itse tehty voitaikina ja vaniljaiset tähtitortut

(noin 35 kpl pieniä tähtitorttuja)


Voitaikina

8 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

3 dl kylmää vettä

370 g voita

Vaniljakreemi

1 dl vaniljakreemijauhetta (Sallinen)

3 dl vettä

1/2-1 dl paistonkestävää marmeladia oman maun mukaan

1 kananmuna voiteluun

(tomusokeria)

Valmista voitaikina jo ennakkoon sekoittamalla vehnäjauhot, suola ja vesi keskenään. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltu jääkaappikylmä voi. Nypi voi hyvin muiden aineiden joukkoon ja nosta jääkaappiin noin 10 minuutin ajaksi. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla alustalla muutamaan kertaan aina taitellen kolmeen osaan päällekäin (kuva alla). Nosta taikina kelmutettuna jääkaappiin viilentymään. Perinteisemmän voitaikinan valmistuksen löydät täältä

Valmista vaniljakreemi vatkaamalla vaniljakreemijauhe ja vesi keskenään noin 5 minuutin ajan (tarkista ohje pakkauksesta). Anna kreemin vetäytyä vielä noin 5 minuuttia. 

Kun taikina on kylmää, kauli se isoksi levyksi. Leikkaa kaulitusta levystä noin 5 x 5 cm paloja (voit tehdä halutessasi myös suurempia tähtitorttuja, jolloin määrä on pienempi). Leikkaa kaikkien levyjen kulmiin viillot kuvan mukaisesti. Lusikoi kaikkiin torttuihin noin 1 tl vaniljakreemiä keskelle torttua. Nosta joka toinen kulma keskelle yhteen ja nipistä ne hyvin kiinni toisiinsa. Nosta päälle vielä nokare valitsemaasi paistonkestävää marmeladia. Voitele tortut vielä ennen paistamista. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuutin ajan.  

Siivilöi jäähtyneiden torttujen päälle vielä halutessasi tomusokeria.



Voi että nämä olivat hyviä!



Näillä tortuilla on ihana herkutella pimeässä illassa vaikka lämpimän glögimukin kanssa! 

Nautitaan nyt tästä joulunodotuksesta! Jouluaattoon on alle kuukausi aikaa…

Kommentoi

  1. Jack Bauer says:

    Minäkin tein vast'ikään torttuja itse tehdystä voitaikinasta. Jätin tosin tuo taitteluvaiheenkin pois, mutta hyviä tuli silti. Tätä vaniljakreemiversiota on pakko kokeilla mahdollisimman pian! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä taittelin, jotta sain taikinasta kauniin ja tasaisen. Ei varmaan ihan välttämättä sitäkään tarvitse, mutta tuosta valmiista taitellusta versiosta on helpompi lähteä kaulimaan tasareunainen levy.

  2. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Mä niin aion kans tehdä näitä vaniljakreemisiä versioita tänä jouluna! ♥ Ihan älyttömän kauniita nämä sun kuvat kuten aina, ja itsetehty voitaikina on taatusti ihan huippua 🙂 !

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla. Kyllä nämä maistuu ja ovat jotenkin mehevämpiä ja mehukkaampia näin.

  3. Respectit itse tehdystä taikinasta. En jaksaisi:) Mikäli luukkuja vielä uupuu joulukalenterista, niin tsempit sen tekoon!!!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Suosittelen kokeilemaan omaa taikinaa! Toimii aika hyvin 🙂 Kyllä muutama on vielä tekemättä, mutta hyvällä mallilla ollaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close